Liečba AIMOVIG - osobná skúsenosť?
Prosím má niekto osobnú skúsenosť s biologickou liečbou migrény na Slovensku?/vrámci štúdie, alebo ako samoplatca?/
@ryba98765 jasne ze to musi byt nieco uuupplne ineee
No minulý rok bol Aimovig a od decembra je aj Ajovy. Podľa slov mojej neurologičky aj podľa príbalového letáku omnoho lepší ako Aimovig - v príbalovom letáku sú nežiadúce účinky iba v mieste vpichu. Samozrejme že to beriem s rezervou, nakoľko ste tu viaceré písali, že v zahraničných diskusiách ste sa dozvedeli o viacerých nežiadúcich účinkov, preto stále s tým otáľam, ešte som odsunula vpich prvej injekcie. Doplatok je nulový, preto zareagoval aj výrobca Aimovigu a zlacnej doplatok za Aimovig.
ešte som chcela spomenúť, že už štvrtý týždeň beriem CBD olej Fullspectrum a mám omnoho menej migrén, neviem ešte posúdiť či je to naozaj tým olejom alebo iba náhoda ale každopádne ak bude takto pomáhať CBD olej, tak biologickú liečbu odmietnem.
@sihrus tak toto pocujem prvykrat a to mesacne si vyberam amovic no neviem..keby to tak bolo moja neurologicka vie v akej financnej situacii som vzdy hlada aj financne lacnejsie alternativy schvalne sa jej opytam...a inak ano velmi vpich amovicuboli aspon mna😟
Inal ja nemam ziadne vedlajsie ucinky vy ano?
@bubulacikkk spýtajte sa svojej neurologičky na Ajovy, určite bude vedieť
@bubulacikkk no ono je to o tom, že sa to musí dlhodobo brať, tak asi z dlhodobého hľadiska.. jeden chalan (ale nemám to overené, iba čo čítam na diskusiách) písal, ževraj z toho je srdcová arytmia, vypadávanie vlasov.. ja fakt neviem, nechcem nikoho strašiť, len ja sama to zvažujem či áno či nie.. najlepšie by bolo keby som nič nečítala a už by bolo 🙂
@sihrus to naozaj😟😟😟😟😩
@bubulacikkk Z ktorého padajú tie vlasy? Lebo aj mne padajú... a berem Aimovig
@sihrus prosim ta a pri tom Ajovy tiez je nutne vyskusat aj antiepileptika aby mi to schvalila poistovna?
@ryba98765 Presne tak isto ako Aimovig - tvoja neurologička podá žiadosť do poisťovne, mala som to tuším do dvoch max troch týždňoch schválené. Hovorím, ja som tie zahraničné fóra nikde a nikdy neštudovala, ja len som niektoré tieto veci našla na slovenských diskusiách.. fakt neviem..
@misiatko87 rovnako ako pri Aimovigu, aj Ajovy je biologická liečba, takže rovnaké postupy.. to máte ako dva druhy liekov, niekto berie na bolesť Ibalgin, iný Paralen 🙂
@sianna napr.tu su srecenzie a skusenosti pacientiv na Aimivigu...dajte si prekladac
Ja beriem Ajovy od augusta, zajtra idem na 4 injekciu, neviem si to vynachváliť. Pred tým som mala minimálne 4 - 5 migrén do mesiaca, trvali aj dva dni. Teraz aj keď náhodou vstanem s migrenou, po tabletke do hodiny ustúpi a nie je ani v takej intenzite ako predtým. A vedľajšie účinky som zatiaľ nemala, maximálne ma trochu bolí ruka po vpichu. Dúfam, že to tak ostane. 🙂)
@dasa1960 držím palce nech účinkuje čo najdlhšie, ideálne kým ju budete brať
@nutriadapt ahoj, ešte stale ho beries? Mavas migreny?
Kolko je prosím vás teraz doplatok?
@hippovka za Aimovig 25eur
@laskonka80 ale objednava to neurolog?
@hippovka neurológ napíše e recept, ja idem do lekárne objednám a príde to do lekárne, ja si pre to idem, zaplatím
@laskonka80 takze neplati ten doplatok 91,98e co píšu na internete
@hippovka nie, ono ten rozdiel dopláca firma/neviem či distribučná, alebo výrobca/

@sihrus Aimovig