Liečba pozitívnych parietálnych buniek (APCA)
Ahojte, vyšiel niekomu tento pozitívny výsledok ? Aká je tam liečba ? Je to závažné ? Príznaky nemám . Mám problém s nízkym železom , ešte čakám na výsledok B12 .
@grof_monte_christo to tam nie je napísané
Ja som mala pozitívne APCA aj ASCA v IgM. Ale u mňa to bola súčasť systémového AI ochorenia. Mala som potom dlhodobejšiu liečbu kortikoidmi. Momentálne som bez liečby.
Zobrali vam aj vzorky zaludka na gastre? Je to pravdepodobne spojene s atrofickou gastritidou, kedy telo nedokaze absorbovat zelezo, B12,...
Mne to zistil endokrinológ podľa výsledkov z krvi zatiaľ železo a vitamín B12 v norme, ale stále som sledovaná.. Mám diagnostikovanú chronickú atrofickú gastritídu. Gastrofibroskopiu som mala v r.2020 akurát ma zas čaká znova to absolvovať..ach tak nemám rada toto vyšetrenie
Mne to zistil endokrinológ podľa výsledkov z krvi zatiaľ železo a vitamín B12 v norme, ale stále som sledovaná.. Mám diagnostikovanú chronickú atrofickú gastritídu. Gastrofibroskopiu som mala v r.2020 akurát ma zas čaká znova to absolvovať..ach tak nemám rada toto vyšetrenie
@lujzitka22 už si bola na vyšetrení? Ako si dopadla?
Zobrali vam aj vzorky zaludka na gastre? Je to pravdepodobne spojene s atrofickou gastritidou, kedy telo nedokaze absorbovat zelezo, B12,...
@sarinka44 ja mám tiež túto chronickú atrofickú gastritídu
@anonym_ceb197 ešte som sa neobjednala..nejak to odkladám :/
@sarinka44 ja mám tiež túto chronickú atrofickú gastritídu
@lujzitka22 a aj to dáko liečite? Mne ešte dáko vychádza gastrín vysoká hodnota
@anonym_ceb197 ešte nie..nechám to už len na nový rok..ak sa niečo dozviem napíšem..
@anonym_ceb197 ešte som nebola..necham to už asi na nový rok

Ten pozitívny výsledok máš v IgM alebo IgG?