icon

Laserová operácia očí. Je samotný zákrok nepríjemný alebo bolestivý?

25. feb 2022

O pár dní ma čaká, tak chcem Vaše skúsenosti nech sa pripravím. Pôjdem bud metodou Relax smile alebo Lasik, ak relax nebude možný. Ďakujem.

dadulamamula
25. feb 2022

Nepríjemný je, ale nie je bolestivý.

autor
25. feb 2022

@dadulamamula čo ti bolo nepríjemné? dakujem

tykat
25. feb 2022

ano, nepríjemne ale neda sa povedat ze to boli. Mne nedávno menili sosovku, nic moc pocit …o par dni ma čaká výmena druhej. Je to asi ako ked je v oku nejaká smietka, a nepríjemna je ta príprava, aspon pre mna… otvorenie a zafixovanie oka, ten pocit. Ale bolesť to nie je.

1sally12
26. feb 2022

Skôr nepríjemný, ale keď som bola na dokorekcii, to bolo bolestivejšie.
Inak písala som aj do tej predchádzajúcej témy, pokiaľ si ju nezmazala.

arianna25
26. feb 2022

Bolo to už dávno ale nezabudnem.
Každý má iný prah bolesti, ja mám asi nízky, pretože keď mi prestali účinkovať kvapky po operácii, tak tri dni boli peklo. Bolesti a bolesti. Po troch dňoch už dobre. Ale stálo to za to.
Iní ľudia fungujú na druhý deň v pohode. Je to individuálne.

gretuska77
26. feb 2022

Ja nemám nízky prah bolesti, mala som prasknuté platničky, pôrod sekciou, ale zodpovedne môžem povedať, že horšiu bolesť ako pri laserovej korekcii dioptrí som nezažila. Od bolesti som mala halucinácie, nezabrali ani lieky, až spánok, našťastie to trvalo asi len 12 hodín. Do troch rokov som mala dioptrie späť. Pani doktorka ma ubezpečovala, že to bolieť nebude, ale hneď po zákroku som dostala lieky proti bolesti a ďalšie dve do ruky, už vtedy som tušila, že asi to až také bezbolestné nie je.

autor
26. feb 2022

@gretuska77 a ktorá metoda si bola? Mne bolo povedané že Relax je bezbolestná, ale ak pôjdem tou Lasik že tam sú dosť bolesti prvé dni. Záleží asi aj od lekára, či hovorí pravdu alebo chce biznis za každú cenu.
@arianna25 No ja mám prah bolesti celkom vysoký, ja v podstate aj ked ma niečo bolí neriešim, fungujem s tým kým prestane, nenapchávam sa liekmi proti bolesti. Tie si dávam fakt ojedinele ked bolesť nevie odísť napríklad ani po dlhšej dobe. Ale zase mám strach z bielych plášťov, som viac úzkostlivá , tak toho sa hlavne bojím, po tej psychickej stránke ako to zvládnem, nie fyzická-bolesť.

pondelok01
26. feb 2022

Pre mna bol ten zakrok psychicky velmi neprijemny, druhykrat by som sa uz asi neodhodlala, ale ja zle znasam aj zubara (tam ale viem zavriet oci aspon). Ale nebolelo to pocas zakroku, nasledne som mala velmi citlive na svetlo oci, ale na bolesti si nespominam. Tiez som dostala aj tabletky, ale nevzala som ani jednu, tiez mam vyssi prah bolesti asi.

marfikchov
26. feb 2022

Nebolí, len čudné že sa ti niekto vŕta v oku

arianna25
26. feb 2022

Keď som bola ja, tak personál bol veľmi veľmi milý