icon

Leukoplakia - skúsenosti

15. dec 2021

Dobry den. Bola som na preventivke uz zubara a odisla som z nej s vymennym listkom na onkologiu, dost ma vyplasili.. nasli mi na oboch stranach líz zvnútra biele povlaky, netusim z coho to mozem mat. Pridam fotku do komentu. takze ked papáte prave alebo ste fajnove, neotvarajte komenty. Kočky pomoc, ja som taka vyplašená..

autor
15. dec 2021
pundulka69
4. jan 2022

Ahoj.Ako vidím žiadnu odpoveď si nedostala.Ja mám ten istý problém.Tiez mi koncom decembra zubas našiel pri preventívke tieto fľaky,ale on ich odfotil a ,že to pošle chirurgovi na posúdenie a,že sa mi potom ozve..poradil mi to vyplachovať repíkom a vziadnom prípade nedráždiť(chcela som to potierať propolisom)...Tak som zvedavá,dávam mu ešte týždeň a ak sa neozve bežím s tým za praktickým lekárom.Lebo fakt mám boja.

kallanchoe
4. jan 2022

Baby fajčíte?nieje to z toho?

pundulka69
Autor odpoveď zmazal
pundulka69
6. jan 2022

@kallanchoe nie nefajčím

autor
10. jan 2022

@pundulka69 no mne spravili ster a mam nejaku bakteriu akcinomyces neviem si ani predstavit ako som k nemu prisla a ani to co mi to sposobi a ako sa toho zbavim. Ja mam uz zvnutra opuchnute lica a mam vzadu asi 4 vredy bolestive. Chod co najskor na ORL

pundulka69
10. jan 2022

Prosím ťa a ako dlho to máš.Ja asi tri týždne.Kex som vyplachovala ústnou vodou,tak ma to trochu štípalo...som si myslela,že to mám nahryzené,alebo odretéod nejakého tvrdšieho jedla.A po akej dlhej dobe sa ti urobili vredy?

pundulka69
10. jan 2022

V stredu idem na stomatochirurgiu na odber vzorky.

kavicka12
13. feb 2022

@pundulka69 @kallanchoe ahojte baby ako ste dopadli ak sa smiem spýtať mám to isté aj ja no k zubárovi som len objednana ,no na ORL ma poslala že hneď vraj to je tá leuko...lenže ja to mám na ďasne kde nemám zuby stoličky 3 roky vonku také Biele ani tam nemôžem jesť boli to

pundulka69
13. feb 2022

@kavicka12 ahoj.Ja som týždeň po operácii.Vyrezali my to všetko von a odoslali na histologiu.V stredu idem vyberať stehy a dohodnúť sa na druhej strane (či mi to taktiež budú vyrezavat,alebo nie)...A podľa výsledkov z histologie sa rozhodne čo ďalej.
Ale zase mňa to nebolelo,ani neštipalo.Byt tebou,dám si s toho urobiť odber.Ja som to na jednej strane mala už dosť veľké (zväčšilo sa to za cca tri mesiace),mám tam deväť stehov.

kavicka12
13. feb 2022

@pundulka69 piatok idem k zubárovi ,to je na mieste kde mi chýbajú stoličky v zadu len ja som to mala najprv červené akoby ranku a na druhý deň biele fľaky a sú tam do teraz,takže ti to vyrezali no ja som si najprv myslela že sú to afty ufff tak nech to dobre dopadne

mariali31
8. mar 2022

Ako ste dopadli baby

pundulka69
8. mar 2022

@mariali31 tak ja som bola na vyrezanie,a odoslali vzorku na histologie.Tak našťastie sa rakovina nepotvrdila,ale zato mi zistili,že mam autoimunne ochorenie Lichen ruben...ale so teraz mám problémy.Na jednej strane mi to nechali,ale tam je to zatiaľ v pohode.(nebolí,nestipe, nerastie to),ale tam kde mi to vyrezali mam stále problémy.Zle sa mi to hojí,je to citlivé a zavadzia mi tá jazva(mala som deväť stehov)Tak snáď sa mi to čoskoro zahojí a budem mať pokoj.

mariali31
8. mar 2022

@pundulka69 to si mala na líci ?

pundulka69
9. mar 2022

@mariali31 áno z vnútornej strany.

tatianakap
4. sep 2022

@pundulka69 Ahojte mozem sa opytat,aka Vam bola nasadena liecba?Dakujem

tatianakap
4. sep 2022

@pundulka69
@pundulka69 mozem sa opytat,aka Vam bola nasadena liecba,dakujem

tatianakap
4. sep 2022

@mariali31 dobry den,mozem sa opytat ,aka Vam bola nasadena liecba?Dakujem

pundulka69
4. sep 2022

@tatianakap dobrý deň.Tak urobili mi odber vzorky,a kým som čakala ma výsledky,tak mi bolo povedané,že na leukoplakiu liečba nie je.Len sa vyhýbať horúcemu jedlu, nápojom, alkoholu,pálivým jedlám a používať ústnu vodu bez alkoholu.Po vyšetrení vzorky mi bola určená diagnóza lichen ruben.Autoimunne ochorenie.A tam mi bola nasadená liečba kortikoidmi a ATB.Na chvíľu sa mi to ukludnilo,ale pri chorobe a strese mi to znovu vypukne.

simca1702
11. jún 2025

Zdravičko ster robil obvodný ???

pundulka69
12. jún 2025
@simca1702

@simca1702 stery mi robil zubár a nic tam nebolo,tak ma odoslal na odber na histologiu a tá mi potvrdila Lichen Ruber Planus.

autor
16. jún 2025
@simca1702

@simca1702 mne ster robila doktorka na ORL a ja som mala nejaku bakteriu, pomohli mi atb uz sa mi to nevratilo

simca1702
29. jún 2025
@pundulka69

@simca1702 stery mi robil zubár a nic tam nebolo,tak ma odoslal na odber na histologiu a tá mi potvrdila Lichen Ruber Planus.

@pundulka69 ďakujem za info mne pomohol nakoniec Corsodil ústna voda a zvýšenie vitaminov ....

pundulka69
29. jún 2025
@simca1702

@pundulka69 ďakujem za info mne pomohol nakoniec Corsodil ústna voda a zvýšenie vitaminov ....

@simca1702 tak super.Prajem pevné zdravie.