icon

Letargia, depresívne stavy, nič nerobenie po Covide-19

9. apr 2022

Ahojte, prosím, poradte, povzbudte, lebo som zúfalá sama zo seba. Vo februári som mala covid, kašeľ, bolesť celého tela, únava, po týždni to prešlo. Avšak. Asi týždeň/dva na to som si všimla, že ma nič nezaujíma, nič sa mi nechce, najradšej som, keď len tak sedím a čumím do tmy. Podotýkam, predtým som bola typ, ktorý si nevie len tak sadnúť a oddychovať, furt som niečo musela robiť. Už som v štádiu, že neviem vydržať sama so sebou, tieto moje stavy mi lezú na nervy, ale keď sa posnažím, že popri práci (ktorú pochopiteľne musím spraviť), aj upracem, cvičím, vyvenčím psa, tak o siedmej padnem do postele s deťmi a spím do rána.
Mali ste to niekto podobne? A koľko to trvalo?

ivangeline
9. apr 2022

Ja som po mesiaci znova chora a stale pomerne slaba. Takze u mna dlho. Doteraz som nebola taka chora pomaly 5 rokov...

jaroe
9. apr 2022

mala som tiez podobne stavy, ale uz to preslo. Ochorela som v polovici februara. Aj do postele som chodila "so sliepkami". Ale už je to ok. Drzim palce

kvietok2891
9. apr 2022

@ivangeline máš opäť covid

78787878
9. apr 2022

Tiez sa pridavam. Uplne rovnaky priebeh. Zhruba 3 tyzdne po covide to zacalo byt lepsie6, uz som mala podozrenie na depresiu.

sendulka123
9. apr 2022

po covide treba detoxikovat telo, prešla som si tym istým kým mi toto nepovedali. Hneď po vyčistení organizmu sa mi vrátila energia

carduelis
9. apr 2022

Aj my s manzelom sme na tom boli podobne, pomohlo nam nepozerat sa do buducnosti co nas caka, co treba urobit, vybavit, co sme prepasli…ale kazdy jeden den si hladat nejaku malickost co nas potesi a splnit 1-2 ulohy z Todo listu. Skus ist medzi ludi, sadnut si s knihou do kaviarne, dokonca nasilu. Chapem za je tazke premist sa a ist ale potrebujes sa teraz prekonat silou vôle a emocie nastupia potom.

mila19
10. apr 2022

Ahoj, ja by som nasadila magnezium a aj milgammu. Sestre vyslovene pomaha (tiez pocovide tiez mesiac nebola v poriadku len ona je skor pasivny typ)
U mna velmi mierny covid ale vsetky priznaky tusim, striedavo dokopy aj mesiac. Ja zas aktivny typ preto ten pocit letargie, nechuti mi nebol velmi po chuti. Nepomahala ani káva. Ta zvysena unava vecer akoby mi zostala. Predtym to nebolo.

mila19
10. apr 2022

@sendulka123 čím prebehla detoxikácia ? Ďakujem

mila19
10. apr 2022

Chcem este doplnit, ze ludia po covide trpia podstatne horsimi “po stavmi” a dlhodobejsie od 6-12 tyzdnov hovorime o longcovide. Niekomu sa zhorsia alergie, nastupi astma (sestra), odide travenie (suseda), maju vselijake bolesti (otec) . Studovala som si rozsiahlejsi anglicky material. V podstate mozeme byt happy, ze sme na tom ako sme.

sendulka123
10. apr 2022

@mila19 Ahoj, ja som riešila cez balíček čistoty a obnovy z doterry a stále beriem probio uz 4 mesiac.

mila19
12. apr 2022

@sendulka123 ďakujem, chcem sa este opytat ci boli aj crevne problemy resp. pokazene travenie, ze ci preto bola zvolena tato forma ocisty. Dik

marca12
12. apr 2022

Po covide som aj ja bola taka nijaka a uplne vygumovana hlava nerozmyslala. Mala som busenie srdca,prudke zaduchanie,zhorsili sa mi bolesti krcnej a problemy s travenim a este neznesitelne bolesti noh. Uzivam magnezium,b komplex a snazim sa byt,co najviac na cerstvom vzduchu. Vsetko sa vracia pomaly do normalu okrem bolesti chrbtice,tie su uz neznesitelne

sendulka123
12. apr 2022

@mila19 nie nemala som črevné problemy, a však väčšina depresívnych stavov, nervozita a vlastne všetky problemy tela súvisia s trávením a z doterrou mam len dobre skusenosti takze volba bola jasna