Kýchanie, únava, potenie, tlak na hrudi. Ide o lymfóm?
Prosim je tu niekto, kto mal lymfom?ake ste mali priznaky? Cca od 20 augusta mam zvlastne problemy, najprv to vyzeralo ako chripka, ale trvalo to cez dva tyzdne. Potom mi prisli prejavy ako pri alergii, kychanie, svrbenie nosa, podnebia, oci, vytok z nosa. Sla som k lekarke, robila mi krvny obraz, ten vysiel dobre, ziadne odchylky. Avsak mam pretrvavajucu unavu, potenie aj cez den navaly a v noci uz 3x po sebe prepotene pyzamo. Tlak na hrudi a pocit cudzieho telesa v krku. Uzliny som si nenahmatala ziadne, ale mozu byt vnutri, kde ich nahmatat nemozno. Ja sa strasne bojim. Dnes idem k lekarke, ale neviem co somnou moze robit. Mam strasny strach.
@lienocka2808 ak je to aj kleslo, vzdy len docasne. Problem s chlamydiami mala tiez.
@lienocka2808 ja mam nazor na tieto liecby, tiez take kadejake, nechcela som to tu pisat, lebo je to tiez taka kontrovezrna tema. Niekto je za a niekto proti. Ale prestala som citat tie boreliove diskusie, prestala som sa sledovat a mam viac menej pokoj, prestala som diagnozy googlovat. Tiez som dlhodobo mala problemy podobne borelke, ale vysledky od praktickej som mala take, ze kedysi bola a uz nie je. Podla tejto lekarky som sa mala par rockov ladovat davkov liekov, pri ktorych by mi odislo vsetko ostatne. Cize s rozumoom: bol problem, zbehla som po ATB, jedny dvoje... preslo a takto som sa dostala do kludu. Na alergiu na ATB, tiez mam na jeden liek a doslova mi povedali, ze uz nikdy v zivote take atb nedostanem aj ked som mala iba zopar vyrazok. Je to totalne nezodpovedne. Ak chce si niekto overit reakciu, alergicku, robia sa na to odbery a nie robit pokusy, ved clovek ak ostane mimo, sam a dostane reakciu moze sa zadusit alebo hocico ine.
Polovicka skoncila s neuroboreliozou, paralizou tvare v nemocnici, skoro rok Pnka a je uplne v poriadku. Nevladal ani chodit, v rodine blizkej bol toto uz 3 pripad. V papieroch hned dostal, ze pri podozreni, hned ma dostat ATB, preliecuje sa to hned. Pri kliestovi tiez ma pre istotu ist aspon po tie 3 dnove ATB, kt neviem ako sa volaju. Davali mu 6tyzdnov infuzie, z toho 2 bol v nemocnici kym vsetko povysetrovali. POtom este asi mesiac bral ATB doma. A kopu vitaminiv a kadecoho, ale to asi poznas. A kontorly a odbery atd robili este niekolko krat, a k neurologovi chodi stale. Ja som nechapala ako moze ta lekarka takto doslova tráviť pacientov.
@simca06022011 ja sa s tym uz trapim vyse 12 rokov. Kliestov mavam kazdy rok pozehnane, kedze sa pohybujem v prirode na chalupe. Ale mne vysli hodnoty bireliozy aktivne aj u obvodnej aj u Durovskej, co som si zaplatila. Pri hodnotach iba v anamnestickych IGG by som zvazovala, ci vobec zacat liecbu. Nakolko som to mala aktivne, a potvrdenu neuroboreliozu, tak som uzivala lieky. Aktivna faza presla, ale citila som sa ako pred tym. Da sa fungovat, ale viem, ze kedysi som sa citila inak. A tak ja som uz stratila nejaku nadej, ze niekedy budem opat v poriadku...
@lienocka2808 no vidis, tak tebe treba nieco proti kliestom riesit okrem ineho. Sa ti divim, ze vobec do travy vlezies.. ja som chlapa na huby tento rok este nedostala. Ja sa na tom uz zabavam, tak pre psov je tableta, obojok, pipieta a ludom nic ucinne proti tym sviniarom nevymysleli este. Aktivnu borelku u nas riesili kazdemu rovno v nemocnici, infuziami.. ziadne domace atb. Mozno preto to preslo. Mne najhorsie co byalo co som neznasala su bolesti a krutenie hlavy, normane ma tackalo ani pracovat, ani rozmyslat, uzliny ma boleli... a teraz mam to iste, ide ma porazit, cize zase budem na ATB.
@lienocka2808 pocuj a bylinky si neskusala ? Ja stale uzivam bylinky aj huby medicialne tie su vraj fakt ucinne aj pri rakovine....plus etericke oleje mazat
@aiti tehotna som urcite neni. Mala som nocne potenie po porode asi pol roka, potom to zmizlo, som to pripisovala hormonom.
@simca06022011 ja som mala lavu cast tela slabu oproti pravej. Najpr som si myslela, ze mrtvica. Prve dva roky, kym mi na to vobec dosli som mala zvysene teploty, pocit totalneho ubitia, mozgovu hmlu, Pribrala som 20kg, z aktivneho cloveka, troska. Akurat chuti mi extremne jest stale. Pochodila som vselico, MRka, imunologovia a co ja viem co este, uz si nepamatam, a co ma najviac ubijalo, vsetko bolo ok. Dokonca aj test Elisa na boreliozu som mala negativny. Ale to uz bolo cca dva roky od nakazy. Potom sa mi stav zlepsil, citila som sa relativne ok, teploty odisli. Znova prepuknutie 4roky dozadu, tam sa hned robili testy a borelioza mi vtedy vysla uz aktivna.
@lubiss akusala som aj bylinky, spolu s atb liecbou. Extrakt z olivovych listov, stetku lekarsku, extrakt z grepovych jadierok. Vsetko co som citala, ze pomaha. Ale ako vravim, uz nijdy sa mu stav nevratil do normalu. Mam pocit, ze fungujem tak na 60percent.dakedy je to ok, mam aj dni, kesy sa citim fakt dobre (asi dva dni do mesiaca). Ked som niekde na dovolenke, alebo mimo domov, tak to nevnimam az tak.
@iva33333 nic, bola som iba chora pravdepodobne. po tyzdni mi to zmizlo.

@lienocka2808 Ahoj, moma mamka zije v Prahe a chodi k doktorovi Bouskovi - neurolog. Tuto agresivnu liecbu (ATB - kombinacia, priamo do zily,cca. 3 mesiace) absolvovala už trikrát. Žial ma tie borelie tak "zažraté! v tele, že vyzera, že ani teraz to nebolo úspešné.