Lieky proti strachu z lietania
Prosim poradte mi lieky ktore si mam vziat pred letom … mate niekto skusenosti s niecim? Neradte mi alkohol lebo nepijem vobec… letim na pracovnu cestu a dnes tragedia v tv…. Zial neviem a nemozem to zrusit. Co mam pytat od dr nech mi da a ucinkuje ? Proste utlmovak oblbovak… neviem si predstacit ten strach bolest hrozu co ti nevinni ludia zazivaju😓syna nechavam na zemi idem s manzelom a asi je to este o 100x horsie ked si predstavim ze zomrem niekde a ostane bez nas😓😓😓😓 akoze ked aj spadnem ostane s mojimi rodicmi.. ked uz ma sa da co stat aspon poradte tie lieky dakujem
Do auta alebo ineho dopravneho prostriedku sa nebojis sadnut? Lebo napriek tomu, co sa dnes stalo, je lietanie najbezpecnejsi sposob dopravy. Taketo myslienky ta dovedu k sialenstvu a nic nevyriesia, ak ta obmedzuju, treba ich riesit s odbornikom, a nie sa jednorazovo naladovat liekmi, ktore nepoznas a netusis, ako na ne zareagujes
Ja sa lietania sice nebojim, teda len tak normalne mam respekt ako pred dlhsiu cestou autom. Ale ja by som nechcela byt omamena oblbovakom pocas cesty. Stat sa moze hocico, napriklad nudzove pristatie a ty budes mimo? Akoze to fakt si daj jedneho frtana pred cestou ked sa bojis, ale nepchaj do seba lieky, co ta odpalkuju.
Mne z alkoholu busi srdce ešte viac nie som naň zvyknutá.Obvodna ti predpíše Lexaurin, Xanax, ale daj si ho aj deň predtým aspoň raz a potom ešte ráno pred cestou aspoň hodinu.
ja si davam xanax a pustim si meditacne video kym je signal a potom uz len pozeram z okna a tesim sa na pristatie
Kazdy strach sa da prekonat. Ty mas stracb iba kvoli nehode co si videla, ja som mala fobiu, no chcela som to prekonat. Moj muz sa x rokov v lietadle staral o deti, ja som bola neppuzitellna, neschopna vstat a vybrat zhora nieco, sedela som vzdy pri ulicke, nepozerala oknom, to by bola dalsia mora, ako sme vysoko. Vzdy po lete svalovica chrbta a krku neuveritelna aj tri dni ako som bola v krci. Spotena, no nakoniec stastna, ze sme dolu. Spat sa nedalo ani sekundu.
Teraz po rokoch sadnem do lieradla, samozrejme k ulicke, aby som vedela prva ujst, haha, a po chvili spim, obcas aj dolu pozriem. Som sice tiez po lete unavrna, ale je to o 70% lepsie ako predtym.
Kazdy "xanax" je navykove svinstvo.
Kazdy strach sa da prekonat. Ty mas stracb iba kvoli nehode co si videla, ja som mala fobiu, no chcela som to prekonat. Moj muz sa x rokov v lietadle staral o deti, ja som bola neppuzitellna, neschopna vstat a vybrat zhora nieco, sedela som vzdy pri ulicke, nepozerala oknom, to by bola dalsia mora, ako sme vysoko. Vzdy po lete svalovica chrbta a krku neuveritelna aj tri dni ako som bola v krci. Spotena, no nakoniec stastna, ze sme dolu. Spat sa nedalo ani sekundu.
Teraz po rokoch sadnem do lieradla, samozrejme k ulicke, aby som vedela prva ujst, haha, a po chvili spim, obcas aj dolu pozriem. Som sice tiez po lete unavrna, ale je to o 70% lepsie ako predtym.
Kazdy "xanax" je navykove svinstvo.
@jamidea a kde je tvoja rada ako ten strach prekonať? 🤷 Píšeš o tom ako vyzeralo a vyzerá tvoje lietanie ale nič viac.
Xanax. Ak je to len na jednu cestu lietadlom, tak ziadna zavislost nehrozi a je ucinny.
Ďakujem všetkym za radu, alkohol nepijem vyslovene vôbec - hneď mi dviha žaludok len z vone palenky alebo piva preto hladam radsej cestu liekov. Fakt vam dakujem za rady ! 🙂
tak keď sa bojíš lietadla, kde je najmenšie percento ,,šance" že sa stane tragédia, ako potom riešiš cestovanie vlakom, autobusom alebo nedajbože autom?!
Nešpekuluj a nedaj si nič. Takisto nevieš ako zareaguješ na lieky aj tie ťa môžu oblbnúť a utlmiť.
Ja som si dala kinedryl a celkom to fungovalo 🙂
tak keď sa bojíš lietadla, kde je najmenšie percento ,,šance" že sa stane tragédia, ako potom riešiš cestovanie vlakom, autobusom alebo nedajbože autom?!
Nešpekuluj a nedaj si nič. Takisto nevieš ako zareaguješ na lieky aj tie ťa môžu oblbnúť a utlmiť.
Tiez mi lietanie nie je prijemne. Na dlhsie lety si davam frontin, vyssie davky, tak 2mg+ ale tie lieky skusaj len v pripade, ak priletis s dostatocnym predstihom pred tvojim pracovnym programom. Ked som lietala skoro rano a z letiska musela rovno do prace, vtedy lieky neprichadzali do uvahy, nebola by som po nich fresh. Ak letis s predstihom a v konecnej destinacii mas moznost sa dospat, tak je to ok.
@jamidea a kde je tvoja rada ako ten strach prekonať? 🤷 Píšeš o tom ako vyzeralo a vyzerá tvoje lietanie ale nič viac.
@nikpa pre nechapavych, alebo zahranicnych komentujucich, nerozumejucich sj, prekonat strach znamena prekonat ho. Teda znovu a znovu robit cinnost, z ktorej mas strach, prekonavat ju a prekonat. Igen?
@nikpa pre nechapavych, alebo zahranicnych komentujucich, nerozumejucich sj, prekonat strach znamena prekonat ho. Teda znovu a znovu robit cinnost, z ktorej mas strach, prekonavat ju a prekonat. Igen?
@jamidea takže toto je tvoja rada pre ľudí, čo chodia letecky 1-2x ročne na dovolenku a nemajú možnosť lietať pravidelne? A rada ktorá má fungovať počas letu autorky, už možno za pár dní? Super, určite pomohla. Ty radšej nikoho neuražaj, že je nechapavy. Pekný deň.
Kinedryl by som az tak neodporacala, vyskusaj ako na teba posobi radsej, ja som nastastie vyskusala a nevladala som na nohach stat, zavraty, bola som mimo, raz jeden pisal, ze aj pas zabudol v lietadle po nom, taky xanax je ovela slabsi a "nezdroguje" len ukludni
Kinedryl by som az tak neodporacala, vyskusaj ako na teba posobi radsej, ja som nastastie vyskusala a nevladala som na nohach stat, zavraty, bola som mimo, raz jeden pisal, ze aj pas zabudol v lietadle po nom, taky xanax je ovela slabsi a "nezdroguje" len ukludni
@zobaka super tak asi radsej tak aby som fungovala . Dakujem za radu ❤️

Tvoj strach hranici s fóbiou. Navstiv psychológa, nechoď na net a nepozeraj sprosti. A lieky: keď už tak frontin. Ale su návykove