icon

Liek Gabapentin

dovetattoo
20. mar 2023

Ahojte, máte skúsenosti s liekom Gabapentin?
Mám bolesti ramena , ktorá sa ťahá až na lopatku. Neurologička mi predpísala tento liek. Užívanie ráno a večer. Sú to dosť silné lieky, užívajú sa pri epilepsii. Užívam ich krátko ale nerobia mi dobre. Som z nich veľmi ospalá, ako nafetovaná. Ráno sa dlho preberám. Točí sa mimz nich hlava. Dnes som bola na kontrole u obvodného a spomenula som mu to. Povedal, že nech ich skúsim užívať iba večer. A že podľa neho mi predpísala dr dosť silnú gramáž. Ale že nech vydržím, že sa to možno upraví a vedľajšie účinky zmiznú. No keď som čítala pribalovy leták, mala som dosť. Áno všetky lieky majú plno vedľajších účinkov. Ale v tomto prípade sa veľmi bojim brať ich ďalej. Tak ak máte niekto skúsenosť s dlhodobejším užívaním tohto lieku,napíšte mi prosím. Vďaka

Strana
z2
maialeo
3. dec 2024

No.... Gabapentin mi naordinovali na neuroendokrinny nador... a teda co sa so mnou dialo... triaslo mi cele telo, medzi zuby som si musela dat gumu ako mi ich cvakalo, horuca 39,5... trvalo to 45 minut... cca 20 minut po podani lieku.

dovetattoo
autor
3. dec 2024

@maialeo pane bože....😱😱 No ja som sa ho rozhodla už vtedy nebrať

hanny18
24. apr 2025

@dovetattoo Dobrý deň, pisala som vam správu. Ďakujem za odpoveď.

sansarax
9. jún 2025

@dovetattoo mne lekárka dala 300 mám poškodené nervy svaly po úraze el prúdom . A mám to užívať takto.3 dni večer, 3 dní ráno a večer, 3 dní ráno, obed a večer. Po prvej tabletke som si myslel že už ich nebudem. Bol som ospalý.Ale teraz je my už fajn. Účinkujú dobre. Treba ísť na maródku na dva týždne. Nech si telo zvykne.

jolanaas
29. sep 2025

Ahoj! Chcem sa podeliť o svoju skúsenosť – už dlhší čas užívam Neurontin (Gabapentin), ktorý objednávam z tejto spoľahlivej online lekárne 👉 https://delivery-service24.com/categories/Other.... U mňa ho predpísal lekár na nervové bolesti, ktoré ma trápili po úraze chrbtice, a musím povedať, že naozaj funguje veľmi dobre. Začala som s nižšou dávkou, ráno a večer, ale postupne sme upravili dávkovanie podľa odporúčania lekára – teraz väčšinou beriem len večer, čo mi výrazne znížilo ospalosť a závraty, ktoré som na začiatku pociťovala.

Lieky užívam pravidelne, vždy rovnakým časom, a všimla som si veľké zlepšenie – bolesť je menej intenzívna, môžem lepšie spať a celkovo sa cítim pokojnejšie. Vybrala som si práve tento Gabapentin, pretože je dobre tolerovaný a účinný pri neuropatických bolestiach, čo mi veľmi pomohlo. Môj tip: začni s nižšou dávkou a konzultuj každú zmenu s lekárom, časom sa telo prispôsobí a vedľajšie účinky väčšinou ustúpia.

Strana
z2