icon

Lactulosa a laktózová intolerancia

romana160
25. mar 2019

Tak píšem vám znovu.Na tú zápchu som používala probiotiká,olej a dokonca slivky.No šlo to velmi zo mňa po kúskoch.Lenže teraz som použila lactoulosu.No nevedela som že tak velmi to zaúčinkuje.Doslova ma preháňa.Lenže...problém je vtom,že mám z toho podráždený konečník.dala som si toho iba 3 poliev.lyžice.Len dnes.No po tomto to rozhodne už brať nebudem.Len sa chcem spýtať.Môže byť toto aj laktozova ontolerancia?No ja som mlieko v podstate nepijávala nejak.No nikdy mi nezistili lakt.intoleranciu.Mávala som kedysi hnačky alebo aj koliky ked som zjedla puding alebo krupicovú kašu.Bola som aj vyhádzaná na tvári a poviem vám že ma nikdy nenapadlo že to môže byť aj toto.No už mám aj výmenný lístok na gastro.Možno toto aj ukázalo kde je problém.No neviem si vysvetliť tú zápchu.Ono aj lieky na tlak som už vymenila. Len som prekvapená že toto tak velmi zaúčinkovalo na tú zápchu.Hoci v iných diskusiách to niekomu nezaberalo. čo sa týka zápchy je možné že by mi ju spôsobovali kyslomliečne výrobky ako jogurty , mliečne dezerty ..atd? Ani neviem čo si mám dávať na ten podráždený konečník aby ma to neštípalo moc.Moc to mám podráždené a ako sa tej hnačky zbaviť?Dala som si liek od hnačky síce no neviem či mi pomôže.Keby som vedela že som na to alergická tak si to ani nedávam.Ach,jaj....

lavender21
26. mar 2019

@romana160 a máš ešte probiotiká? Nasaď si ich hneď znova. V laktulóze môže byť trocha laktózy, tak ak máš intoleranciu môže byť naozaj tá reakcia horšia a môžeš mať silnejšiu hnačku. Probiotiká by na to mali pomôcť. Skús si dať nejaký detský krém na zadok, aby ťa to neštípalo, dnes by to už malo byť lepšie...

romana160
autor
26. mar 2019

@lavender21 Mám len od Raja probio.To zvyknem piť.No dnes je to lepšie už.Ten zadok ma už neštípe tak ako včera.Inak dakujem za radu.No naozaj som nevedela že to bude mať až takýto účinok.Bola som na tom,že ani nejaká Lactulosa mi nepomôže.Možno 3 poliev.lyžice bolo vela.Možno keby som si dala len jednu poliev.lyžicu by to také nebolo.Ktovie.No ako som sama písala,tak lakt.intoleranciu nemám potvrdenú a ani by ma neprekvapilo keby mi ju potvrdili.

kittykat22
26. mar 2019

Skús biopron. Ja mám intoleranciu a celkom to ide. Ale takmer všetky lieky sú viazané na laktózu, a bude s tým problém. Skvelý bol probiofix ale zmenili zloženie, tak už na nás neúčinkuje 😃 Inak ak máš pocit, že máš intoleranciu tak nesmieš od Raja nič a žiadne probio veci - tam stejne probiotiká niesú - je to len marketingový kec. Ak máš hnačku alebo nafukovanie po mlieku, aj probiotických jogurtoch tak to nesmieš. Dlhodobé ignorovanie intolerancie vedie k vážnym ochoreniam.

romana160
autor
26. mar 2019

@kittykat22 Na tú laktozu si dám urobiť test.No zaujimavé je že pri jogurtoch,probiotikách,syroch ,pri šlahačke som nemala žiadne problémy.Iba pri maku,pudingoch ,pri krupic.kaši som mávala doslova krče .Ale inak nie.Mňa aj nafukovalo,vetry som mávala a dokonca som z toho mala akné.Ale ako som už písala mlieko,pudingy ,mak a krupic.kašu už nejedávam vôbec.čo sa týka probiotík vôbec ma to ani neprekvapuje že mi to nepomáha.A teraz kedže som si dala na tú zápchu lactulosu ,nečakala som že to bude mať taký rýchly účinok.Aj mi trávilo,mala som vetry a hnačku.Len ten zadok mi to podráždilo čo som bola prekvapená.Až ma to štípalo.Dnes už je to v pohode.Aj zadok ma neštípe.Pred tým ako som mala tú zápchu som necítila vôbec vetry,a pohyby čriev len také dočasné.A ked som skúšala olej,slivky,zapíjanie teplou vodou tak to malo len taký ozaj dočasný efekt.Zo mňa to všetko šlo len po kúskoch.Som velmi zvedavá čo mi na gastre povedia.Lieky čo užívam na tlak tie čo mi zmenila ani laktozu neobsahujú.Tie predtým obsahovali monohydrát laktozy.čo sa týka Biopronu vyskúšam ho niekedy ked budem mať hnačku .A je aj na zápchu?A ešte čo mi hrozí ked sa dlhodobo ignoruje intolerancia?

kittykat22
26. mar 2019

@romana160 daj si spraviť test. Môžeš mať xy alergií. Ja som na to prišla tak, že som si písala, po čom mi je blbo a 2 roky mi trvalo vytriediť veci. Potravinová alergia je ťažká v tom, že máš obdobia kedy môžeš niečo, alebo nemôžeš nič, alebo môžeš všetko. Na hnačku je hylak. Na zápchu musíš piť vodu a z DM je detská slivková štava dobrá. Keď sa ignoruje intolerancia tak hrozí Crohnova choroba alebo autoimúnne choroby - atopia a spol. V črevách je osídlenie vačšiny baktérií a z nich ide aj imunita. Keď sa to dlhodobo ignoruje, tak to nie je dobré. Ale dllhodobo myslím 10, 15 rokov 🙂 nie pár mesiacov.

romana160
autor
26. mar 2019

@kittykat22 Neviem ale ja som pred vyše 18 rokmi zažila silný panický atak.A ja som odvtedy nevedela čo mi to vyvolalo.Až pred 2 rokmi som sa dozvedela od niekoho kto prežil prvý krát panický atak tak že vraj sa pýtali hned ako prvé na čo je alergický.Mne osobne alergologička povedala že alergia môže kludne vyvolať panický atak.A mala som kolegyňu ktorej dcéra raz odpadla a zistili jej celiakiu.Lenže toto nie je môj prípad.Len dokonca istý nemenovaný mladý chalan mi tiež pred 2 rokmi písal,že panický atak môže vyvolať histamínová intolerancia.No mne vrta ešte jedna otázka:Môže lakt.intolerancia tiež vyvolať takéto stavy? Lebo ak áno,to by potom aj odpovedalo na tie stavy.No mávam úzkosť aj dodnes.čo sa týka tých vážnych ochorení pre ignorovanie intolerancie poviem ti že poznala som istého človeka čo ju má a vôebc to nie je žiadna sláva.že to sú nehorázne bolesti kvôli ktorým končil vždy v nemocnici. Vraj z toho môže byť aj rakovina.Ozaj vidíš Hylak mám ,tak ten nabudúce si dám na hnačku.Tú slivkovú šťavu z DM-ka si kúpim a vyskúšam. Ale ten test si urobiť určite dám.Za chvílu nebudeme čo jesť aby sme nemali takéto problémy.

kittykat22
27. mar 2019

@romana160 To čo píšeš môže byť, že alergická reakcia vyvolá panický atak. Keď som bola v Thajsku, tak sme išli do jaskyne opíc 😀🙈 No a ja som vošla do jaskyne a začala som plašiť, že nemôžem dýchať, že ma pália oči a bola som celkovo šialená 😅😅😅😅 A ono to bolo asi preto, že mám alergiu na roztoče a byť v nejakej jaskyni kde kadia opice asi nie je to pravé orechové 😅😅 Ale nič mi nie je z toho. Do jaskyne sa teda neplánujem vrátiť. A ako píšeš o histamínovej intolerancii tak ma to napadlo ako si písala s tým makom. Stačí keď vychytáš čo ti na akútny problém pomáha. Akonáhle si dáš učinný liek ktorý zaberie hneď ako sa problém objaví, tak nenecháš rozvrátiť vnútorné prostredie, tak sa ti veľmi uľaví. Keď máš dlhšiu dobu problémy s črevami, tak potom dlho trvá kým ti je dobre - ja som sa takto trápila 2 roky a potom mi kamarát doporučill probiofix a mala som 7 rokov prázdniny 😎 Teraz hľadám náhradu a teda, nie je mi často dobre ale viem, že nájdem správny preparát a budem vysmiata

romana160
autor
27. mar 2019

@kittykat22 No mne dlho trvalo kým som na toto prišla.Možno to bol skrytý problém.Vtedy vlastne pred vyše 18 rokmi som nevedela o lakt.intolerancii,histamin.intoleran....atd.Mne až nejako potom neskôr na alergologii prišli na to že som alergická na pele ako tráva,obilie,prach,roztoče...atd.No a tá panika to prišlo vtedy z ničoho nič a práve pár mesiacov po skončení SOU.Mala som vtedy blbé obdobie to áno,ale že by až tak ma to chytilo kvôli tomu sa mi nechcelo veriť. Ja len dúfam,že toto nejako doriešim.A aj ten GERD sa tiež ukázal až pred rokom.Dlho tiež trvalo kým sa to nejako prejavilo.Toto sú tie skryté choroby.A aj dlho lekárom trvalo kým mi prišli pred rokmi na štítnu žlazu.Ono aj s tou štít.žlazou je to tak,že ked nemáš výsledky úplne zlé na total a príznaky máš oni sa s tým nejak zaoberať nebudú.Jedine tak u tehotných sa budú zaoberať ale inak nie.Najhoršie vedia všetko zvalovať na psychiku. Za tým môže byť aj nejaký skrytý problém.