icon

Laserová operácia očí - skúsenosti

s1234
30. máj 2022

Máte s nou skúsenosť? ste spokojný neboli to? Ako to je po operácii musím byť doma? Ďakujem

marsmykkok
30. máj 2022

bolieť nebolí, akurát nepríjemný pocit že ti robia niečo s očami. Ale dajú ti predtým tabletku na ukľudnenie, tak sa to dá zvládnuť. A po operácii záleží kedy je kontrola-často na druhý deň a aj od metody ktorú ti budú robiť a tvojej práce. Ale metoda záleží od toho na čo budeš vhodná a čo budeš preferovať, bez konzultácie sa nedá vybrať. Relex smile je úplne bezbolestná, ja som na druhý deň šoferovala auto, pozerala do mobilu a tak, akurát mi vadili viac umelé svetlá, tak prvé dni si neviem predstaviť robiť niekde za veľkou obrazovkou alebo v obchodoch kde je plno umelých svetiel. Lasik tam prvé dni môže byť pálenie, slzenie, nepríjemný pocit v oku.

lienkazuzu
30. máj 2022

Tak mna to teda bolelo a to brutalne,nie zakrok,ten bol bezbolestny,ale 3 dni potom uplne nepouzitelna som skrabala steny od bolesti. Ja som bola v excimeri,to ti excimerovym laserom zbrusia vrchnu cast rohovky a ta ti musi potom dorast,cize logicky to boli,slzi. Asi cim vyssie dioptrie,tym viac to boli. Uz druhykrat by som sla do napr. neovizie,kde pouzivaju inu metodu,kde vraj naozaj ziadna bolest ani potom nie je. Takze zalezi aj na aku metodu si vhodny kandidat a aky mas rozpocet.

anega79
30. máj 2022

ja som bola tiez v excimeri. operacia nebolela, v noci ma boleli oci dost, aj po operacii mam casto suche oci, a bolia ma. mne trvalo strasne dlho kym som zacala po operacii vidiet normalne, mozno aj polroka, dovtedy som ani syna na ihrisku nerozoznala. obchody neznesiem doteraz, hned ma boli hlava, ale to som mala asi aj predtym

marsmykkok
31. máj 2022

@lienkazuzu
@anega79 tak ten relex smile je bez porušenia oka rezanim či pálením. A nemá potom ani za následok suché oči. Ja som videla super už na druhý deň, akurát po tme/večer slabšie, to bolo lepšie až po 2 mesiacoch.

s1234
autor
31. máj 2022

ďakujem vám 🙂 ja som si vybrala očnú kliniku - iclinic. Dosť sa bojím toho

lienkazuzu
31. máj 2022

@s1234 ak pojdes na femtosekundovy laser,tak fakt sa nemas coho bat. Aj ten excimerovy nie je taky hrozny,vacsina ludi nema az take velke tazkosti a bolesti. Robia to roky rokuce,jedine co sa ti najhorsie moze stat,tak ze budes mat suchsie oci (ja napriklad nemam), alebo ze ti dlhsie bude nabiehat 100%ny zrak (to moze byt az do toho polroka,ja som po mesiaci videla super,ale aj dovtedy som nebola ze slepa). Prip sa ti nemusi uplne odstranit vada,potom ti to zadarmo dolaseruju,ale to sa nestava az tak casto. Neboj sa,raz to prezijes a mas pokoj 😁

palinohavino
31. máj 2022

@s1234 v iClinic som bol okuliare mi zostali a po ich operaci vidím zle za šera a ich odpoveď to není náš problém a keď som bol v inej klinike na vyšetrenie povedali ze som nemal byť nikdy overovaní a je nás viac poškodených

terezka1947
31. máj 2022

No,to "dolesarovanie" sa donekonečna nedá. A k dpt a okuliarom časom človek príde.
Čiže sa treba na tie operácie pozerať trošku reálne. Kto má vysoké dpt,má problémy,je obmedzovaniu,ok.
Ale s nízkymi dpt by som si oko nijakou metódou riešiť nedala. A zase vysoké dpt neriešia vždy a bez následkov.
Oči máme iba jedny😉

primadona
31. máj 2022

@s1234 ahoj kedy ideš na operáciu?

palinohavino
31. máj 2022

@primadona Ahoj písal som že som bol operácia sa nepodarila

primadona
1. jún 2022

@palinohavino jáj to si ty?som nevedela že píšeš z rôznych nickov

palinohavino
1. jún 2022

@primadona ne ne keby som ich mal viac modrý koník ich blokuje 😘 a vlastne kto ja ?

s1234
autor
1. jún 2022

@primadona 8ho idem na vyšetrenie a vraj ked chcem môžem ist už v teň deň

primadona
2. jún 2022

@palinohavino prepáč som sa zmýlila

primadona
2. jún 2022

@s1234 tak potom daj vedieť ako si dopadla ja idem 16.7 až