Liečba akné v dospelosti
Poradte ako bojovať s touto nepríjemnosťou v dospelosti. Doktorka mi predpísala zynerit, aký efekt od tohto čakať? Navrhla mi liečbu Roacutanom. Vyrieši problém definitívne?
Ahojte, mam 28 rokov a akne ma trapilo naozaj roky az kym som neprisla na to z coho to vsetko bolo. Skuste, mozno sa v tom najdete. Takze: nejest maslo a syry / HLAVNE TVRDE SYRY!!!/ , nepit mlieko /len trosku do kavy si davam/, jogurty obmedzit na cca 2-3x v tyzdni /najlepsie nejake mensie balenie alebo male jogurtove mlieka/, taktiez mliecna cokolada, nutela a pod., ziaden kecup a rozne sušienky. Obmedzit aj mäso /2x do tyzdna uplne staci/ a jest vela vela zeleniny. Tvar si neumyvat mydlom a roznymi vecami z drogerie, ale cistou vodou v ktorej si rozpustite morsku sol s troskou citronovej stavy. Po 3 tyzdnoch som videla zlepsenie o 85%. Zacnu miznut aj flaky po akne a tvar bude fakt krasna. Drzim palce.
Chcem sa podeliť s dobrou skúsenosťou liečby akné. Mám 37rokov a s akné bojujem od puberty. Ani po dvoch deťoch sa to neupravilo. Vyskúšala som veľa drahej kozmetiky i všetky možné ošetrenia pleti. Všetko bolo iba dočasné. Teraz už asi pol roka užívam denne tablety MagnéziumB6 a výživový doplnok ACNEON (asi 14eur na mesiac), bežne dostupné v lekárni. Stav pleti sa mi podstatne zlepšil. Už iba občas nabehne nejaký "boľak" , hlavne v čase tesne pred menzesom. Vtedy ho stlmím hrubou vrstvou nočného krému VICHY - Normaderm Night. Nevytvorí sa taký zápal. Liečbu po zlepšení netreba prerušovať, lebo stav sa obnoví. Tieto lieky nemajú negatívne účinky na organizmus, tak treba poctivo užívať. Veľa trpezlivosti. Pá. Jana
No u mňa funguje jednoznačne Alpa a 3-4 tablety Acylpyrinu v nej rozpustené 😝 😝 😝 Raz som to tu u nejakej babenky vyčítala v diskusii a používam to aj u malého a aj občas u mňa a funguje super 🙂 🙂 🙂 a hlavne lacno 😉
Je pravda, že čo niekomu pomáha, inému nemusí a nopak. Jednou z metód je ošetrenie chemickým peelingom už aj doma. Na akné a mastnú pleť odporúčam kyselinu salicylovú. 5-20% koncentráciu si môžeš kúpiť v eshope (nemôžem menovať) tiež treba používať správne krémy, ktoré neupchávajú póry. ak máte otázky, kontaktujte ma kontakt@stalekrasna.sk
@lili777 Mňa zo zyneritu svrbela celá tvár a oči ako pri alergii, ale každá pokožka je iná asi. Dobré skúsenosti, mám s kyselinou salicylovou. Dá sa používať ako chemický peeling 10% - 20% a existuje aj tonik s 5% koncentráciou na každodenné čistenie. A je dobré používať krémy, ktoré neupchávajú póry.
ahojte, nemate niektora skusenost s radom LA ROCHE-POSAY EFFACLAR? odporucila mi ho jedna znama,mala som tester,no ale ten mi vydrzal tak 2-3 umytia,takze neviem ci to skusit ci nie...je tam aj krem na zapalovu formu akne,hlavne ten ma zaujima,lebo mala som moznost vyskusat len ten cistiaci gel,a celkom sa mi pozdaval
Ahoj, ja mam tiez dlhorocny problem s akne, a uz som vyskusala vselico, ale co mi teda dost pomohlo je zazvor, nastruhat cerstvy zazvor a prikladat alebo potierat tvar, pripadne zmiesat so smotanou, mozno bude trochu palit alebo stipat ale vyskusajte 🙂
zdravim, skusili ste Healer gel?
ahojte
tiež som mala veľmi dlho akné a podarilo sa mi ho konečne zbaviť v 25 rokoch ... objavila som OCM a je to fakt super, za seba môžem odporučiť ... inak super bol gél od LRP ... krásne vysušil a vyhladil pleť a ostalo mi posledné balenie z ktorého som skoro nič neminula tak ak by mal niekto záujem ozvite sa 🙂 ponúknem dobrú cenu ...
ahojte, pridam sa aj ja.......moje poznatky za 10 rokov akne su asi taketo: cokolvek vam predpise kozny lekar vam akne nevylieci.........to nie je liecenie ale zahladzovanie dosledkov velkeho problemu, na ktory sa tvoj kozny lekar ani le nesnazi prist, je mu to jedno 🙂 jeho ulohou je distribuovat produkty spolocnosti s ktorymi ma zmluvy...
Ak by kozny lekar hladal pricinu akne, tak vam musi urobit krvne testy, testy na potravinovu intoleranciu, "vitaminove" testy...testy na alergie, testy na hormonalnu hladinu, vyter z hrdla a nosnych dutin...atd. atd...inak nema absolutne ziadnu sancu prist na pricinu, a dookola vam bude iba predpisovat jeho "oblubene lieciva" a dookola bude tvrdit ze to je hormonalny problem aj bez toho aby vam nejake vysetrenie na hormony realne urobil...trosku na smiech 🙂 ...takze tak ku koznemu lekarstvu na slovensku...........
...keby som mal poradit ludom s akne ako ho zredukovat alebo ako sa ho zbavit...za 10 rokov skusenosti, citania clankov, rozhovorov s ludmi...som zistil, ze akne ma v 90 % pripadoch priamy suvis so stravou, travenim a funkciou criev................v zivote som stretol vela ludi ktori tvrdia presny opak...takymi ludmi sa nenechajte zmiast...nevedia absolutne nic o fungovani ludskeho tela, je mi takych ludi aj trosku luto...ale tak. co narobime 🙂
...co pomohlo na akne mne?
vnutorne : psyllium s probiotikami = top vec pre mna...pomohlo mi to asi najviac (co len dokazuje, ze v mojej strave chybala vlaknina a probioticka kultura..., oreganovy olej a GSE (vytazky z grep. jadierok)...
vonkajsie: sirove mydlo a panensky kokosovy olej
...to je vsetko 🙂 skutocne nic viac nepotrebujem a som plne spokojny...moje akne sa zredukovalo o 99 % a tu by som rad podotkol ze som mal tazku formu, bral som aj roaccutane a rozne ine nezmyselne veci, ktore skor viac skodia ako pomahaju...
...z tohto vsetkeho co som vam spomenul mi okrem siroveho mydla ziadny kozny ani iny lekar nikdy ani len nespomenul...takze tak...kazdy si zoberte z toho co chcete :P
Ahojte, neviem, ci to tu uz niekto spominal, no mne pomohlo upravit plet to, ze som upravila stravu (stop muke, cukru, mlieku a mäso len obcas, viac ovocia, zeleniny, orechov a semienok a vela tekutin) a postupne prechadzam na prirodnu kozmetiku. Co mozem odporucit a mam odskusane a najviac mi vyhovuje, je vyrobca Nobilis Tilia...Maju v ponuke viac produktov na problematicku plet, zhrniem len strucne, levandulova kvet. voda (levandula upokojij pokozku), nechtikovy krem, aknegel, a kokosovy peeling s gardeniou...
Neviem, ci ste poculi o biofaze od nich, ale su na nu velmi dobre recenzie, skuste si precitat viac tu:
http://www.nutrimas.sk/BIOFAZA-c15_105_2.htm
a tu je to detailnejsie rozpisane, co s cim kombinovat:
http://www.nutrimas.sk/show-free.htm?fid=73
Ahojte 🙂 mám obrovský problém s akné, trvá to asi od doby čo som prestala brať antikoncepciu (pred rokom a pol) stále sa to zhoršuje, najmä na bokoch tváre, kde už mám "len" dve veľké červené mapy a úplne všetko zapálené, akné je aj bolestivé a vyhadzuje sa mi aj na čele a brade, ale v menších množstvách. Riešila som to s mnohými doktormi, keďže som mala žalúdočné problémy podstúpila som gastro ale všetko bolo v poriadku, taktiež so bola na krvných testoch či nie som na niečo alergická, ani to sa nepotvrdilo, keďže som takto vylúčila niečo vnútorné vyhľadala som pomoc kožného lekára. Minulý rok pred letom som používala dva druhy mastičiek, ktoré mi trochu pomohli ale väčšiu zásluhu na vyliečení pripisujem asi slnku. Po lete moja tvár vyzerala celkom fajn ale potom to zase začalo a je to neskutočné, mám 22 rokov a hanbím sa chodiť po ulici. Antikoncepciu už nechcem lebo viem, že je to zásah do organizmu, taktiež nechcem tie silné hormonálne lieky od kožného. Skúšam spirulínu, indické tabletky šatvari, vylúčila som pečivo, snažím sa aj o sladkosti a mliečne výrobky, no to ide ťažšie, pijem takmer len čistú vodu, používam taktiež gáforovú masť s ichtamolom (proti zápalom), na tvár si natieram roztlačený cesnak ... NIČ MI NEPOMÁHA :( .... viete mi niekto ešte poradiť čo robiť ?? Som už zúfalá ☹ Ďakujem za akékoľvek rady!!
Ahojte.ja som sa trapila s akne roky a stale som nevyhrala.mam 32 rokov a asi 4 mesiace znesitelnu plet.v tehotenstve to bolo ok.potom sa mi plet strasne zhorsovala a trvala to asi 5 rokov doteraz.liecili ma koziari vselicim.salicylovou vidou,duacom,zinerytom,vitaminmi,vseliakymi robenymi vodickami a bolo to strasne.potom som vyskusala aj rozne kozmeticky a ich postupy.peeling,dermabraziu,rozne kozmetiky-biodermu aj la roche a stale nic.presla som gastrom,vsetko ok.preventivne som mala bezmliecnu a bezlepkovu dietu.nic....az ma raz rozbolel zub-osmicka sa nemohla prerezat.od zubara som distala atb-dal mi ich v max davke.potom mi zub vytrhli.pokracovala som este s dalsimi atb v dvojkombinacii.okrem vyliecenia zubu,cuduk sa svete prudko sa mi zlepsila plet.nezmenila som stravu.poizivam kozmetki cutus help-tu som vtedy akurat skusala a pomohlo to.nemozem povedat ze moja plet je bezchybna.ale vyzeram uplne normalne.obcas mam 1-3 vyrazky hl pred menzesom.mne pomohla nahoda.drzim vam palce.
ahoj, samozrejme ak je problem vnutorny, chce to zmenu stravy, ale napr. Kate Middleton pouziva Karin Herzog Oxygen, neter odskusala a tiez jej super zafungoval, aj od nich pouzivam Vita-A-Kombi 3, ked sa zjavi nejaka vyrazka, funguje naozaj rychlo, ja som max. spokojna.
Na Slovensku sa daju kupit tu:
http://www.vasakrasa.sk/oxygen
@simkark
AKNÉ
Okrem zápalu a jazvy na tvári má akné výrazný vplyv tiež na ľudskú psychiku. Zbaviť sa ho nie je vôbec jednoduché. Často je potrebné kompletne zmeniť stravu a životosprávu. Hormonálna aktivita, teda menštruačný cyklus a procesy prebiehajúce v puberte, podporuje produkciu mazových žliaz, čo priebeh ochorenia ešte zhoršuje.
Odporúčané produkty: nutné zvýšenie pitného režimu, zvýšená hygiena kože pomocou AV mycej emulzie + pitie čaju Cistus Incanus na prečistenie a podporu imunitného systému. Min. 1 mesiac podávať Probiotic 12 na zvýšenie imunity (70% imunitného systému sa nachádza v črevnom trakte) a na úpravu trávenia. Na tvár používať krém Microsilver (striebro má veľmi silný dezinfekčný účinok). Veľmi potrebné je aj pitie AV gélu Med alebo Broskyňa. V prípade veľkého rozšírenia zápalu podávať prechodne aj vyššie množstvo Colostra.
Toto je spôsob zbavenia sa akné pomocou produktov od LR Health & Beauty Systems.
Rada poradím, píšte IP.
Mne doniesla sestra zo švajčiarska mydlo so sírou. Každý večer som si s ním umývala tvár. Výrazne mi to pomohlo. Je dosť vysušujúce. Mydlo však došlo a tam som o kúpila z lekárne a potom aj z kauflandu. Ale odporúčam to z kauflandu 🙂
AHOJTE, ak niekto používate, zvýšilo mi 40tbl. Acneon tabletiek na akné, dajte mi vedieť, záruku majú až do 2016
Doporučujem pozrieť stránku - fórum sem" roacutane" pre tých z vás, čo Vám nepomohli žiadne krémy, vodičky, úprava stravy a pod.
@mirip
Ahoj mas este ten Acneon, ja som ho brala a bol velmi dobry, len v SR ho uz prestali vyrabat. Mala by som o neho zaujem. Dik 🙂
@lucy174 ahoj ako sa vola to mydlo?
@karkulka1976 ahoj pouzivala som ten Acneon a mala som po nom obrovsky hlad ;) tak sa chcem spytat na vas nazor ;()
@janka_mamka
Ahoj Janka. Ja nemám takéto problémy, jem normálne ako pred užívaním. Chuť do jedla podporuje vitamínB, takže ak užívaš aj ten, bude to tým, nie acneonom. 🙂
@karkulka1976 ahoj asi ano. ale ked som ho vysadila tak ten hlad presiel a mozno to bolo len "v hlave" ;) dakujem len ma zaujimalo ci aj dakto iny mal podobnu skusenost
Je to uz sice starsia tema, ale pre mnohych stale aktualna. Aj pre mna 🙂. Hladam alternativne liecby - k roaccutanu (aknenorminu). Nasla som celkom zaujimave info. Mozno niekomu pomozu. Mne sa opat vratilo akne conglobata, planujeme babo, takze aknenorminu sa chcem vyhnut. Chcem vyskusat nechtik lekarsky a skusit drasticky zmenit zivotospravu. 🙂
majdus to je rec!!! tak to ma byt! drz sa svojej poslednej vety! Roaccutane nie je totiz ziadny liek a uz vobec nelieci akne, ludia tomu stale nerozumeju a kozny lekar im je schopny povedat uz fakt cokolvek.....laicky povedane Roaccutane zamedzuje prechodu roznych toxinov a vseobecne kozneho mazu na povrch koze, to znamena za pricinu svojho akne neodstranis, iba zamedzist tvorbe vyrazok na tvari, avsak vsetky tie latky ktore predtym isli von cez kozu sa ti budu ukladat v tele postupom casu a tvorit loziska a akne bude to posledne co ta bude trapit................treba hladat...ludia hladajte...skusajte...kazdy kozny lekar iba skusa, tak preco to neskusit sam? clovek pozna najlepsie sam seba...doktor ta vidi 5 minut a vobec ta nepozna....takze tak v skratke 🙂
...a len dodam ze ak budes riesit stravu, tak sa neriad podla obalov ale podla zlozeni, najviac sa snaz vynechat konzervanty (emulgatory) ...a hlavne tie, ktore suvisia s negativnou reakciou na pokozku...za seba by som mohol dat priklad, ze vzdy ked som zjedol potravinu, ktora obsahovala "E635 - Disodné ribonukleotidy" do 12tich hodin som mal na tvari vyrazky (kozny lekar to nazyva akne 🙂) .........tak si z toho utvor nazor, co do seba ludia davaju v potrave 😀
Ahoj, napisem vam teda co na akne pomohlo mne. Mam 21r a akne mam od 11, v 16 mi dali prvykrat roacutanne ,ale akne sa vratilo a tak v 21 mi ho predpisali znova. okrem toho som skusala vsetky mozne nemozne kremy atd, skoda to tu rozpisovat, nejedla som skoro nic, iba ovocie, ani to nepomohlo. pred mesiacom som skncila 10mesacnu terapiu roacutanom a akne sa mi samozrejme opat vratilo. uz som bola zufala a tak som si povedala ze to skusim prirodnou cestou. kupla som si KOKOSOV OLEJ a doslov sa s tym olievala nonstop kazdy den niekolko krat denne na tvar a lyzicku na lacno som aj zjedla. Zo vsetkych prirodnych produkov /med, skorica, citron atd/ sa mi kokosovy olej osvedcil najviac. dalsia vec co pouzivam, je toto : Aok PURE BALANCE Seesand Mandelkleie Maske & Peeling. Plus kazdy den varim caj z harmanceku ktory aj pijem a horuci prikladam na vaticke na tvar. skutocne, mne to velmi pomohlo, a to som uz skusila vsetko, aj uplne blaznieve veci....pre mna je KOKOSOVY OLEJ a HARMANCEK uplne top, skuste to, za pokus to stoji, nieje to ani drahe....a mne to stiahne zapalenu vyrazku rychlejsie nez kadejake chemicke silne kremy od lekara. ak som niekomu pomohla, som len rada 🙂