icon

Ktorá vakcína proti Covid-19 je podľa vás najlepšia?

nikita606nns
13. sep 2021

Ahojte zaujíma ma ci ste boli zaockovany na covid alebo sa chystáte?. A aká vakcína je podľa vás naj? Ja som už bola pevné rozhodnutá že idem. Pretože veľmi je tu zla situácia kde žijem a moje pľúca mám veľmi slabé :( už raz som prekonala covid na antibiotikach. Ale zas rodina ma odrádza aj ujo že v nemeckú hovoria ze je to veľmi škodlivé.. Ze môže byt z toho aj rakovi a atd.

vanda323
13. sep 2021

@marseillefan Prosím ta a vieš tým 2 a pol milióna ľuďom zaručiť že sa im nič nestane? Že pre nich očkovanie nebude mať žiadne následky? Ja tak isto neviem zaručiť že sa nič nestane ľuďom ktorý dostanú Covid ...vždy je to 50/50...

joannita
13. sep 2021

@marseillefan kde su tie sarapaty? No ja ich mam v okoli teda dost. Suseda odviezla zachranka so srdcovou slabostou, kamaratke sa tak rapidne zhorsila crohnova choroba, ze bola 3 tyzdne v nemocnici a schudla 10kg a doteraz ma tazke problemy. Dalsia kamoska stratila menzes a menzelovej kolegyni s epilepsiou sa extremne zhorsili zachvaty.
Vies, rovnako ako mne zmazali video s tym cwskym profesorom, rovnako sa v mediach LOGICKY nedozvies o vedlajsich ucinkoch vakciny.

tayla
Odpoveď bola odstránená
vanda323
13. sep 2021

@tayla
@joannita Médiá neukážu nič za čo niesu platené....

slecnalemonova
13. sep 2021

Ach Boze toto tu je zase intelektuálna nalož ako tak citam. Nuž poprajme si vela zdravia, ideme z kopca. Nemocnice sa nam plnia bohuzial. 😔

joannita
13. sep 2021

@zuzliq poslala som ti do spravy to video, tam najdes vsetko na co sa ma pytas. Tento vedec sa okrem ineho zaobera vyvojom vakcin

marseillefan
13. sep 2021

@tayla ja neviem, z čoho to má, možno z vakcíny... ale jedno viem určite, že na vakcínu na Slovensku zomrelo cca 10-20 ľudí.. zatiaľ čo na COVID 12500. To je trošku nepomer... neočkovať je ako tvrdiť, že zapnuté bezpečnostné pásy ti uškodia, lebo poznáš niekoho, kto zomrel pri autonehode, aj keď mal pás zapnutý.

joannita
13. sep 2021

@marseillefan to cislo 10 az 20 ludi mas odkial? Z medii? 😁

evaachesa
13. sep 2021

@nikita606nns počula som od tety z Francúzska že vraj jej povedal kamarát doktora, čo upratuje v jednom labáku, že Garnier vyvíja vakcínu a bude oveľa lepšia ako všetky ostatné. Ja by som počkala na tvojom mieste 💁

marseillefan
13. sep 2021

@vanda323 vieš zaručiť, že keď pôjdeš cez mesto 50-kou, tak nebudeš mať smrteľnú nehodu? Nie, nevieš... ale vieš zaručiť, že je nižšia pravdepodobnosť, že zomrieš ak ideš 50-kou ako keď by si išlo 150-kou. To sú fakty, ktoré boli pri vakcínach potvrdené stovkami štúdií.. Áno, vakcíny sú bezpečnejšie a chránia pred COVIDom.

rubinka
13. sep 2021

@joannita - presne tak u nás v rodine kopec kopec problémov. Len ľudia su tak naivní že veria tým počtom neziaducich účinkov ktoré im predkladajú médiá a sú spokojní to že kolko ich sa nehlasi že sa všetko zatajuje ututlava to už im nik nepovie keď nezažijú na vlastnej koži tak ta vysmeju. A koľko ľudí blokujú atď. Skrátka kto chce ten sa k pravde dostane kto nie ten je spokojný s tým čo mu natrepu mienkotvorné médiá. Nechápu že celá táto vec s vakcinami je odrb storočia sem-tam sa niekto prekecne viď Krčméry keď priznal že účinky vakcín budú známe tak o 5 rokov dovtedy nik nevie aké nežiaduce účinky to spôsobí. U niekoho sa to prejaví hneď u ostatných postupne. Ľudia nemajú šajnu aké hrozne následky poniektorí majú. Ako chcú napríklad dokázať že 12 ročne dievča bude neplodne keď sa bude o dieťa snažiť mozno o 10-15 rokov to na margo tých mamičiek čo zaockovali deti a dušuju sa že im nič nie je. Tieto vakcíny sú schválne vyvinuté tak že ich negatívny účinok sa ukáže až po čase aby potom mohli povedať to nemôže byť z vakcíny veď prešlo niekoľko mesiacov. Už tie kadejaké problémy s menštruáciou ktoré záznamenali mnohé ženy to neveští nič dobré. Len ľudia očkovaní sú tak presvedčení o svojej neomylnosti že aj keď zbadajú že čosi nezvyčajné sa deje tak presviedčajú samých seba že to má kadejaké možné príčiny na vakcínu nedajú dopustiť aj keby neviem čo bolo. Sama mám v okolí takých ľudí viac než dosť

marseillefan
13. sep 2021

@joannita a koľko ľudí poznáš, čo boli na COVID v nemocnici? A takých čo zomreli? Ja poznám troch, čo zomreli a dvoch, čo boli v nemocnici, jedna mladá baba..

A nielen to... celá naša rodina je zaočkovaná, takže to nie je tak, že vodu kážem a víno pijem. A všetko prebehlo bez problémov (ak nemyslím bežné vedľajšie účinky vakcín). A som presvedčený, že pôjdu aj na tretiu dávku... Nikto nemal žiadne následky o ktorých antiwaxeri radi rozprávajú...

sasa1310
13. sep 2021

@nikita606nns Keby svet vynašiel vakcínu, ktorá by dokázala zmeniť bunky, tak by žiadna rakovina nebola lebo by konečne našli na ňu liečbu

sasa1310
13. sep 2021

@tayla a existuje vôbec ten švagrov kolega? 😀 sorry, ale tieto tituly na takéto konšpiračné teorie milujem. Kolegynina svokra, susedova známa, známa známej, švagrov kolega atď...

joannita
13. sep 2021

@marseillefan ja nepoznam ani jedneho takeho s covidom co by mal az tak tazky priebeh. A aj napriek tomu nepopieram covid a verim ze moze sposobit aj smrt.
Ale nevidim dovod, preco "nutia" ockovat vsetkych.
Ja niesom antivaxer, ani nahodou, dieta mam zaockovane vsetkymi povinnymi vakcinami, bez problemov. Prave naopak, ja som za ockivanie. Ale nie toto "ockovanie" toto je experiment, nie ockovanie a v tom je velky rozdiel.

marseillefan
13. sep 2021

@rubinka na jednej strane napíšeš, že ako môžu vedieť, aké nežiadúce účinky môžu mať tie vakcíny o x rokov a na druhej strane napíšeš, že spôsobia neplodnosť... tak ešte šťastie, že ty to vieš 🙂

marseillefan
13. sep 2021

@joannita a kto ťa vlastne núti? Tomu akosi nerozumiem... a mimochodom, ten experiment je odskúšaný na miliardách ľudí, toto už dávno nie sú experimentálne vakcíny. Na týchto vakcínach sa porobilo toľko štúdií a pichli sa toľkým ľuďom, že sú overené viac ako väčšina vakcín, ktoré sú teraz na trhu..

julia_33
13. sep 2021

@sasa1310 Napríklad moja svokra má problémy po očkovaní a rovnako aj môj brat. Obaja Pfizer a obom sa začali objavovať modriny po nohách a tŕpnuť im prsty. Môjmu bratovi potvrdil lekár, že to má z očkovania a teda to aj nahlasoval 🤷‍♀️
A súhlasím s @joannita. To čo spravili z očkovania, je akurát tak nevraživosť medzi ľuďmi. Nepamätám si, že sa ľudia takto išli zabiť medzi sebou napríklad na nejakú povinnú vakcínu proti tubere 😀

sasa1310
13. sep 2021

@julia_33 však ja nehovorím, že nie. Ale milujem, keď niekto začne....švagrov kolega a pod. To takéto hlásenia ja nikde ani nehovorím ďalej, lebo viem, že to je už 500krát priklášnené

joannita
13. sep 2021

@sasa1310 a ako ich ma pomenovat, janko z topolcian, betka z bratislavy a matilda z piestan?
Vzdy je to predsa nieci kolega, brat, otec, susedov syn 🤦‍♀️
A ked vy pomenuvate tych co dostali covid, tak ich pomenuvate ako? Uplne rovnako 😂

bagre
13. sep 2021

@rubinka no čo sa týka neplodnosti ako zaručeného efektu vakcíny - koľko rozumu treba na to, aby si človek uvedomil že toto je problém čím ďalej tým väčší a bol tu aj pred covidom? O vakcíne nebolo ani reči... Z čoho by fungovali všetky repro centrá? Nejdem sa hádať či møže byť či nie ako následok vakcinácie, ale niektorí ľudia zmocú všetko dokopy lebo im to vyhovuje a ďalší berú VŠETKO ako hotovú vec bez triezveho úsudku. K meškajúcej ms sa nevyjadrujem... princíp rovnaký

sasa1310
13. sep 2021

@joannita si nepochopila.

julia_33
13. sep 2021

@sasa1310 To je pravda. To zas ľudia si niečo zoberú z internetu, niečo z novín, niečo z toho čo počuli a vznikajú také rozprávky, že sa nestačím čudovať 🙈

joannita
13. sep 2021

@marseillefan ale tie miliardy boli ockovani experimentalnymi vakcinami. Je to experimentalna genova terapia, to je oficialny nazov. Ved si to najdi, je to legalny nazov.
Kto ma nuti? 😁 Vies ze neockovanych vyhadzuju v niektorych firmach? A v dost vela firmach. A mozem pokracovat, ako a kto "nuti"

rubinka
13. sep 2021

@marseillefan - asi si zle pochopil čo som tým chcela povedať. Áno spôsobuje to neplodnost lebo sa to mnohym uloží vo vaječníkoch. Je to dokázané mnohými vedcami. Aké to bude mať účinky na mládež to sa ukáže neskôr nez u dospelého čo sa týka plodnosti je to logické čiže ak niekto napíše že moje dieťa je ok nič mu nie je tak nech sa neteší predčasne. Nie nadarmo očkovanie detí nie je nikým odporúčané. Pretože je to absolútne neprebadaná oblasť čo to spraví s organizmom čo vývoji no nič dobré to nebude. Keď ženy v menopauze zrazu dostanú menštruáciiu to je signál že v ich tele sa deje niečo čo sa nemá.

sasa1310
13. sep 2021

@julia_33 ono väčšina aj tých hoaxov tak začínali. nikdy to nebolo priamo od niekoho

joannita
13. sep 2021

@sasa1310 tak vysvetli

sasa1310
13. sep 2021

@joannita vysvetlila som vyššie.

marseillefan
13. sep 2021

@rubinka nič také nie je dokázané, je to blud.. hoax... výmysel.

simsalabim
13. sep 2021

@vanda323 Len na imustraciu toho, ze lekari vo Svajci sa nedavaju ockovat - my tam mame rodinu, manzel tam ma tetu s ujom, 3 bratrancov a sesternicu. Vsetci zenati/vydata. 1 bratranec a jeho zena su lekari, aj sesternica. Vsetci dospeli su ockovani - aj ti lekari. Bratranec so zenou obaja Covid mali minuly rok v zime, s dost silnym priebehom, ona bola odpisana uplne. Deti nechali tyzden sa starat same o seba.