icon

Liečba alergie Lorazepamom a injekciami

1xenia1
10. aug 2020

Dobrý deň, bola som na testoch u alergiologičky. Zistila mi že som alergická na peľ zo stromov, trávy a trocha mi sčervenal aj mačací alergén. Predpísala mi Lorazepam a v októbri by som mala prísť na injekcie. Myslím že sa to pichá ten daný alergén. Absolvovali ste to niekto? Pomohlo to? Lieky som si ešte v lekárni vybrať nebola. Úprimne ani sa mi nechce do seba pchať celý život nejaké lieky. Poprípade či je tu niekto taký, kto sa na liečbu "vykašľal a zhoršilo sa mu to alebo to zostalo také ako predtým. Lebo osobne si nemyslím že to mám až také hrozné. Trochu si pokýcham a tam to končí.

akamodel
10. aug 2020

@1xenia1 mám silnú alergiu už od malička, žiadne lieky nezaberali, či slabé či silné, mám novú alergologičku a rozhodli sme teda že bude dobrá ,,imunoterapia” začali sme tabletkami pod jazyk ( každý jeden deň tabletka v ktorej sa nachádza koncentrácia peľu na ktorý som alergická pod jazyk ) najprv to bolo fajn prvé razy mi opuchol jazyk ale inak v pohode nič sa nedialo, no neskôr sa mi začali robiť stále afty neviem či to bolo tymi tabletkami že mi oslabili imunitu (?) neviem keď som mala afty tabletky som vynechávala ako mi doktorka kázala, lenže keď boli velmi často tak tie tabletky nemali potom význam, tak som sa po polroku rozhodla že predsa len prejdeme na tie injekcie, pred sezónou by sa mali stihnúť 6 no ja som stihla len 3, prišlo leto na začiatko to bolo v pohode ale neskôr mám pocit že to bolo ešte horšie ako predtým, neviem možno je to tým že som s tou liečbou len začala, určite budem pokračovat, ale pokial len kýchate tak to neriešte, ja mám veľký problém z očami, stále svrbia zapalujú sa je to neskutočne nepríjemné

sunny8
10. aug 2020

Ja som na liečbu kaslala a kašlem doteraz. Netrápi ma to že nemôžem jesť skoro žiadne ovocie skôr ma trápi že z času na čas musím týždeň užívať sprej do nosa lebo nemôžem dýchať. Inak nič .. kýcham ale je to ok. Mám alergiu aj na mráz s čím sa neda robiť nič .. mňa skôr trápi ked sa mi ta alergia objaví vo forme ekzému .. to už dám kortikoid a za deň dva zmizne. Potom keď sa zasa objaví zasa namastim a zmizne. Jednu masť mám vyše roka čiže naozaj mastim zriedka.

sunny8
10. aug 2020

A vieš čo mi spustilo tieto alergie ? Ja som bola alergická iba na peľ .. brala som kvapky pod jazyk bola som decko netuším ako sa volajú a odvtedy mám alergiu skoro na všetko

1xenia1
autor
10. aug 2020

Ďakujem, ako vidím tak sa na to asi vyprdnem. Tie lieky si asi pôjdem vybrať a ak by bolo najhoršie tak si ich dám. Ale inak to už asi riešiť nebudem. Veď aj krvné testy a výtery mi vyšli úplne v norme