icon

Ktorá vakcína proti Covid-19 je podľa vás najlepšia?

nikita606nns
13. sep 2021

Ahojte zaujíma ma ci ste boli zaockovany na covid alebo sa chystáte?. A aká vakcína je podľa vás naj? Ja som už bola pevné rozhodnutá že idem. Pretože veľmi je tu zla situácia kde žijem a moje pľúca mám veľmi slabé :( už raz som prekonala covid na antibiotikach. Ale zas rodina ma odrádza aj ujo že v nemeckú hovoria ze je to veľmi škodlivé.. Ze môže byt z toho aj rakovi a atd.

rubinka
13. sep 2021

@bagre - ešte raz opakujem priamo vo svojom bezprostrednom okolí mám ľudí i v rodine ktorí majú veľmi vážne následky po vakcíne všetko zdraví a vitalni ľudia pár mesiacov po očkovaní zdravotný problém za problémom. Nechod mi tu tvrdiť že je to náhoda že v jednej rodine všetci majú následky. Aj známych čo poznám. A máme aj úmrtie takže tvrdiť také rozprávky o 10-20 úmrtiach na celom Slovensku tak sa musím za hlavu chytať len tu na MK nájdeš kopec ľudí ktorým zomreli blízkí po vakcíne. Aké 10-20 ľudí? Tomu snáď môže veriť len malé dieťa 🤦

joannita
13. sep 2021

@sasa1310 tak to si ale zle vysvetlila. Pretoze prave naopak. Hore pisem ja o pripadoch, ktorym vakcina poskodila a nenahlasil to ani jeden clovek. Ano, je to ich chyba. Ale potom je umelo vytvorena domnienka, ze vlastne ziadne neziaduce ucinky niesu.

marseillefan
13. sep 2021

@joannita Nie, nie sú to experimentálne vakcíny... v EU sú schválené podmienečne, nie experimentálne. V USA to možno malo taký názov, ale to už je tiež neaktuálne, lebo Pfizer bude čoskoro schválený v USA úplne. A aj v EU schvália Pfizer úplne.

joannita
13. sep 2021

@marseillefan nie. Je to EXPERIMENT. A je to oficialne.
Ale kludne tomu ver.

slecnalemonova
13. sep 2021

@joannita kolko ľudí si vo svojom živote videla na umelej pľúcne ventilacii v umelom spanku s pľúcami ako jaternicova kasa? O kolkych si sa starala takmer bez nároku na akékoľvek volno navyše? Kolko ľudí si musela pozháňať aby si mala zabezpečenú starostlivosť o 3 deti a ty ťahala služby cely den, noc, vikendy, sviatky na kovid are aj s muzom? Navyše v núdzovom stave a tvrdom lockdowne? Kolko ľudí si stretla v živote, ktorí mali preložené plánované vykony a teraz hrozí, ze ich budu mat odložené zase? Ja som toto vsetko zažila. Nie mojho kamaráta svagor brata kona bratranec… ale ja na vlastnej kozi s mojim muzom. Neželám ani najväčšiemu nepriateľovi zažiť to trapenie, co zažili ludia, ktorí to nerozdychali. A ludia, ktorí športovali, boli na vrchole svojich síl. Položilo ich to za 2!!! dni. A tu si niekto dovoli tvrdiť, ze je to len masírovanie mozgov médiami a podobne… tu nic nepomoze len ozaj prirodzená selekcia. A mozno sa konecne zdvihne IQ národa.

rubinka
13. sep 2021

@marseillefan - Ty kde žiješ? Samozrejme že to nie je klasická vakcina nikde to nik netvrdil veď si trošku poštuduj o tom sam Krčméry povedal nevieme aké to bude mať na ľudí účinky, to uvidíme o 5 rokov. Je to experiment. A oni sa tým ani netaja.

rubinka
13. sep 2021

@slecnalemonova - vieš koľko ľudí leží v nemocniciach na kadejakých oddeleniach s vážnymi následkami po očkovaní? To asi nevieš ty len furt budeš hovoriť o covidovych pacientoch. Kto vraví že není covid kto vraví že nemôže naňho človek zomrieť? Len tu je jeden veľký rozdiel medzi nami vy tvrdíte že následky vakcinacie su nič v porovnaní s následkami covidu a to je jedno obrovské klamstvo. Videla si ľudí s krvnými zrazeninami na rôznych miestach na tele? Predpokladám že nie. Videla si človeka ktorý má také zrazeniny v oku že naňho skoro nevidí? Človeka čo má zrazeniny na ruke? Príď sa pozrieť na iné oddelenia a potom vypravaj.

joannita
13. sep 2021

@slecnalemonova och 🤦‍♀️presne tak. Prirodzena selekcia pomoze 👌
Ale trosku naopak ako si to predstavujes ty.
Nejdem ti to tu rozpisovat ale @rubinka ti to aspon v skratke popisala.

slecnalemonova
13. sep 2021

@rubinka moja zlata, ja pracujem na takom oddeleni, kde mam vsetko. Len akosi po pacientoch potvrdenymi neziaducimi účinkami po ockovani sa zľahla zem. Urcite ty internetová odborníčka a vedkyňa si ich videla viac a tiez oveľa viac “krvných zrazenin na rôznych častiach na tele” ako ja. A hlavne si ich videla voľným okom od pokladne. Takze nebudem ti do toho nic “vypravat”. Nakolko ked sa clovek “vyprava” s blbom, o 5 minut sa uz “vypravaju” dvaja blbci. Ustupujem internetovej vede a odchádzam v mieri.

merkelica
13. sep 2021

zalezi na tom co si mysli laicka verejnost na modrom koniku? :D

tayla
Odpoveď bola odstránená
ella_price
13. sep 2021

Preboha ľudia 😆😆 Pozrite kam vás zas dostala táto úplne zbytočná diskusia založená pochybnou osobou 😃

rubinka
13. sep 2021

@slecnalemonova - na akom oddelení pracuješ? Nuž keď si videla ľudí so zrazeninami tak potom už niet o čom tým si len potvrdila že máte i takých pacientov hm? 😄

joannita
13. sep 2021

@slecnalemonova na akom oddeleni pracujes? A ti co lezali v nemocnici po "vakcine" ti akoze boli duchovia? 😂

slecnalemonova
13. sep 2021

@joannita
@rubinka Vy dve ste tak neskutocne hlúpe zeny az mi je vas luto. Na vaše komentáre sa neoplati ani reagovať. Venujte sa tomu, co vam ide najlepšie lebo žiaľ medicína to nie je. Aj ked sa velmi snažíte, vasa mozgová kapacita žiaľ nestačí na pochopenie základných pojmov.

rubinka
13. sep 2021

@slecnalemonova - chápem všetci sprostí iba ty lietadlo aj taký ľudia musia byť 😁

Poznáš ten o najmudrejšom?

Na palube lietadla je 5 pasažierov. Igor Matovič, Pápež František, Boris Johnson, Angela Merkelová a 10-ročný školák. Lietadlo má problémy a začne padať. V lietadle sú však len 4 padáky. Matovič hovorí: ,,Ja som najmúdrejší človek na svete a Slovensko ma potrebuje" vezme padák a skočí. Johnson: ,,Británia ma potrebuje v tomto období" vezme padák a skočí. ,,Ja tu mám ešte poslanie, musím odpratať kopu migrantov do Európy" hovorí Merkelová a vezme tretí padák a skočí. ,,Cirkev ma potrebuje" hovorí pápež František. Pozrie sa na chlapca a hovorí: ,,Ale ja som už starý a ty máš život ešte pred sebou, vezmi si ten padák." 10-ročný školák sa pozrie na pápeža a vraví: ,,Neboj sa, najmúdrejší človek na svete si zobral moju školskú tašku!"

Takže asi tak 😂😂😂

bagre
13. sep 2021

@rubinka ukľudni sa a čítaj s porozumením - písala som o neplodnosti.. a že niektorí ľudia zmotajú dokopy všetko podľa toho ako im vyhovuje. Neplatí len pri vakcíne. Nikde som nenapísala že nemali žiadny nú!

magnetk
13. sep 2021

ani jedna.

sasa1310
13. sep 2021

@tayla no asi áno. Švagrov kolega či známy či sused, či pes či kto je to, keď sa učí chodiť po vakcíne, tak nech urobí osvetu do médií. A urážať môžeš koľko chceš, vyjdeš z toho akurát ty smiešne.

rubinka
13. sep 2021

No ak mi niekto chce nahovoriť že som hlúpa lebo tvrdím že vakcíny majú často horšie následky čo mám podložene mnohými príkladmi v blízkej rodine opakujem blízkej žiaden otca koňa brat tak škoda reči s takým človekom. Áno všetci neockovaní sme sprostí. Len ti očkovaní sú akýsi nadľudia ktorí si myslia že môžu druhých urážať len preto lebo poniektorí pracovali na covid oddelení. U nás sme očkovaní pol na pol a realita je taká že my neočkovaní si žijeme v pohode v kľude bez zdravotných komplikácií zatiaľ čo ti očkovaní behajú po doktoroch s novými a novými problemami. Takže asi toľko k tym nežiaducim účinkom ktorých vraj nikde niet. Nežiaduci účinok nemusí automaticky znamenať hospitalizáciu to však neznamená že tie následky nie sú vážne len preto že človek není na pokraji smrti. Rok po očkovaní budete považovaní za neočkovanych to je teda sľúbená sloboda. Donekonečna sa očkovať nejakým sajrajtom. Gratulujem. Každý si je strojcom svojho osudu. Viac už k tomu nedodám lebo strata času s poniektorymi.

joannita
13. sep 2021

@rubinka vibec nereaguj na
@slecnalemonova
Ved sa pozri co pise. Ona za to vlastne ani nemoze.... 🤷‍♀️

tayla
Odpoveď bola odstránená
sasa1310
13. sep 2021

@tayla ja nič nevyvracam. Ty si stoj za svojím. Keby to bola pravda, tak o tom nepíšeš len ty. A áno, nemá zmysel rozoberať nejakú informáciu, ktorá išla cez xy ľudí a každý si niečo z toho poupravil. Pre mnohých totiž reči typu "jedna baba povedala" nie sú relevantné.

sasa1310
13. sep 2021

@rubinka iste ani svoje deti neočkuješ rovnakým, ba ešte horším sajrajtom. Lebo narp. ten sajrajt ja som svojim deťom nedala.

rubinka
13. sep 2021

@sasa1310 - Ja nie som antivaxer som ockovana a rovnako aj moje deti maju vsetky povinné očkovania. Toto nie je vakcína ale experiment. Takže porovnavaš neporovnateľné. Pozri si nežiadúce učinky vakcín z povinneho očkovania a tohto chemického koktejlu. Neviem o tom že by sa po nom tvorili krvné zrazeniny alebo podobné chuťovky. Ludia ktorí sa nedávajú očkovať proti covidu nie sú ludia ktorí sú proti akemukoľvek ockovaniu ale len proti tomuto konkrétne a to je obrovský rozdiel. A neočkuju sa rok čo rok. Naposledy som bola očkovana ako 13 ročná na tetanus. Ockovanie na covid bude zdá sa nekončiaci kolotoč každoročneho očkovania. Dakujem neprosím. To zo mna nerobí hlúpeho človeka. No očkovanie na covid zdá sa že malo minimálne jeden nežiaducí účinok určite. Nevraživosť, pýcha, nadradovanie sa nad neočkovaných...

sasa1310
13. sep 2021

@rubinka ja mám naštudované práveže všetky nežiadúce účinky povinných vakcín a aj comirnaty. A poviem, ti je to fakt rozdiel. Tie povinné sú totálny sajrajt, ťažké zdravotné komplikácie s jednou výnimkou. Sa fakt divím, že si toto napísala, keď ich máš ako píšeš naštudované všetky. Lebo oveľa väčší sajrajt je napríklad priorix ako comirnaty. Comirnaty nie je experiment. Už dávno sa podobnými látkami očkovalo. Aj cez 20 rokov.
Rozdiel je ten, že zatiaľ čo si svoje deti očkovala preventívne proti chorobám, ktoré v živote by sa k nim ani nedostali. Tak seba sa bojíš očkovať proti chorobe, ktorú môžeš dostať cestou do potravín. Rubeolu alebo mumps momentálne ťažko schytáš. Z toho mi vyplýva jediné. Deti si si zaočkovala zbytočne. Zbytočne preventívne, keďže tie choroby na Slovensku ani nemáme a pochybujem, že aj v Európe. A napríklad toto mne nejde do hlavy. Deti očkovať rad radom, nevadí (pritom rovnaká hrozba, ak nie horšia), ale seba....seba sa očkovať bojíš, aj keď všetci vieme proti čomu očkujeme teraz a proti čomu bojujeje všetci. Zaujímavé

sasa1310
13. sep 2021

@rubinka ja to mám opačne po preštudovaní všetkých príbalových letákov. Deti očkované povinnými nemám. Príde mi zbytočne preventívne im do tela niečo dávať. Ale na pfizera ich mám. Po preštudovaní a konzultovaní s lekármi. Pretože covid19 reálne majú vysokú šancu dostať narozdiel od obrny, mumpsu, rubeoly, osýpok, čiernemu kašlu a pod.

sasa1310
13. sep 2021

@rubinka a aby si pochopila. Ja ti tvoj názor neberiem, to je tvoje rozhodnutie. Len sa ho snažím pochopiť, že prečo deti áno, ale seba nie. Pekný deň

rubinka
13. sep 2021

@sasa1310 - ako deti áno a seba nie? Veď deti i ja sme rovnako očkovaní čo je na tom nelogické? 🤷

sasa1310
13. sep 2021

@rubinka no nie si rovnako očkovaná ako deti. Aj keby si chcela. Ty si nemala ako malá prevenarku, ani MMR