icon

Liečba AIMOVIG - osobná skúsenosť?

laskonka80
27. apr 2020

Prosím má niekto osobnú skúsenosť s biologickou liečbou migrény na Slovensku?/vrámci štúdie, alebo ako samoplatca?/

ryba98765
11. mar 2021

@sihrus Aimovig

bubulacikkk
11. mar 2021

@ryba98765 jasne ze to musi byt nieco uuupplne ineee

sihrus
11. mar 2021

No minulý rok bol Aimovig a od decembra je aj Ajovy. Podľa slov mojej neurologičky aj podľa príbalového letáku omnoho lepší ako Aimovig - v príbalovom letáku sú nežiadúce účinky iba v mieste vpichu. Samozrejme že to beriem s rezervou, nakoľko ste tu viaceré písali, že v zahraničných diskusiách ste sa dozvedeli o viacerých nežiadúcich účinkov, preto stále s tým otáľam, ešte som odsunula vpich prvej injekcie. Doplatok je nulový, preto zareagoval aj výrobca Aimovigu a zlacnej doplatok za Aimovig.

sihrus
11. mar 2021

ešte som chcela spomenúť, že už štvrtý týždeň beriem CBD olej Fullspectrum a mám omnoho menej migrén, neviem ešte posúdiť či je to naozaj tým olejom alebo iba náhoda ale každopádne ak bude takto pomáhať CBD olej, tak biologickú liečbu odmietnem.

bubulacikkk
11. mar 2021

@sihrus tak toto pocujem prvykrat a to mesacne si vyberam amovic no neviem..keby to tak bolo moja neurologicka vie v akej financnej situacii som vzdy hlada aj financne lacnejsie alternativy schvalne sa jej opytam...a inak ano velmi vpich amovicuboli aspon mna😟

bubulacikkk
11. mar 2021

Inal ja nemam ziadne vedlajsie ucinky vy ano?

sihrus
11. mar 2021

@bubulacikkk spýtajte sa svojej neurologičky na Ajovy, určite bude vedieť

sihrus
11. mar 2021

@bubulacikkk no ono je to o tom, že sa to musí dlhodobo brať, tak asi z dlhodobého hľadiska.. jeden chalan (ale nemám to overené, iba čo čítam na diskusiách) písal, ževraj z toho je srdcová arytmia, vypadávanie vlasov.. ja fakt neviem, nechcem nikoho strašiť, len ja sama to zvažujem či áno či nie.. najlepšie by bolo keby som nič nečítala a už by bolo 🙂

bubulacikkk
11. mar 2021

@sihrus to naozaj😟😟😟😟😩

ryba98765
12. mar 2021

@bubulacikkk Z ktorého padajú tie vlasy? Lebo aj mne padajú... a berem Aimovig

ryba98765
12. mar 2021

@sihrus Ale to o padani vlasov som nikde nenašla.

ryba98765
12. mar 2021

@ryba98765 Ja bývam vždy na druhý deň po vpichu taká veľmi unavená. Ale trvá to len jeden deň

ryba98765
12. mar 2021

@sihrus A čo sa týka injekcii Ajovy tiež to schvaľuje užívanie poisťovňa?

misiatko87
12. mar 2021

@sihrus prosim ta a pri tom Ajovy tiez je nutne vyskusat aj antiepileptika aby mi to schvalila poistovna?

sihrus
13. mar 2021

@ryba98765 Presne tak isto ako Aimovig - tvoja neurologička podá žiadosť do poisťovne, mala som to tuším do dvoch max troch týždňoch schválené. Hovorím, ja som tie zahraničné fóra nikde a nikdy neštudovala, ja len som niektoré tieto veci našla na slovenských diskusiách.. fakt neviem..

sihrus
13. mar 2021

@misiatko87 rovnako ako pri Aimovigu, aj Ajovy je biologická liečba, takže rovnaké postupy.. to máte ako dva druhy liekov, niekto berie na bolesť Ibalgin, iný Paralen 🙂

sianna
11. aug 2021

@sihrus nevite v ktorych zahranicnych? Kto pisal? Ja som po prvej a nie je mi dobre ☹

sianna
11. aug 2021

@ryba98765 beriete 140 alebo 70?

kacenkahrab
23. aug 2021

@sianna napr.tu su srecenzie a skusenosti pacientiv na Aimivigu...dajte si prekladac

sianna
23. aug 2021

@sihrus Mne to urobilo veľmi zle. Z blata do kaluže. Zabralo ihneď. Migreny dve. Zabrala jedna tableta. Ale vedľajšie účinky sú desivé. ☹

dasa1960
19. okt 2021

Ja beriem Ajovy od augusta, zajtra idem na 4 injekciu, neviem si to vynachváliť. Pred tým som mala minimálne 4 - 5 migrén do mesiaca, trvali aj dva dni. Teraz aj keď náhodou vstanem s migrenou, po tabletke do hodiny ustúpi a nie je ani v takej intenzite ako predtým. A vedľajšie účinky som zatiaľ nemala, maximálne ma trochu bolí ruka po vpichu. Dúfam, že to tak ostane. 🙂)

laskonka80
autor
19. okt 2021

@dasa1960 držím palce nech účinkuje čo najdlhšie, ideálne kým ju budete brať

hippovka
6. mar 2024

@nutriadapt ahoj, ešte stale ho beries? Mavas migreny?

hippovka
7. mar 2024

Kolko je prosím vás teraz doplatok?

laskonka80
autor
7. mar 2024

@hippovka za Aimovig 25eur

hippovka
8. mar 2024

@laskonka80 ale objednava to neurolog?

laskonka80
autor
9. mar 2024

@hippovka neurológ napíše e recept, ja idem do lekárne objednám a príde to do lekárne, ja si pre to idem, zaplatím

hippovka
9. mar 2024

@laskonka80 takze neplati ten doplatok 91,98e co píšu na internete

laskonka80
autor
9. mar 2024

@hippovka nie, ono ten rozdiel dopláca firma/neviem či distribučná, alebo výrobca/