Ktoré spánkové laboratórium odporúčate?

opica_skorica
21. sep 2020

Ahojte,
hľadám spánkové laboratórium na západnom Slovensku, s ktorým má už niekto z vás dobrú skúsenosť?
Ďakujem

hipuska
21. sep 2020

My sme boli z Trnavy v Martine. Išli sme vlakom do Vrútok, odtial MHD. Ešte mal syn aj zážitok. Personál bol super.

opica_skorica
autor
21. sep 2020

@hipuska v Martine? A prosim ta, objednavali ste sa vopred? Aj mu zistili a riesili jeho nočné dýchanie?

c_est_la_vie
21. sep 2020

@opica_skorica moj muž bol v BA, tuším Muczka sa volá ten lekár. Dovolať sa tam a počkať na objednanie utrpenie. Po úvodnej konzultácii dostal na noc takú tú vecičku čo meria na prste saturaciu kyslíka. Potom bol na jednu noc v spankovom labaku, kde bol na tom dýchacími prístroji.
Následne mu ho tuším na týždeň požičali domov, aby videli ako mu pomáha. A potom sme už len čakali na administratívu a poisťovňu, kým nám preplatí prístroj domov.

Za nás veľká spokojnosť, muž býval veľmi unavený, pri soferovani chytal mikrospánok, nervózny. Konečne sa poriadne vyspí, aj ja keďže toľko nechrape a údajne tie prístroje predĺžia život aj o 20 rokov ( keďže u neliecenych pacientov je obrovské riziko infarktu už po 40ke).

aniele
21. sep 2020

@c_est_la_vie Aj môj muž bol v BA, prístroj má snáď už tri roky. Najlepšie riešenie. Dlho trvalo, kým som ho ukecala niekam ísť, ale teraz je aj on spokojný. Naozaj sa to oplatí.

hipuska
21. sep 2020

@opica_skorica áno, objednali sme sa. Syn mal vtedy 4 roky. Ja som spala s ním v miestnosti keď bol napojený. Zistili mu iba 2 také väčšie pauzy ale neboli dajak podstatné.

opica_skorica
autor
21. sep 2020

@c_est_la_vie super vediet. Vies, ze ja mam z toho veliky strach, lebo v noci nedychal a potom lapal do dychu....

opica_skorica
autor
21. sep 2020

@aniele aky pristroj prosim?

opica_skorica
autor
21. sep 2020

@c_est_la_vie ved to, ze apnoe je velmi nebezpecne.... neviem si predstavit, co to je za pristroj..... to ma kazdu noc?

c_est_la_vie
21. sep 2020

@opica_skorica no môj to isté. Dlho trvalo kým som ho dokopala, ale tiez som sa bála lebo to znelo že sa po nociach dusi.
https://www.dormimed.cz/spankova-apnoe/lecba-sp...
Prístroj vyzerá takto nejako ale nezlakni sa, my máme aj taký trošku menší variant. A stále je možnosť že to bude operatívne riešiteľné, niektoré apnoe majú mechanicky pôvod a stačí tam plastika podnebia.

c_est_la_vie
21. sep 2020

@opica_skorica a hej každú noc. Keď niekam ideme a zabudne ho doma tak sa nič nestane, ale ten stroj neustále analyzuje dáta a pokiaľ sa prístroj nevyužíva na nejaké percento tak ho berú poisťovne.

aniele
22. sep 2020

@opica_skorica Niečo podobné, ako dala @c_est_la_vie, ale dovnútra ide destilovaná voda. Masku má len tú na nos, má nárok na pravidelnú bezplatnú výmenu. Už si zvykol to brať všade so sebou.

opica_skorica
autor
22. sep 2020

@c_est_la_vie @aniele zienky, dufam ze sa mi podari ho presvedcit, aby to riesil, lebo velmi sa bojim, ze sa v noci nenadychne a nechcem ho stratit.

aniele
22. sep 2020

@opica_skorica Mne neveril, že je to také hrozné. Pomohlo, až keď sme spali u dcéry a aj tá to komentovala (počuli cez dvojo dvier). Potom sa do toho obuli aj dievčatá a teraz je rád. Spoj sa s jeho mamou, bude to možno brať menej osobne 🙂.

opica_skorica
autor
22. sep 2020

@aniele skúsim všetko, pretože som mala skutočne strach. Lapal do dychu, neskutočne šialene rýchlo mu bilo srdce a bála som sa. Vieš mi prosím zistiť, že u akého lekára ste boli? Meno? Ďakujem pekne.

aniele
22. sep 2020

@opica_skorica Tiež chodí na Miczkiewiczovu, k Muczkovi, myslím.

opica_skorica
autor
22. sep 2020

@aniele dakujem pekne.

janedoe
24. feb 2023

@hipuska mozem sa opytat, ci pre deti je spankove laboratorium len v Martine, alebo i v inych mestach? Googlim, ale som z toho jelen.

hipuska
24. feb 2023

@janedoe podľa.mna určite aj inde. Súkromné určite robia aj deti. Daj si do Google spánkové apnoe vyšetrenie a nájde ti