Kto sa považuje za plne zaočkovanú osobu?
Prosím vás, už sa v tom strácam.
Považuje sa osoba očkovaná prvou dávkou - ockovana v ochrannej lehote 180 dní po prekonaní ochorenia covid za plne zaočkovanu?
Ďakujem
Zneistilo ma len to, že nedávno bola odobratá jedna výnimka z karantény. Jednalo sa len o osoby ktoré boli zaočkované 1 dávkou a nemali prekonaný covid?
Cize osoba zaockovana 1 dávkou v lehote 180 dni po prekonaní covid nejde po príchode na SR do karantény? Ďakujem
@janai1 preco PCR?
Pýtam sa kvôli manželovi - testoval sa v Rakúsku antigenom a bol pozitívny - prisiel domov do karantény (v marci)
Na PCR som išla až ja
Tak prečo nikde nepíšu že treba mať potvrdenie po PCR teste?
Môj manžel ho mal pozitívny právom - nakazila som sa aj ja. Navyše píšete, že antigenove potvrdenie pozitivity neuznávajú nikde - a sme pri otázke: prečo potom mali takéto testované osoby výnimky z karantény, testovania atď? Keď sa to nikde neuznáva ?

Za plne zaočkovanú sa považuje osoba najmenej 14 dní a najviac 12 mesiacov po aplikácii druhej dávky očkovacej látky s dvojdávkovou schémou, ďalej osoba najmenej 21 dní a najviac 12 mesiacov po aplikácii prvej dávky očkovacej látky s jednodávkovou schémou.
Rovnako sa za plne zaočkovanú považuje osoba najmenej 14 dní a najviac 12 mesiacov po aplikácii prvej dávky očkovacej látky, ak bola prvá dávka očkovania podaná v intervale do 180 dní od prekonania ochorenia COVID-19.