icon

Liečba opakovanej angíny

vendula13
25. jan 2020

Pomoc už 3x sa mi chce vrátiť angína. V priebehu troch mesiacoch. Máte niekto s tým skúsenosti? Ako ju liečiť bez ATB? 😭

pribinak
25. jan 2020

@vendula13 bez ATB nijako, môžeš len zmierňovať prejavy, ale liečiť nie
Asi by to chcelo poriadne vyšetrenie na orl

vendula13
autor
25. jan 2020

@pribinak ORL nič nezistilo😩

jannara
25. jan 2020

My angínu riešime už len homeopatikmi a pekne zaberajú, len treba zistiť jednotlivé príznaky na vybratie správneho lieku (či je bolesť hrdla viac na vľavo, vpravo alebo v strede, či zlepšuje teplý nápoj alebo chladnejší, či sú aj hlieny , či je človek zimomrivý...). Ak sú dobré príznaky liek by mal pekne zabrať.

eliska13
25. jan 2020

@vendula13 brali Ti po angine moc?naša lekárka vždy či ATB zabrali.mozno máš niekoho v rodine bacilonosica on nemusí mať žiadne prejavy

vendula13
autor
25. jan 2020

@eliska13 moč mi lekárka nebrala. Brala mi len stery tie boli negatívne. U nás v dome to ale nikto nemá a ani v práci. Najlepšie na tom všetko je, že ma hrdlo nebolí, teploty nemám nič... Len biele bodky na mandliach.

mimibb
25. jan 2020

Oreganovy olej..... Najsilnejsie prírodné ATB.... Keď ma boli neznesiteľné hrdlo, mandle tak ho užívam vnútorné, alebo si ním aj mandle potruem, áno vystipe... Ale zahojí..... No keď ta nebolia tak... Tak skus odstrániť "biele bodky" a mandle vydenzifikovat... Zhoja sa.... Aj propolisova tinktúra je fajn na to...

eliska105
25. jan 2020

angínu treba určite preliečiť ATB... keď už potom vyzdravieš asi by som odporučila venovať sa celkovému posilňovaniu imunity... jesť veľa zeleniny, ovocia, cesnaku, zázvoru (aj v čase zdravia), mať dostatok spánku, nestresovať sa, umývať si často ruky a nedávať si ich k ústam, nosu, očiam keď sú neumyté (napr. v mhd), veľa vetrať, čo najmenej sa zdržiavať v priestoroch kde je veľa ľudí...

cloenew
26. jan 2020

@vendula13 hm angina vie potrápiť ... poznam to.. keď som chorá tak čo mám je iba angína a stalo sa mi že som to mala tak ako Ty a poslali ma na ORL a nič mi nezistili pýtali sa či ma to boli a ja že nie iba som mala tie biele čapy... obvodná mi povedala že len dobrať ATB nič viac a tuším ze vtedy som ju hadam mala aj 2 mesiace kým to zmizlo ... teraz sa zvyknem vyhýbať ATB a keď cítim že sa niečo deje tak dobre mi zaberajú pastilky napr strepsils a pod. alebo dorithricin a theraflu, dam aj paralen ale nikdy s kombináciou theraflom ... k tým ATB by som ešte užila aj probiotika alebo vseobecne by som ich doplnila pri chorobe sa hodia 🙂 .. ale ak je to zlé radsej brat ATB neodhováram od toho ... plus som pila vela caju s citronom a medom 🙂 ... prajem skoré uzdravenie

cloenew
26. jan 2020

@cloenew a ešte doplním že tento druh anginy je taky v "pohode " ovela neprijemnejsia je s reakciou na vsetky klby ktoru som tiez mala moznost zazit .. to bol masaker 😨