Liečba zápalu močových ciest kyselinou hyalurónovou
Ahojte žienky, chcem sa vás popýtať na vaše skúsenosti a verím, že sa medzi vami niektorá nájde čo má už toto za sebou. Trpím opakujúcimi sa zápalmi močových ciest a skúsila som už všeličo. Po konzultáci s urológom mi predpísal lieky Uro-Vaxom a Canephron všetko je to dlhodobá liečba. Avšak zaskočil ma tým, že mi odporúča “kúru” kyselinou hyalurónovou, ktorá sa priamo na ambulancii vstrekuje do močového mechúra cez zavedenú cievku do močovej trubice. Nižsie foto s názvom toho roztoku. Máte s tým niektorá skúsenosť? Som z toho trošku vylakaná hlavne z toho zavádzania cievky a to som neni žiadna citľavka ale toto ma celkom dostalo. Čo to niektorej pomohlo nakoniec, či to bolo moc bolestivé resp. nepríjemné ale zvládnutelné kedže sa musí absolvovať 6 sedení.
Ďakujem Vám za skúsenosti!

@lusiandela mne nie. Modlim sa za zazrak.
@anonym0001 to koľko vám trvá už?
@anonym0001 ja mam ten istý problém a mam ist na tu liečbu kyselinou ale bojím sa na cystoskopii to bolo horšie ako pôrod 🥺
@lusiandela treti rok
Ja som bola 4 krat na tu kyselinu a v pohode,zda sa ze mi to aj pomohlo.Uvidim na ako dlho..
@lusiandela neviem,kde si bola na tu cytoskopiu,ale ja ked som bola,som to ani necitila. Žiadna bolesť..
@lusiandela ahoj, áno ja som podstupila tuto liecbu a pomohlo mi to, teraz uz nemám ziadne problemy. Po liecbe sa mi len velmi, velmi pomalinky upravoval stav, naozaj to slo velmi pomaly, ale teraz som uz dlho ok. verim, ze to tak aj ostane. zavedenie cievky som ani necitila.
@lienocka2808 ďakujem pekne za info pôjdem do toho nemám už co stratiť.
@lienocka2808 dobrý deň , aj mňa čaká v pondelok prvá dávka. Naozaj zavedenie tekutiny do močového mechúra trvá len 30 sekúnd? Ja som niekde čítala, že by sa tekutina mala kvapkať do mechúra cca pol hodiny...Pomohlo Vám to ? Za tie 2 roky, čo ste tam bola - cítite zlepšenie ? Ja mám 72 rokov a stále mám zápal moč.mechúra.Stále mi predpisuje ATB, od januára toh.roka som už vybrala 2 x.
@lienocka2808 na letáku k tekutine je uvedené, že : " 5/ Nakvapkajte cez katéter do mechúra celý roztok obsiahnutý v injekčnej striekačke. " To trvalo 30 sekúnd ?
@betka22betka dobrý deň, aplikácia trvala nie 30 sekúnd, ale 10sekúnd, prostre mi to tam cez cievku strekli. mne to pomohlo a mám pokoj. Ale ako píšem vyssie , trvalo to dlhsie kym to zaucinkovalo, niekolko mesiacov, a zlepsovalo sa to velmi pomaly postupne az do uplneho vyliecenia. teraz mam uz vyse dva roky pokoj.
@lusiandela mne nie. Modlim sa za zazrak.
@anonym0001 dobry den, prosim Vas, pomohlo Vam nakoniec nieco na ten mechur?

@anonym0001 a pomohlo niečo od tých bolesti?