icon

Lumbálna punkcia - odber malej vzorky mozgovomiechového moku

29. jan 2022

Mali ste niekedy taketo vysetrenie ? Ako toproism ca sprebiehalo? Bolelo to ?

pondelok01
29. jan 2022

Mne to raz robili v ambulancii u neurologa. Sadla som si na stolicku opacne, bruchom k operadlu, a zaoblila chrbat. Dolezite je sa nehybat. Nepametam sa, ze by to bolo nejake bolestive, a to ja ihly neznasam. Stres s toho, ze by som sa pohla a nejak si ublizila bol asi vacsi. Potom ma nechali lezat nejaku dobu v ambulancii na lozku.

nelca84
29. jan 2022

Nebolelo, vobec nic som necitila, trvalo to asi 10 min. Neni sa coho bat.

autor
29. jan 2022

@nelca84 aj ti predtym nieco pichli ?

autor
29. jan 2022

Od bolesti ako zacali ?

nelca84
29. jan 2022

Nic mi nepichli. Naco aj, ved ked mi beru krv tak to citim viac ako toto. Nie je to bolestivy ukon.

tenerifka
29. jan 2022

Dcere pichli nieco na znecitlivenie, nic ju nebolelo, len citila akoby tlak

jaass
29. jan 2022

Ja som bola a nikdy viac. Po lumbalke sa uz nikdy nemusíš postaviť na nohy. Ale to nikde nikdy nehovoria.

aristka
29. jan 2022

@pondelok01 je no neprijemne vysetrenie na pocit , ale urcite sa da vydrzat , opichnu mesocainom a ide sa na to .kto mal spinal pri pôrode su to tie iste pocity , len sa pouziva hrubsia ihla a iny priestor v kanaly .

tenerifka
29. jan 2022

@jaass no v niektorych pripadoch moze lumbalka a vysledok z nej zachranit zivot. Ak sa robi profesionalne, nema sa preco stat nieco zle, veda uz riadne pokrocila

aristka
29. jan 2022

@jaass to kolko je takych pripadov?Lumbalka sa robi pre nieco co postihuje CNS a pri kvantach tych dg ak sa nepodchytia sa uz fakt postavit nemusíš a keby len to.

mb2021
Odpoveď bola odstránená