Laserová operácia platničky

noami12
9. feb 2022

Prosím Vás mate skusenosti ? Nasla som tu diskusiu podobnú ale už niekoľko rokov starú, zaujímali by sa čerstvejšie skusenosti.
S ktorým Dr. ste boli spokojný?
Ako ste sa cítili po operácii?
Prípade ako ste predišli operácii platničky?
Vopred ďakujem za odpoveď. 🙂

gemerka17
9. feb 2022

@noami12 odpoveď ako predísť operácií vieš sama, žial nerealizuješ to. Je to tvrdá makačka, musíš cvičiť ako fretka. Ak nie si v akutnom stave tak 1-2 hodiny denne po dobu roka. Až po roku vieš niečo zmeniť. Nič iné na to nefunguje. Ak sa ti cvičiť nechce, mám pre teba zlú správu. Po operácií sa budeš musieť s cvičením snažiť ešte viac. Začína nová éra rehabilitácií. Čiže si dobre rozmysli, čo od operácie čakáš. 95% operácií platničiek je neopodstatnených, stačí konzervatívna liečba. Len pre to musíš aj niečo urobiť. Zázračná tabletka bez námahy neexistuje.

noami12
autor
9. feb 2022

@gemerka17 to viem, ja to zisťujem tatkovi o mňa nejde 🙂 platnička mu na miechu tlači, strnaju mu nohy. Tak to predídenie operácie som nemyslela ze lieky, ale napr. Nejaký fyzioterapeut alebo tak 🙂

gemerka17
9. feb 2022

@noami12 no vidíš, tak zistite, kto z vášho okolia cvičí SM systém a nech sa to naučí a potom doma poctivo cvičiť. Odporúčam využiť rehabilitácie aj cez poisťovnu, nech mu dajú nejaký magnet, laser. Zaplaťte mu aj masáže. Ale 95% sa musí snažiť sám.

0silvia0
9. feb 2022

@gemerka17 si rehabilitacna sestra?

noami12
autor
9. feb 2022

@gemerka17 jasne, na rehabilitácie chodí, žiaľ zatiaľ bez zmeny, snaží sa pohybovať co najviac ako sa dá nakoľko jazdí na kamióne a námaha tu krčná chrbticu. 🙂 aj dlhé roky spáva bez poštara vyrovnaný, kúpili sme aj masážny stroj na nohy aj bublinkový, aby sa mu prekrvovali, len to trpnutie keby sa dalo aspoň trošku zmierniť. 🙂

gemerka17
9. feb 2022

@noami12 pozor nie sú rehabilitácie ako rehabilitácie. Cvičenie cez poisťovnu je uplne zbytočné a strata času. To možno využiť skôr cez elektroliečbu ako takú, je možné, že prinesie trošku úlavu. Nikde som sa nedočítala koľko a čo cvičí tvoj ocko. Aj keď liečba platničky je komplexná a primárne je to zaťažené na cvičení. Problémom je, že je to dlhá cesta a sám sa musí snažiť :D Výsledky nedohľadne, ale vie sa mu uľaviť v drievovej chrbitici už o pol roka po poctivom cvičení. Krčná chrbtica trvá dlhšie.

0silvia0
9. feb 2022

@gemerka17 ved najprv pises, ze treba vyuzit aj cvicenie cez poistovnu, potom pises, ze cez poistovnu je cvicenie zbytocne, tak ako?

noami12
autor
9. feb 2022

@gemerka17 no ved práve tie mu nič nerobia, fyzioterapeut neviem ako s ním cvičí, priniesol mu aj papiere od neurológa, hovoril ze nieje to až také zlé ze bude sa dat s tým niečo robiť ( tlači mu platnička na miechu ) nechodila som tam s nim do vnútra ale cítil úľavu, samozrejme ze to ešte bude dlhá cesta, len ma tak zaujímala ta leasrova operacia a ze ci je to naozaj tak ako píšu 🙂 ocko sa chce vyhnúť operácii, takže robí pre to po tejto stránke co môže, aj nosí nejaký ortopedicky pás ( co mu Dr. Predpísal) 1 hodinu denne pri pohybe.

gemerka17
9. feb 2022

@0silvia0 zle čítaš, píšem, že treba využiť cez poisťovňu, čo sa týka rehabilitácií elektroliečbu. To je celé. Cvičenie je tam úplne zbytočné. Nemajú čas sa ti venovať. Naučia 2 cviky za 20 minúť a koniec. V horšom prípade strčia do rúk papier s cvikmi. SM systém nikto cez poisťovnu necviči. Tam treba zaplatiť fyzioterapeuta.

@noami12 tá elektroliečba je len doplnok, malý, možno 5%. Prioritné je cvičenie. Ja ti to píšem, že je to možnosť využiť tam kde to prepláca poisťovna (kedže si ocko platí zdravotné poistenie, tak prečo nie) ale netreba mať o to žiadne očakávania. Zaplatte mu fyzioterauta, ktorý sa venuje SM systému a má všetky certifikáty.

noami12
autor
9. feb 2022

@gemerka17 no je diplomovaný fyzio, ale na ten sm system sa ešte priestoru pozriem 🙂 ďakujem krásne

mackove
9. feb 2022

Tak dam ja svoju skúsenosť. Neviem , trapi ho krčná chrbtica alebo driekova ? ..
Mne prišli po pôrode problemy z driekovou. Bol to masakér , to nemusim ani snaď písať čo sa mi robilo. Mala som vysunute tri platničky , cca 10mm , 12mm , 16mm....rehabilitacie nič , ani náznak pomoci. Žial tal isto ani SM systém. Mala som už chronicke bolesti , sprevadzajúce už so psichyckymi. Dvojročne dieťa , manžela v zahraniči. Niekolko X sa mi stalo , že som nemohla spostele vstať. Posledny rok som už bola len v nemocnici na infuziach. Bolo to hrozne , nakoniec som podstupila operaciu , hneď ma brali pod nože v RK vo vojenskej. Bolo to v decembri , teraz som uz tri mesiace po , a nemozem zleho slova povedat. Zial , co sa pise vyssie , ano , po OP treba s cvicenim zamakat este viac. Bez cvicenia to naozaj nepojde. Ale cvici sa mi omnoho lepsie teraz , ako pred. Bez tych bolesti a strachu...Bolesti su , ale zacvicim a je to prec. Dokonca som uz vyse troch mesiacov neuzila ziaden liek od bolesti a to ti poviem , uz som uzivala aj tramal celkom dlhodobo. Daju sa zniest , da sa normalne fungovat , jazvu mam cca 4cm. Takze po laparoskopickej neviem aka by bola. Zatial som malo po OP , nemozem az tak sudit a porovnavat , ale za seba mozem zatial povedat , ze nelutujem ten den D. A som stastna , ze nakoniec som povedala ano , suhlasim s operaciou. Takze ak sa naozaj otec trapi , nech podstúpi. Drzim palce a mysliet pozitivne 🙂 Drzte sa 🥰

0silvia0
9. feb 2022

@mackove tiez mam problem s driekovou chrbticou. Ale nemam take sialene bolesti ako opisujes ty. Ale ja uz mam vekom aj opotrebovanie stavcov, velku skoliozu. Sm system cvicim vyse 10 rokov, mojzisovej cviky, feldenkraisovu metodu a aj tak sa mi to zhorsuje. Tiez netusim, aku liecbu mi navrhnu.

evamarek77
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
noami12
autor
9. feb 2022

@mackove jejda takže tiež si to mala dosť ťažké:( on ma krčnú a asi aj tu driekovu podľa popisu co som videla tiež išiel do RK na konzultáciu, v tedy mu lekár povedal ze zatiaľ by operáciu neriešil, lebo vraj oproti 1 magnetickej, ta 2 magnetická vyšla zlepšená, no teraz poslednú dobu opäť ma viac tie nohy strnute, lekár ho poslal na ct zajtra budu výsledky, tak som z toho celkom v strese a hľadám už možnosti po pred, dosť ma mrzí to ze tie nohy mu neulavuju, hľadáme stále možnosti, práveže pri jeho povolaní sa bojím ze aj po tej operácii by sa mu to mohlo zhoršiť nakoľko je kamionista. Ja mam 11 mesačnú dcérku tak aj napriek tomu ze mu tie nohy stránku, chce sa chodiť prechádzať, aj dom prerábame chodí nám pomáhať, ja mu aj za to nadávam lebo sa oňho bojím, ale on hovorí ze lepšie sa potom cíti ze mu to ulavuje.. tak zas z tej stránky možno ten pohyb mu predsa len neuškodí. Len tie cvičenia, toho som sa tiež bála popravde aby nejakým zlým pohybom si ju ešte viac k tej mieche nezatlacil a neochrnul... môj priateľ má zas platnicku nejako nalomenu, on nedokázal nohu poriadne zdvihnúť pri obuvani, ale poslednú dobu vidím zmenu u priateľa k lepšiemu... kiež by aj u tatka som videla zmenu 🙂 ďakujem pekne za reakciu, som rada. A držím Vám palce aby vám bolo len dobre ❤