icon

Liek Atarax pri tetánii

sonicka107
10. mar 2023

Dobrý deň potrebujem súrne poradiť .. Mám silnú tetaniu brala som sulpirid ale som rok po pôrode a robí sa mi z neho mlieko tak mi musel psychiater vymeniť za Atarax .. včera som si dala prvú dávku no ostalo mi z jeho nanič doslova som bola ako nafetovana (ledva som vnímala) a potom ma odpálilo na asi 2h spánku .. je to normálne ?

oskorusa
10. mar 2023

@sonicka107 je to častý vedľajší účinok tohto lieku, poraď sa so psychiatrom

bobrina1
10. mar 2023

Ja som ho brala asi pred 10rokmi asi 1 mesiac,mala som tazke obdobie, nevedela som spat, ale brala som vecer pred spanim 1/2 tabletky a za mna bol super, tak som sa dobre vyspala ako nikdy

konikvrany
10. mar 2023

Tetania je nedostatok mineralov. Cize nedostatok Horcika Vapnika a Draslika (mozno aj zinku)
Mna by zaujimalo co je to za mineralny doplnok ten Atarax?

kollarovci
10. mar 2023

@sonicka107ahoj ja ho uz uzivam 5 rokov k tomu aj tiapridal zacinala som tiez sulpiridom len my ho zamenil lebo som nemala menzes a mlieko sa mi tvorilo tak my dal tiapridal .Ale je pravda ze od kedy uzivam tieto lieky tak sa musim do vsetkeho dotlacit niesom unavena len otapena😒Tiez my to zacalo tetaniou potom zacali uzkosti aj depresie

mimi410
11. mar 2023

@sonicka107 poradila by som to bylinkovú liečbu. Nerozhádže hormóny, doplní vitamíny.

konikvrany
11. mar 2023

A ja poradim poriesit si podstatu problemu, a to nedostatok mineralov (tetaniu) najmä mineralmi a vitaminom D, nie kopou hroznej chemie ktora sa pouziva len na "prelepenie" symptomov.

sonicka107
autor
11. mar 2023

@konikvrany ja užívam vytaminy ale môj problém začal tehotenstvom a pôrodom nakoľko som už predtým mala tetaniu a nechali má prirodzene rodiť a rozhadzalo mi to celú nervovu sústavu a k tomu mám 40lezii na mozgu ktoré robia svoje takže vytaminmy a minerálmi je to nemožne upraviť.. skušali sme to až do doby kedy bola umna sanitka každy boží deň pre záchvaty (nevidenia,tŕpnutie,vykrývanie prstov,tŕpnutie jazyka chrbtice hrdla hlavy... Nenormálne bolesti ) + mám aj migrény z aurou a proste jedna choroba draždi druhú a z toho sú záchvaty preto tie lieky musím brat aby mi tlmili nervovu sústavu.

ninka297
Odpoveď bola odstránená
sonicka107
autor
11. mar 2023

@ninka297 áno pretože som dennodenne tprla mala silné migrény atď ...

michaela329
11. mar 2023

@konikvrany dáva sa na uvoľnenie úzkosti, dopovanie sa minerálmi je síce pekná myšlienka, no nerieši tetaniu. Ta je oveľa komplexnejšia a komplikovanejšia.
Autorka, skus brat iba polovicu, to spanie je normálne - mamina atarax berie tiez, pomáha jej v atakoch sa upokojiť a aj spať - berie ho večer. Ak na to finančne máš, skus aj terapiu - stres oriznaky zhoršuje. Držím palce.

konikvrany
12. mar 2023

@michaela329 ja mam tetaniu uz 15 rokov, viem dobre aka je tetania. Tiez mam hrozne stavy a takisto som mavala migreny s aurou dokym sme nezistili že to vyvoláva nie tetánia ale histamín.

evitka83
12. mar 2023

Tiez hy som sla cestou pridody plus tie vitaminy. Ua beriem aswqgandu, rhodiolu, tryptofan, magnezko, vit BCD a cagu.A chodim na infuzky vit C. Vyhodila som lieky od psychiatra zo dna na den. A to som onko, cakam na operaciu. Tetaniu mam pomerne silnu, pol roka som bola v riti, teraz som na tom podstatne lepsie.