icon

Liečba herpesu v uchu: Kedy začne účinkovať?

barbora854
11. máj 2024

Kedy vám zabrali lieky ?a čo všetko ste brali ?mna neurolog riadne vybavil s liekmi až sa bojím to všetko brat

gemerka17
11. máj 2024

@barbora854 ako ti ho zistili prosím ťa ?

barbora854
autor
11. máj 2024

@gemerka17 chodím už rok a pól po doktoroch
So zalahnutym uchom sem tam svrbí boli .boli aj sánka za uchom hlava kosť ,spánku oko ,mala som to aj také necitlivé všetko ok podľa vyšetrení krčné Neuro krv rehabky pochopené .a teraz neurológa napadlo že teda keď som už mala v minulosti pásový opar tak teda herpes sa zobudil a usadil sa v uchu .a pritom nikdy som v uchu vriedky nemala ale tak vraj je to tak

aurinia
11. máj 2024

@barbora854 ja ked som to mala takto tak mi infektolog predpisal na pol roka antivirotika a isoprinosin na podporu imunity. Ja mavam herpes kazdy rok. Mala som ho v hrdle, na uchu, na tvari, po tele. Beriem dlhodobo L-Lyzín. https://gymbeam.cz/blog/lysin-hojivy-zazrak-kte...
A musim povedat, odkedy ho beriem tak vidim velke zlepšenie. Bud sa mi herpes netvori alebo vyzera len ako pupienok. Herpes ber vazne, moj sused ho dostal do oka, prišiel o čast zraku.

barbora854
autor
12. máj 2024

@aurinia a aké ste mali príznaky ?
Mne predpísal antivirotika a lieky na neuropaticku bolesť a antiepileptika

aurinia
12. máj 2024

@barbora854 príznaky? Na začiatku svrbenie, neskôr bolesť+ svrbenie, typické vyrážky pre herpes . Keď som mala herpes v hrdle, tak som mala divnu chuť v hrdle a bolesť hrdla...

barbora854
autor
12. máj 2024

@aurinia cudne že ja som vyrážky nemala

tenerifka
12. máj 2024

@barbora854 dcera mala herpes zoster v uchu, ale to bolo akutne a narazove, nie dlhodobe ako tvoje. Priznaky mala 2 dni tocenie hlavy/zavrate, potom aj nystagmus, a pri vchode do ucha mala malicku chrastu.... Ked prisla na pohotovost, okamzite sa zacalkolotoc vysetreni, aby vylucili nieco vaznejsie ako menigitida alebo herpes simplex. Na pohotovosti ju pozreli traja leksri, potom aj usny, ocny a neurolog, tento posledny nariadil hospitalizaciu. Absolvovala uplne kmpletne krvne testy a lumbalku (tekutina bola zakalena), CT, MR.... vsetko toto behom par hodin. Ked sa vylucila bakterialna infekcia, nasadil sa booster antivirotikum (to brala cca 14 dni) a kortikoidy (7 dni). V nemocnici bola 6 dni. Este pocas 2 mesiacov mavala epizody vertiga, ze sa rano zobudila s tocakmi a vracala. Potom uz bolo vsetko v poriadku. Jej sa ten zoster spustil asi z mumpsu, ktory jej pri tych rozboroch a MR nahodne zistili, mala prebiehajucu infekciu (a pritom je zaockovana)