Liek Atarax pri tetánii
Dobrý deň potrebujem súrne poradiť .. Mám silnú tetaniu brala som sulpirid ale som rok po pôrode a robí sa mi z neho mlieko tak mi musel psychiater vymeniť za Atarax .. včera som si dala prvú dávku no ostalo mi z jeho nanič doslova som bola ako nafetovana (ledva som vnímala) a potom ma odpálilo na asi 2h spánku .. je to normálne ?
Ja som ho brala asi pred 10rokmi asi 1 mesiac,mala som tazke obdobie, nevedela som spat, ale brala som vecer pred spanim 1/2 tabletky a za mna bol super, tak som sa dobre vyspala ako nikdy
Tetania je nedostatok mineralov. Cize nedostatok Horcika Vapnika a Draslika (mozno aj zinku)
Mna by zaujimalo co je to za mineralny doplnok ten Atarax?
@sonicka107ahoj ja ho uz uzivam 5 rokov k tomu aj tiapridal zacinala som tiez sulpiridom len my ho zamenil lebo som nemala menzes a mlieko sa mi tvorilo tak my dal tiapridal .Ale je pravda ze od kedy uzivam tieto lieky tak sa musim do vsetkeho dotlacit niesom unavena len otapena😒Tiez my to zacalo tetaniou potom zacali uzkosti aj depresie
@sonicka107 poradila by som to bylinkovú liečbu. Nerozhádže hormóny, doplní vitamíny.
A ja poradim poriesit si podstatu problemu, a to nedostatok mineralov (tetaniu) najmä mineralmi a vitaminom D, nie kopou hroznej chemie ktora sa pouziva len na "prelepenie" symptomov.
@konikvrany ja užívam vytaminy ale môj problém začal tehotenstvom a pôrodom nakoľko som už predtým mala tetaniu a nechali má prirodzene rodiť a rozhadzalo mi to celú nervovu sústavu a k tomu mám 40lezii na mozgu ktoré robia svoje takže vytaminmy a minerálmi je to nemožne upraviť.. skušali sme to až do doby kedy bola umna sanitka každy boží deň pre záchvaty (nevidenia,tŕpnutie,vykrývanie prstov,tŕpnutie jazyka chrbtice hrdla hlavy... Nenormálne bolesti ) + mám aj migrény z aurou a proste jedna choroba draždi druhú a z toho sú záchvaty preto tie lieky musím brat aby mi tlmili nervovu sústavu.
@ninka297 áno pretože som dennodenne tprla mala silné migrény atď ...
@konikvrany dáva sa na uvoľnenie úzkosti, dopovanie sa minerálmi je síce pekná myšlienka, no nerieši tetaniu. Ta je oveľa komplexnejšia a komplikovanejšia.
Autorka, skus brat iba polovicu, to spanie je normálne - mamina atarax berie tiez, pomáha jej v atakoch sa upokojiť a aj spať - berie ho večer. Ak na to finančne máš, skus aj terapiu - stres oriznaky zhoršuje. Držím palce.
@michaela329 ja mam tetaniu uz 15 rokov, viem dobre aka je tetania. Tiez mam hrozne stavy a takisto som mavala migreny s aurou dokym sme nezistili že to vyvoláva nie tetánia ale histamín.
Tiez hy som sla cestou pridody plus tie vitaminy. Ua beriem aswqgandu, rhodiolu, tryptofan, magnezko, vit BCD a cagu.A chodim na infuzky vit C. Vyhodila som lieky od psychiatra zo dna na den. A to som onko, cakam na operaciu. Tetaniu mam pomerne silnu, pol roka som bola v riti, teraz som na tom podstatne lepsie.

@sonicka107 je to častý vedľajší účinok tohto lieku, poraď sa so psychiatrom