Kto sa vyliečil z úzkostí bez liekov?
Ahojte , je tu niekto taký kto sa dostal z úzkostí bez chemických liekov?
Základ je pochopiť, že úzkosť je, ako iné pocity, súčasť ľudského života. Treba sa naučiť ju zvládať, ideálne bez liekov, ktoré ju len tlmia/neliečia. Mne osobne pomáha kombinácia viacerých vecí - v najhorších stavoch mi pomohla kniha “Panické ataky-čo sa Vám snažia povedať”, sú tam návody a techniky, ako zvládať také stavy. Následne je super pravidelná prechádzka, občas meditácie, mne pomáha aj kvapka levanduloveho oleja na vankúši 🙂 nie som žiaden ezo človek, ale toto naozaj funguje. Treba skúšať rôzne spôsoby, jeden z nich určite zafunguje aj Vám a áno, dá sa to zvládnuť aj bez liekov.
Treba zistiť čo ti ich sposobuje
Zdravá strava a Pohyb, šport, prechádzky v prírode, joga, meditácie, koncerty ....
Vylúč zo stravy Cukor, Lepok, Kysnuté cesto, Bielu múku, Polotovary plné chémie.
Tieto potraviny sa lepia na steny čriev a bránia telu vstrebávať vitamíny, minerály ako magnézium, B12 ... potrebné pre nervový systém, vzniká nespavosť, úzkosti, depresie.
Na úzkosť je dobrá Ašvaganda, Kurkuma, Magnézium, Rybý olej aj čaj Lubovník bodkovaný, Rumanček, Medovka, Levanduľa, Salvia ...
Zlaté Kurkumové mlieko ťa pred spánkom zrelaxuje, recept na google.
Kurkuma lieči zápaly, výborná na bolesti chrbtice a klby.
Pridaj do stravy viac bielkovín a zdravých tukov Tuniak, Losos, hovädzina z domáceho chovu, bio kura, kokosový a olivový olej, kokos, avokádo, vlašské orechy + zelenina.
Domáci Kefír z Tibetskej huby plný zdravých Probiotík a Enzýmov.
Na Imunitu je výborný Kostný vývar a potraviny s vysokým obsahom vitamínu C, zvyšuje vstrebávanie vitamínov a minerálov.
Pridávaj do jedla Oregáno, Tymián, Rascu, Bazalku, Korenie, škoricu, Klinčeky ....výborné proti vírusom, pliesňam, parazitom v črevách ktoré vytvárajú v tele škodlivé toxíny, ktoré spôsobujú Bolesti hlavy, Migrény, Mdloby, Depresie a iné choroby.
Taktiež sa prikláňam skusala som tiež všeličo ako aj hore spomenuté . Lebo ja som mala pocit že umieram už to bolo tak zle na fyzickej úrovni že som vyhľadáva liečiteľov kadejakých . Lebo lekári nic nevedeli . Áno skusala som aj AD ale krátko nemala som zbtoho dobrý pocit . Mne osobne pomohli knihy , rôzne videa psychologické ,duchovne … ekhart tolle, dusek .. atd ard vela toho bolo .. proste tam sa mi predstavila myseľ a myslo to .. samozrejme minurcite pomohlo magnezium . Treba podporiť myseľ aj telo ,. Vela som sa prekonávala hlavne čo sa strachu týka .. keď už mi bolo zle a myslela som ze umieram povedala som si príjmy to .. sú veci ktoré nezmenis … a postupnebto slablo a odchádzalo . Bolo to náročné obdobie . Knihu by som vedela napisat o tom čo vsetko som skusala a čo pochopila . Keď si spomeniem ze som mala paniku len ist busom vtedy keby mi niekto povedal , že ešte budem aj lietat lietadlom ho vysmejem že niesom schopná v klude ani busom ist do vedľajšej dediny .. a bolo . Keď som letela mala som strachy ale už bol ten strach tsk neznetulnejsi že už som si povedala kašlem na vsetko coho sa bojím nech sa stane čo má .. lebo toto neni zivot , už je to cca 5 rokov čo to už nemám . Držím palce dá sa to .., a nakoniec ti to aj vela dá , naučí Ta zmenit pohlad na zivot 🙂
Áno
Mne sa to podarilo velmi zredukovat pravidelnym sportom. A nie len uzkosti 🙂.
Ja som s nimi bojovala roky . Ale u mňa to až somatizovalo do fyzických prejavov, pogrcal som pani v autobuse lebo nastúpilo veľa ľudí a ja som sa zľakla, potom som nevedela ani slovo normálne zo seba vydať z cesty som rozprávala úplne somariny akoby som sa pomiatla, ruky mi trpli, hnačku som mala a srdce som cítila ešte aj v gelovom nehte. Masaker.a áno dostala. Stále bolo záchvatov menej a menej, menej intenzívne ale už som vedela že to prejde a bola som odľahčená o paniku že čo sa to deje. Uzkosti môžeš nemusíš mať do konca života to ti nikto nepovie. Ale so správnym psychiatrom ktorý ťa neodbavi lexaurinom alebo neurolom, terapiou zo začiatku a oporou u manžela alebo partnera to máš na dobrej ceste. Nevzdávaj sa , bude lepšie. Sľubujem 😊
Ja som sa z toho dostala bez jedného jediného lieku ale boli to roky sebazaprenia, strachu a stresu ale nakoniec som vyhrala 😊

Skusala som to a stale sa to len vratilo, zakazdym este horsie.