Liečba psoriázy - kortikoidy a iné možnosti
Ako sa diagnostikuje a lieci psoriaza? Musi sa to riesit kortikoidmi?
Jeden člen našej rodiny má a teda prešiel cez kortikoidy, kadejaké maste, pravidelne kúpele Smrdáky....nič nezaberalo, dali mu bio liečbu, po dvoch mesiacoch mu všetko zmizlo...pichá si raz za 3 týždne
Jeden člen našej rodiny má a teda prešiel cez kortikoidy, kadejaké maste, pravidelne kúpele Smrdáky....nič nezaberalo, dali mu bio liečbu, po dvoch mesiacoch mu všetko zmizlo...pichá si raz za 3 týždne
@tulipanik12
@7miriam77 ide o to iste? Teda to co "si pichaju" 🙈
Sama mam psoriazu uz vyse 20rokov. Stale horsie. Zial.
@tulipanik12
@maryetta to neviem , toto je špeciálna bio liečba,je to veľmi drahé a pristupujú k tomu až keď už všetko ostatné je vyskúšané a nezabralo. To sa robí pre každého pacienta zvlášť dávka...no ono to väčšinou 100%zaberie
@maryetta to neviem , toto je špeciálna bio liečba,je to veľmi drahé a pristupujú k tomu až keď už všetko ostatné je vyskúšané a nezabralo. To sa robí pre každého pacienta zvlášť dávka...no ono to väčšinou 100%zaberie
@7miriam77 aha. Ja budem musiet zmenit koznu. Lebo momentalne co mam tak... "neriesi". Predpise to iste a ideme dalej. Za 20rokov ani kupele nic ☹
@7miriam77 aha. Ja budem musiet zmenit koznu. Lebo momentalne co mam tak... "neriesi". Predpise to iste a ideme dalej. Za 20rokov ani kupele nic ☹
@maryetta určite zmeň, lebo po 20rokoch by ti mali už ponúknuť toto, to je istota..no musia ti to schváliť, myslím poisťovňu. Pretože je to veľmi nákladné...no treba skúšať. Držím ti veľmi palce ♥️
@tulipanik12
@maryetta nie, metotrexát je cytostatikum a používa sa na liečbu nádorov - aspoň čo čítam - no otcovi to pichali neviem koľko asi mesiac a potom už mal navždy pokoj a vedia o tom kožní lekári, no mne to moja napr. nechce dať, pretože ja mám psoriázu, ,len' na rukách. Ale užívam CBD na spanie a pomáha mi to aj na psoriázu.
Ja už som mala aj metotrexát ( ale na nechty mi to nepomohlo), teraz mám cyklosporín - Eqoral ( ani to na nechty nezaberá) ešte sú jedny lieky a až keď žiadna liečba nepomôže, tak až potom je biologická liečba. Áno Smrdáky sú fajn. No ja to mám od detstva, na koži, vo vlasoch a už 20 rokov aj na nechtoch. Od detstva mi dávala kožná iba kortikoidy. Tie som po kúpeloch odmietla. Teraz mám iba nekortigoidné veci. Šampón do vlasov, penu do vlasov, penu na telo, olej do sprchy
@maryetta nie, metotrexát je cytostatikum a používa sa na liečbu nádorov - aspoň čo čítam - no otcovi to pichali neviem koľko asi mesiac a potom už mal navždy pokoj a vedia o tom kožní lekári, no mne to moja napr. nechce dať, pretože ja mám psoriázu, ,len' na rukách. Ale užívam CBD na spanie a pomáha mi to aj na psoriázu.
@tulipanik12 ja som metotrexát užívala teda takmer tri roky. Pomohlo mi to aj na kĺby
@tulipanik12 ja mam vsade. Vlasy. Tvar. Ruky. Trup. Nohy.
@tulipanik12
@maryetta ano, už je aj biologická liečba na psorku.
@tulipanik12 ja som metotrexát užívala teda takmer tri roky. Pomohlo mi to aj na kĺby
@momo00 to som rada 😄
@akab áno, je síce už aj biologická liečba dostupná, ale ako sa píše vyššie musí sa brať stále
@tulipanik12 áno, stále. Keď sa psorka rozšíri do kĺbov, do toho zápal, niečo sa pridruží... prestanete chodiť, pracovat a lieky nepomahajú, tak je vam jedno, ze budete jesť tabletku, injekciu,do konca života.
Ja už som mala aj metotrexát ( ale na nechty mi to nepomohlo), teraz mám cyklosporín - Eqoral ( ani to na nechty nezaberá) ešte sú jedny lieky a až keď žiadna liečba nepomôže, tak až potom je biologická liečba. Áno Smrdáky sú fajn. No ja to mám od detstva, na koži, vo vlasoch a už 20 rokov aj na nechtoch. Od detstva mi dávala kožná iba kortikoidy. Tie som po kúpeloch odmietla. Teraz mám iba nekortigoidné veci. Šampón do vlasov, penu do vlasov, penu na telo, olej do sprchy
@momo00 no vidíš a ja to mám na rukách a nechty ? To ani nehovorím, nemám žiadne, hneď sa mi zlomia a už z lôžka mi vyrastajú krivé
Vyhol by som sa biologickej liečbe, je to nacelý život. V jednom si pomôžeš a privodíš si dalších x problémov.
Radím jedno a to zmeň svoj životný štýl. Žiadny alkohol, cigarety ani drogy. Zo svojho jedalníčka vyraď sacharidy, rýchle cukry. žiadna múka, žiadne pečivo, sladkosti a polotovary. Mliečne výrobky detto, žiadne jogurtíky, žiadne mlieko...
Zatie ušetrené peniažky miesto cigaretky, keksíku budeš chodiť k moru na dovolenky. Slaná voda a veľa slnka.
Dobrý deň,
chcela by som sa vám poďakovať za nedávnu pomoc, kde sme cez Donio zbierali peniaze na konferenciu v Hradci Králové. Všetko sa podarilo, konferencia bola úžasná a priniesla veľa nových poznatkov. Keďže ide o kvantum nových informácií, tak publikácia pre pacientov s Hidradenitis suppuratíva je ešte v príprave, aby bola naozaj funkčná a tak ako sme písali pomohla a uľahčila život. Avšak podaril sa mi medzi tým iný "husársky kúsok" a chcem vám predstaviť moju e-knihu s názvom Keď pokožka kričí... .Tento e-book vysvetľuje, prečo pokožka reaguje na stres, emócie a hormonálne zmeny skôr ako akýkoľvek iný orgán. Jednoduchou a zrozumiteľnou formou ukazuje prepojenie medzi psychikou, nervovým systémom, hormónmi a kožnými prejavmi — a ponúka konkrétne riešenia, ktoré reálne fungujú + 11 bonusov.
E-kniha je dostupná na: https://www.thalia.de/shop/home/artikeldetails/...
Dotupná na:: https://www.kobo.com/.../ked-pokozka-krici-emoc......
Ale tiež je dostupná na: https://books.apple.com/.../ke%C4%8F-poko%C5......
Verím, že sa bude páčiť a ak nie vám priamo, tak pomôže niekomu z vašej rodiny, alebo okolia.

Stačí si dať pichať Metotrexát raz za týždeň - otcovi to potom úplne navždy zmizlo a to mal veľmi škaredú psoriázu vo vlasoch