Liečba inzulínovej rezistencie
Ahojte ,viete mi povedať niečo o IR? Ide o to že som za veľmi krátke obdobie pribrala veľa pri nezmenenej strave. Som neustále hladná ,mám chuť na sladké a problém so spaním . Bola som na ogtt test ktorý mi vyšiel v norme avšak zaplatila som si test na homa-ir a tam mi vyšlo 4,04 čo je podľa tabuliek ťažká inzulínova rezistencia. Moja otázka teda znie či ste boli na nejaké iné testy ohľadom toho , či vám dali nejaké lieky a ak áno aké a ako vám pomohli , a či sa to zvrátilo alebo je to na crly život .ďakujem za odpovede
@didusska16 zvrátiť sa to dá . Ako inak zdravým životným štýlom. Pôst býva veľmi efektívny ak sa u človeka diabetes nerozvinula. Taktiež jesť menej často je dobrá voľba 3-2 za deň . Snažiť sa o rast svalovej hmoty by bolo skvelé . Vyhýbať sa všetkým spracovaním potravinám . Kvalitný 8 hodinový spánok tiež pomôže . Lieky sú zatiaľ zbytočne
Pozri si knihu Glukózová revolúcia.
Vraj je na to najlepšie cvicenie. Pohyb a strava s nízkym obsahom cukrov a skrobov Po jedle hlavne sacharidivom sa aspoň prejst
Presne ako je napísané vyššie.
Vynechať všetky spracované potraviny. To je zaklad.
Ak sa dá, kalorické tabuľky, držať sacharidy na 40-50g denne.
Ráno využiť kortizol, raňajky s minimom sacharidov (ideálne pod 10g)
3 sýte jedla denne, žiadne zobkanie medzitým
Ovocie preferovať bobulové drobne s nižšími dávkami cukrov
Silový tréning
Prvé 2-3 mesiace sa traviacka dáva dokopy, potom ide váha pekne dolu.
Ja mam inzulinovu rezistenciu, otehotnetnela som prirodzene ale po 2 rokoch az, chceli mi nasadit liecbu ale nebolo nakoniec treba
Schudla som 30kg sama prerusovanym postom, cvicenim, kalorickym deficitom
Ogtt test som mala negativny
Cukrovku mame v rodine , neriesim, chodim na pravidelne preventivne prehliadky a chodim aj na interne vysetrenie a tam mi beru krv kazdy polrok kvoli cholesterolu a kontroluju aj glykemiu nalacno a vzdy som mala dobre
ja mam tiez IR v suvislosti s pcos ale podla gynekologa mam len nabeh na pcos tak neviem ale ja som schudla 30kg za cca pol rok bez cvicenia len stravou vylučila som biele pečivo nejedla som ani ryžu a ani cestoviny ..momentalne sa pomaly vraciam k staremu stravovaniu ciže zemiaky a aj ryžu si dam aj ked by som nemala ...ale moja otazka je skor taka mate niektora navaly tepla alebo je vam zima ?? ja to mam a neviem ci to patri k IR alebo je za tym niečo ine ..dakujem

@didusska16 na ten test si bola ako samoplatca?