Liek Frontin a stára osoba
Dobrý deň, viete mi prosím poradiť? Je liek Frontin 1mg silný liek proti depresiám? Máte nejaké osobné skúsenosti s týmto liekom poprípade niekto z Vášho okolia? Berie ho moja stára mama a ona je spokojná pretože ju ukľudní ale odkedy ho berie ťahá ju do boku a celkovo je zvláštna? Berie samozrejme aj iné lieky doktorka jej to predpísala ale ináč nič viac nerieši. Vôbec nepoznám tento typ lieku čítala som si o tom ale osobné recenzie by mi pomohli viac porozumieť.
Ďakujem vopred za odpoveď.
@karinaanastazia a kto ju lieči obvodná či psychiater?depresie sa ináč liečia.Mozno je z neho ospala a preto ju ťahá do boku a môže byť spomalena
@luccija obvodný lekár. Že ona má niekedy úzkosti a depresiu (tak mi povedala ona sama) a že toto jej dal.
@luccija ale je úplne zvláštna a je pravda že cely deň len spi. Ale lekár na to nič že to je normálne.
a urcite berie iba 1 mg? to vyzera ako keby to jedla ako cukriky, a berie to iba vecer?
@karinaanastazia koľko má rokov?má aj iné diagnózy vážnejšie?keď chces, aby bola normálne liečená a nie oblbnuta liekmi nech je pokoj vezmi ju k psychiatrovi
Ak uz inak nie,tak urcite treba znizit davku.
Ja by som skúsila iného lekára. Môjmu starému otcovi lekár predpísal Frontin + ďalší liek (nepamätám si názov). Pár dní na to mu ochabla jedna strana tváre, padol kútik, viečko oka. Mysleli sme si že dostal mŕtvicu, volali sme záchranku, vysvitlo, že to bolo z týchto liekov. Tiež celé dni spal, stále bol unavený.

Frontin nie je liek na depresie, veď prečítaj si príbalový leták, čo je k nemu. Je to anxiolitikum a patrí do skupiny benzodiazepínov, a teda potláča úzkosti a panické záchvaty. Je vysoko návykový, pretože je na báze alkoholu. Pre starého človeka OK, pre mladého, len pokiaľ nezaberú antidepresíva. Neber to, pokiaľ ti to nepredpíše lekár.