icon

Liek Sertraline - vedľajšie účinky

karinaaaa
30. jún 2021

Robili niekomu tieto lieky zle ? 🙂 nejaké vedľajšie účinky.

zuzicka1451
30. jún 2021

@karinaaaa dcéra(10rokov) ich dlksie brala na obsedantno kompulzivnu poruchu, a v pohode, nemala nežiaduce účinku 🙂... Akurát časom mi prišli, že účinok slabne.

aurorastone
30. jún 2021

Mamina ich užíva 5 rokov a zatiaľ v pohode

catherinah
30. jún 2021

Mas nejake vyrazne negativne ucinky? Ci sa ich bojis dopredu este pred uzivanim?
Mozu byt ale väčšinou su dobre znasane.

karinaaaa
autor
1. júl 2021

@catherinah nie zatiaľ ich beriem len tretí týždeň tuším najslabšie 50mg. Len mi sem tam ešte byva spatne tie moje poruchy panicke. Ale snáď to zaberie.

luccija
1. júl 2021

@karinaaaa to chce čas....ak ide na teba panika pomôž si ukkudnovakom a magneziom

monci20
3. júl 2021

@zuzicka1451 keď brala dcérka tie lieky, zmizli jej celkom tie rituáli, lebo moja 15 ročná berie iný liek, má sa lepšie, nemá úzkosti a nieje taká podráždená, čo predtým bola, ale rituáli jej pretrvávajú, takže neviem či nebude treba zmeniť lieky

zuzicka1451
3. júl 2021

@monci20 my. Sme lieky vymenili pretože prestali časom účinkovať, mala predtým asentru ta bola super, úplne kľudná žiadne rituály, teda potlačili to , ale žiaľ nejako ju nieje dostať a hento je náhrada. Ale momentálne berie fevarin, je kľudnejšia ale tie rituály mava občas. Ono by to údajne vekom malo zmiznúť.

monci20
3. júl 2021

@zuzicka1451 moja berie fluoxetine, je kľudná ale tie rituáli má dosť často, ja zase viem tak že to už celkom nezmizne a pri stresových situáciách sa to môže hocikedy objaviť, možno že u vás to v puberte zmizne, u nás to bolo naopak že v puberte sa to začalo a zhoršilo sa to veľmi teraz v tej pandemickej dobe, asi pred mesiacom sme začali chodiť na KBT - kognitívno behaviorálna terapia, tá by na OCD mala pomôcť, tak dúfam že sa to zlepší 🙂

karinaaaa
autor
3. júl 2021

@monci20 aké rituály? Co tým.myslite a koľko ma.rokov.?

monci20
3. júl 2021

@karinaaaa 15 ročná a má obsedantno kompulzívnu poruchu, psychická porucha pri ktorej robí isté rituáli, kontrolovanie vecí niekoľko krát, časté umývanie rúk...atď.

zuzicka1451
3. júl 2021

@monci20 držím palce aby zabrala, nám vďaka asentre našťastie prestalo aspoň to ze vždy si išla umyť vlasy keď ju niekto po nich pohľadkal
A aj to umývanie rúk, a kľúčiek, už ostali len také mierne rituály čo dúfam že vymyznu vekom...len škoda, že asentry už nieje, len ta náhrada sertralin. .