Ktoré antidepresíva vám reálne pomohli?

14. mar 2022

Ahojte zaujíma ma či vám tým ktoré máte s tym skúsenosti reálne pomohli nejaké antidepresíva alebo iné lieky od psychiatra...ja som dnes bola prvý krát pretože mám úzkosti a prehnaný strach...zaujíma ma či ste niektorá brala lieky a pomohlo vám to s niečím čoho ste sa napríklad báli a za ako dlho cca ( napríklad strach chodiť medzi veľa ľudí ) ďakujem 😊😊

pauli_s
14. mar 2022

Alventa a Triticco.

autor
14. mar 2022

@pauli_s a naozaj pomohli? Prešli ti tvoje ťažkosti?

akonetopier
14. mar 2022

citalec , mala som podobne ako ty, uzkosti, prehnany strach. a pomohli mi realne. dnes je to o 99 percent lepsie, ale nie je to uplne take ako pred nastupom tychto problemov. ale to uz nikdy nebude. je to proste iné. ale mala som aj terapiu.

stastna17
14. mar 2022

ja som mala paretin, 1/4 rok som brala, momentalne som 5 tyzdnov bez AD. Je to lepsie ale ako sa pise vssie nie 100%tne, ale viem to uz ovladat uz si viem povedat ze to je iba stav, vsetko je ok.

pauli_s
14. mar 2022

Áno pomohli mi, aj keď aktuálne mám trochu horšie obdobie, kvôli vonkajším okolnostiam, ale keby som aktuálne lieky neužívala asi sa rovno hodím pod vlak.

Ja mám diagnostikovanú zmiešanú depresívno-úzkostnú poruchu a emočne nestabilnú poruchu osobnosti hraničného typu. Prejavuje sa to u mňa výbuchmi hnevu, sklonmi k preháňaniu, neustálym domýšľaním, vyhľadávaním rizikových situácií, totálnej precitlivenosti a depresiou takou, že som vkuse plakala a že som nevedela niektoré dni ani vstať z postele, nieto ísť ešte do roboty a normálne fungovať. Úplne som mala stres zdvihnúť telefón, nevedela som sa dokopať platiť účty, vyhýbala som sa každému.

Aktuálne užívam 75mg Alventu ráno a 100mg Triticco večer. Normálne fungujem ako bežní ľudia, skúšala som aj vysadiť po roku a pol od užívania ale stav sa mi pomaly vracal do zlého, takže znovu ich užívam. Dokážem fungovať v práci, mám kamarátov, mám veľa aktivít aj všetko. Výbuchy hnevu mávam už len veľmi zriedkavo, niekedy počas PMS to neskrotia ani lieky. Treba ale rátať s tým že každé antidepresíva majú aj svoje proti - u mňa je to znížené libido, priberanie na váhe a taký väčší emočný chlad. Jak som kedysi plakávala niekoľko krát za týždeň, teraz si nedokážem poplakať zase skoro nikdy, podarí sa mi to raz za polroka a tie prvé mesiace som bola totálne bez emócií, všetko mi bolo jedno :D

julka828
14. mar 2022

Pomohli brintellix valdoxan medotrigin latuda a neurol ale hlavne sa ulavilo po regresnej terapii. Zabrali lieky tak po roku medzitym mi menila lebo predchadzajuce nesedeli a nezaberali

stastna17
14. mar 2022

@julka828 tu regresnu terapiu si si sama riesila? Ci to poradil psychiater?

julka828
14. mar 2022

@stastna17 sama lebo uz som bola zufala tak ze skusim este to a to pomohlo

stastna17
14. mar 2022

@julka828 no super dik za info, ja si myslim ze nie som na tom tak zle , ale stale mam take myslienky ze co ked mi bude zle, proste si to namyslam vyslovene, lebo mi nic nie je.

stastna17
14. mar 2022

@julka828 a pozeram ze si z Kosice parada, tak mi vies aj odporucit kde si bola? dakujem

stastna17
14. mar 2022

@julka828 dakujem velmi pekne

mmoonna
14. mar 2022

Ja beriem prvý mesiac Cipralex a je mi oveľa lepšie.

petkasaurus
14. mar 2022

@pauli_s ahoj, ja beriem alventa 150mg a Trittico 150 mg, som drobna a nemam ziadne neziaduce ucinky.. No, kazdy reagujeme inak..

pauli_s
15. mar 2022

@petkasaurus No ja keď som pri pokusoch o postupné vysadenie chvíľku brala iba Trittico tak chuť na sex úplne v pohode, možno aj väčšia ako obvykle ale chuť na jedlo nenormálna, vkuse som len jedla, keď som zase brala chvíľku iba Alventu, tak chuť na jedlo znížená ale nulový orgazmus, nikdy som sa neurobila, nikdy som nezvlhla. Takto sa to ako tak vyrovnáva. Ale stále to nie je tá klasika, no.