icon

Kuracia koža a bradavice

17. nov 2025

Zdravim, neviem či som to správne nazvala že kuracia koža ale na internete som to tak našla proste na krku a v okolí mám také malé bodky ako keď mám zimomriavky akurát že tieto mám stále, hrozne ma to trápi už roky nič nepomáha nech robím čo robiť a zároveň mám aj také menšie bradavice. Niekde som čítala že pomáha jablčný ocot ale neviem či to nie je len nejaká blbosť. Mám to aj na rukách zozadu ale tam mi to zas až tak nevadí hlavne na Tom krku nevyzerá to dobre, a hanbím sa potom nosit väcsie výstrihy. Hlavne vôbec ani neviem z čoho to mám keďže nemám ani 30rokov a už mám brsdavice

martinmmartin
17. nov 2025

To niesu bradavice ale fibromy. Robia sa tam kde sa koza non stop ohyba , niekomu vobec noekomu viac. Je to taky otlak vlastne.Su hnusne ale neskodne. Zbavis sa ich vseliako babskymi radami az po laser

mullerova46
17. nov 2025

@anonym_autor ja mám také okolo očí a po nose a plánujem ísť na laser len musím odrodit a trošku dieťa podrast, chcela som skôr no neboli peniaze. Vie ti to odstrániť aj kožný lekár s elektrickou ihlou len to viac boli ako laser ak to je na citlivom mieste 🙂

dadis
18. nov 2025

A nemysli ona folikularnu keratozu?

anonym_2bb2f1
18. nov 2025

@anonym_autor a kožný lekár ti na to povedal čo?

autor
18. nov 2025
@anonym_2bb2f1

@anonym_autor a kožný lekár ti na to povedal čo?

@anonym_2bb2f1 úprimne unho som nebola nikdy som nemala problémy s akné ani s ničím podobným a ani mi nenapadlo že by som to takto riešila ale máte pravdu mäso by som

autor
18. nov 2025
@anonym_autor

@anonym_2bb2f1 úprimne unho som nebola nikdy som nemala problémy s akné ani s ničím podobným a ani mi nenapadlo že by som to takto riešila ale máte pravdu mäso by som

@anonym_autor mala by som*

autor
18. nov 2025
@dadis

A nemysli ona folikularnu keratozu?

@dadis vyzerá to podobne ale asi skôr nie nemám to také začervenane a asi ani až také výrazné

dadis
18. nov 2025
@anonym_autor

@dadis vyzerá to podobne ale asi skôr nie nemám to také začervenane a asi ani až také výrazné

@anonym_autor Ja to mam na zsdnej stranr ruk/ramien a zacervenane to mam iba po cviceni (ibak je to len drsne) a v lete mi to takmer nevidiet a vymizne to.. aj nohy mam bodkovane cez zimu(ale nie hrbolky), tiez je pre to vyraz jahodove nohy tusim

mima172
18. nov 2025

1. Podľa popisu o tzv keratose pilaris. Často je spojená s nejakou alergiou, intoleranciou, no mnohí ľudia ju majú bez zjavnej príčiny. Liečba (vyslovene len keratózy) spočíva len v režimových opatreniach. Nebudem sa zbytočne rozpisovať, všetko nájdeš na Google.
2. Podľa popisu pôjde asi skôr o fibrómy. Tiež som ich mala (veľa). Mas dve možnosti - chod na kožné, tam ti ich odstránia alebo sa pusti do odstránenia doma. Tam sú tiež dve možnosti - podviazanie vlasom alebo ošetrovanie vhodným esenciálnym olejom (do pár dní fibróm odpadne).
Ak chceš potvrdiť, či ide o fibróm, tak mi kľudne posli foto do SS.