icon

Lieky na krčové žily

drmelka
2. apr 2022

Ahojte,chcem sa opytat,ci mate niekto skusenosti s liekmi Antistax alebo Varixinal....nie su synteticke ako Detralex a pod. Nakolko mam ulceroznu kolitidu a prave synt.lieky na zily mozu sposobovat aj zapal v hrubom creve ako vedlajsi ucinok. Nepoznate nejaku inu moznost ako je syntetika?...samozrejme,ze viem,ze by som mala jest vela veci,ktore obsahuju rutin ale pri mojom ochoreni mi mnoho z nich na creva nerobi dobre. Momentalne som po operacii zil RFA metodou....tak uvazujem ako co najlepsie posilnit zily.Dakujem za vsetky napady a rady.

savanna
3. apr 2022

Co sa tyka liekov, nepomozem, ale uplne ti rozumiem. Ja nemam kolitidu, ale mam velmi citlivu sliznicu zaludka a teda detralex som nemohla uzivat, bolo mi z neho velmi zle.
Ja som sa rozhodla, ze kaslem na lieky a snazim sa to riesit skor inak. Tiez som po operacii laserom a snazim sa skor viac chodit, bicyklovat a pocas dna si vykladat nohy, aby som nebola stale v tej istej sedavej polohe. Myslim, ze zatial je to celkom ok a nove krcove zily sa mi nejako netvoria (je to asi 1,5 roka od operacie).