Liek na zmiernenie stresu pred verejným vystúpením
Mamicky prosim Vas o nazor , radu. Funguje niektory volnopredajny liek na zmiernenie stresu , ukludenie jednorazovo ? Ide o to ze zhruba cca raz za 3 , 4 mesiace mam predhovor pred viacerými ľudmi a mam z toho stale stres, necitim sa dobre a strasne sa mi trasie hlas . Neviem to vobec ovladat a nezvyknem si na to pretoze to robim uz dlhsie a proste nic nepomoze . Ja ked vidim ze sa namna pozera tolko hláv tak mne je z toho uzko . Bojim sa ze nieco poviem vyslovim źle a ze je to trapne . Ja viem ze to sa stava a ze potom si nikto na to ani nespomenie ale ajtak . A preto som rozmyslala ze ci by nebolo dobre si predtym dat liek na ukludnenie . Neviem ci to ale pomaha a ak tak aky ? Ďakujem
Ty si tu uz pisala. Daj si predpisat obvodnym lekarom benzodiazepin (Neurol/Lexaurin/Xanax). Volnopredajne ti nic nezaberie..
@guudy nie vobec som ja o tomto sem nepisala toto je prvy x . Mozno je podobny prispevok . Ďakujem nechcela som to riesit týmito liekmi pretoze moja kamoska ich ma a ona si na ne velmi navykla . Neviem sice ako casto si ich davala nevyznam sa v tom ale preto ma napadlo nieco “ lahsie” volnopredajne
Ak by si benzaky brala 3x denne po dobu 2-3 tyzdnov v kuse, tak sa mozeme zacat bavit o zavislosti. Pri obcasnom uziti ti zavislost nehrozi. Pokojne si ich daj predpisat.
Skús s tým pracovať. Ja som tiež mala trému, napokon som zvládala aj rozhlas ci TV. Skús rozprávať pomaly, rozvážne, pracuj s prízvukom a dĺzňami. Zameraj sa na túto stránku jazyka, veď obsah isto zvládaš. Pôjde to. Vlastná skúsenosť.
Ak by si benzaky brala 3x denne po dobu 2-3 tyzdnov v kuse, tak sa mozeme zacat bavit o zavislosti. Pri obcasnom uziti ti zavislost nehrozi. Pokojne si ich daj predpisat.
@guudy aha oki pouvažujem nad tym . Ďakujem este raz
Este ma napadlo ze mozno zvysena davka magnezia by mohla kus pomoct ? A b komplex ?
Skús s tým pracovať. Ja som tiež mala trému, napokon som zvládala aj rozhlas ci TV. Skús rozprávať pomaly, rozvážne, pracuj s prízvukom a dĺzňami. Zameraj sa na túto stránku jazyka, veď obsah isto zvládaš. Pôjde to. Vlastná skúsenosť.
@lukbe ked nas naposledy bolo menej tak to bolo lepsie presne som sa sustredila na text a dalo sa to ale ked nas je raz tolko tak koniec 😆ale budem sa o to stale pokusat
Ahoj,nerob to,radšej doma trénuj pred zrkadlom,pozvi rodinu,kamošky, prosto skús si to odprezentovať "na nečisto". Pravidelne vystupujem pred ľuďmi, ale robím to už od mladosti,takže s tým nemám problém. Ak by som problém mala,na žiadne lieky by ma nikto nenahovoril,radšej by som zmenila zamestnanie. Drž sa a ver si,dokážeš to💪🍀
Persen forte
Ahoj,nerob to,radšej doma trénuj pred zrkadlom,pozvi rodinu,kamošky, prosto skús si to odprezentovať "na nečisto". Pravidelne vystupujem pred ľuďmi, ale robím to už od mladosti,takže s tým nemám problém. Ak by som problém mala,na žiadne lieky by ma nikto nenahovoril,radšej by som zmenila zamestnanie. Drž sa a ver si,dokážeš to💪🍀
@kikulienkadd dakujem pekne 🙂 posnazim sa 😌 praca je perfektna . V ziadnej doposial som nebola taka spokojna sz ma turo jednu vec ale nieje to pravidlo je to naozaj len raz za 3 alebo 4 mesiace
Mozno to zvykanie bude trvat dlhsie. Ja ucim na VS plus prezentujem na konferenciach a inych akciach a teda zo zaciatku sa mi tiez zvykol aj na hodine triast hlas. Povedala by som, ze trvalo roky, kym som zacala byt nervozna len rak mierne a to som doteraz, po vyse 20 rokoch.
Co mne pomaha, je, ze za tie roky som uz mala do cinenia s velmi vela ludmi roznych povah a casom clovek tak nejako pochopi, ze ti, co sa na teba pozeraju, su rovnaki ludia ako ty. Pomerne dost z nich trpi rovnakou nervozitou ako ty a vacsina dalsich zase bojuje s niecim inym - s nadvahou, s manzelskymi problemami, s frustraciou v praci, s komplexom z kriveho nosa atd atd.. V tom obecenstve proste nesedi ziadny spolok dokonalych a nie si tam pred sudom, len si im prisla nieco povedat.
Ja uz teraz zvladam aj robit chyby na tabuli pred kopou ludi alebo rovno uplne okno, smyknut sa pocas prednasky a skydnut sa na zem 🙂 Mojmu sefovi raz pocas prezentacie vyletel z ust zub, ktory sa mu kyval 🙂 Beriem to ako ludsky rozmer celej veci.
@kikulienkadd pises, ze vystupujes pred ludmi dlhe roky, od mladosti a pravidelne. To je zasadny rozdiel oproti autorke, ktora prezentuje 4x do roka. Nema sancu ziskat dostatocnu prax na to, aby sa prestala bat.
Persen forte
@1andrea111 persen forte treba uzivat dlhodobo, aby ucinkoval
@kikulienkadd pises, ze vystupujes pred ludmi dlhe roky, od mladosti a pravidelne. To je zasadny rozdiel oproti autorke, ktora prezentuje 4x do roka. Nema sancu ziskat dostatocnu prax na to, aby sa prestala bat.
@guudy ...preto som jej napísala,že si to má trénovať pred ľuďmi doma,kamarátmi a pod. Nemyslím si,že je správne všetko riešiť liekmi. Rada bola myslená úprimne a dobre.
@guudy ...preto som jej napísala,že si to má trénovať pred ľuďmi doma,kamarátmi a pod. Nemyslím si,že je správne všetko riešiť liekmi. Rada bola myslená úprimne a dobre.
@kikulienkadd ja ti rozumiem. Len ked pise, ze pred malo ludmi to nie je taky problem, tak jej velmi trenovanie pred rodinou nepomoze 🙂
Ona potrebuje vela praxe ziskat prave pred velkym obecenstvom a to nema velmi ako 🙂
Tiez to myslim v dobrom. Chapem ju, ja som od detstva extremne vystresovana na verejnosti. Koncerty boli za trest. Bolo ich strasne vela a napriek tomu som si nezvykla…🤷🏼♀️
@kikulienkadd ja ti rozumiem. Len ked pise, ze pred malo ludmi to nie je taky problem, tak jej velmi trenovanie pred rodinou nepomoze 🙂
Ona potrebuje vela praxe ziskat prave pred velkym obecenstvom a to nema velmi ako 🙂
Tiez to myslim v dobrom. Chapem ju, ja som od detstva extremne vystresovana na verejnosti. Koncerty boli za trest. Bolo ich strasne vela a napriek tomu som si nezvykla…🤷🏼♀️
@guudy takže vlastne pomôcť autorke radou nevieš,ale chceš opraviť môj názor,lebo máš iný.
@guudy takže vlastne pomôcť autorke radou nevieš,ale chceš opraviť môj názor,lebo máš iný.
@kikulienkadd ale prosim ta, citaj poriadne…poradila som jej v prvom prispevku…
Ja ti neviem, kde si si vycucala, ze ti chcem opravit nazor. Normalne diskutujem…
Tvoj posledny prispevok je riadne mimo…
@kikulienkadd ale prosim ta, citaj poriadne…poradila som jej v prvom prispevku…
Ja ti neviem, kde si si vycucala, ze ti chcem opravit nazor. Normalne diskutujem…
Tvoj posledny prispevok je riadne mimo…
@guudy snažila som sa povzbudiť autorku príspevku, nečítala som komentáre ostatných diskutujúcich. Nevšímaj si, nepíš mi ma a bude ti fajn. Alebo nech ti je ako chceš,je mi to jedno.
Odporúčam VIVA od zinzino, nedá sa s ňou predávkovať, dá sa kúpiť voľne a je to výťažok zo šafranu.

Ty si tu uz pisala. Daj si predpisat obvodnym lekarom benzodiazepin (Neurol/Lexaurin/Xanax). Volnopredajne ti nic nezaberie..