icon

Ktorý lekár lieči nadmerný rast ochlpenia?

3. mar 2025

Prosím Vás, ktorý lekár predpisuje lieky proti nadmernému rastu ochlpenia?
(Obvodný, dermatológ, gynekológ, endokrinológ, iný??)
Ja nemôžem ďalej takto žiť, ja sa cítim ako opica, čo nič nerobí len každý deň sa holí..
Koho mám navštíviť, aby mi promohol s týmto problémom.

tanyan
3. mar 2025

Obvodný Ti dá lístok ku endokrinológovi a tam budú hľadať príčinu.
Strava a životný štýl tiež ovplyvňujú hormonálne hladiny a na začiatok by bolo vhodné vyhýbať sa potravinám a aktivitám, ktoré zvyšujú tvorbu testosterónu.

autor
3. mar 2025

@tanyan Chodím na endo kvôli štítnej žľaze, ale tá mi bola zistená len pred 3 rokmi, ale s ochlpením mám problém odkedy si pamätám, ale odkedy som otehotnela je to ešte väčší extrém. Takže neni to záležitosť dermatológa??

nika_val
3. mar 2025

Mňa napadlo gynekológ - hormonálny profil

dominikamacakova
3. mar 2025

Gynekológ

tanyan
3. mar 2025

Koža si sama tie chlpy nerastie, to má hlbšie príčiny. U mňa to bola nadmerná tvorba testosterónu v nadobličkách, ešte v puberte.

maxik24
3. mar 2025

Problem bude, ze sa holis. Chlpky nad perou si vytrhavaj pinzetou, alebo voskovymi pasikmi. Chlpky na rukach voskom, idealne u kozmeticky. Nohy epilatorom. Keby som sa holila, bola by som ako medved, cize ti rozumiem, a naozaj, holenie zrus.

vakatko
3. mar 2025

Máš hormonálnu nerovnováhu v tele, môže ju spôsobovať chronický stres, lieky, nezdravá strava, veľa cukru, nedostatok minerálov a vitamínov v tele, málo spánku...
Ak zmeníš stravu a životný štýl nadmerné ochlpenie sa môže výrazne znížiť.

nevenka
3. mar 2025

Ja to mam cely zivot, ani na endo nepomohli, malamsom zvysene androgeny z nadobliciek a testosteron, ale odporucoli len HAK. Po pol roku som sa na HAK vykaslala, lebo mi robila zle, potom mi zistili vysoky prolaktin, tak lieky na to. Chlpy som nikdy nevyriesila, je to s vekom este horsie. Ale zacina mi to byt skoro jedno 😅.
Takze smer endokrinolog, tam by to mali vysetrit.

majkamasar
3. mar 2025

Kup si filips lumea. U mna podobny problem. Po 2mesiacoch pouzivavia uz nema ani polovicu.

majamat
3. mar 2025

@nevenka ja uplne rovnako, nijak extra neriesim.

skusili mi dat Dexametazon, len minimalnu davku asi 2m, ale teda vyhadzana som z toho bola, jest mi chutilo a chlpy uplne rovnake.

ani HAK diane35 nic.

vorkola
5. mar 2025

Moja mama mala nad hornou perou, chodila na elektricku epilaciu,,bola som spokojna.Ale to robili este v Bratislave. ale ona ozaj mala vela chlpov aj na brade,,bola spokojna