icon

Ako sa zbaviť lupín jednoducho a efektívne?

27. máj 2024

Ahojte hanbim sa ale nikdy v zivote som lupiny nemala. Ako sa to riesi? Je to nedostatok nejakych vitaminov? Lebo na nete je toho vela ale nechcem 20 € sampony a 300 veci skusat 🙈

thirstymonk
27. máj 2024

Počuvaj ma sem. Som tu na fóre krátko, ale všetci dobre vedia, že som antibio antieko debilko. Celý život trpim na lupiny. Teda trpel som. Už rok nemám ani jednu jedinú!!!

Fakt nie som zástancom kadejakých kadejakých prírodných mastičiek a vodičiek a somarin. Moja barberka (ja ju volím Barborka) mi odporučila Pinio Šampúch s ichtamolom. Stojí asi 4€ 30g, alebo 9€ 100g (nejak tak). Tak som si to kúpil, reku čert to ber. Po prvom použití mi konečne prestalo "snežiť" z hlavy. Pod ruhom použití lupiny zmizli nadobro. Hlavu umývam každé tri dni, len jeden krát s tým šampuchom. Vydrží asi mesiac pri takom používaní, čo je rozhodne lacnejšie ako nejaka šauma a všetky tieto šampony, ktore mi spôsobili ešte viac lupin.

Takže. Ver mi. Ak by to bola blbosť, určite by som ti neodporučil dajaku bio-eko somarinu. Hocikto iný by ti to odporúčiť mohol, ale ja nie. Takže fakt to funguje. Nechcel som tomu veriť, ale nebanujem ;) Nič iné už jakživ na vlasy nedám.

personality
27. máj 2024

@thirstymonk to vyskúšam 🙂 len mňa trápia aj suché vlasy, dúfam, že mi ich ten šampón neurobí ešte skaredsimi

thirstymonk
27. máj 2024

@personality To už ti neviem povedať. Chceš mať pekné a lupinaté, alebo radšej suchšie a bezlupinate? :D

personality
27. máj 2024

@thirstymonk tak s lupinami nevydržím, našla som šampón, ktorý je taký polodobry na vlasy a dobrý na lupiny. Alebo potom ešte mám šampón ktorý je dobrý na vlasy a hrozny na lupiny 😀

mandzula
27. máj 2024

Dcera dlhe roky bojovala s lupinami, az nam kozny poradil oplachovanie jablcnym octom. Hovorim si, za aka blbost, ale kedze sme uz boli zufale, tak sme ho vyskusali. A dcera je bez lupin. Po umyti vlasov si do koze jemne vmasirovala octovy roztok, chvilu nechala posobit a oplachla. Ked jej raz kadernicka fenovala vlasy, smrdel octom cely salon, ale lupina ani jedna.🙂

thirstymonk
27. máj 2024

@mandzula No moje odporučanie zase smrdi jak stary asafalt, ale nikdy to manželka necitila, že by sa pytala, čo to je :D

mandzula
27. máj 2024

@thirstymonk ked uz je clovek fakt zufaly, kasle aj na ten smrad.😃

thirstymonk
27. máj 2024

@mandzula No to hej :D

personality
27. máj 2024

@mandzula ako ste dostali ten ocot na celú hlavu? Lebo ja už si predstavujem ako mi to stečie hneď a nebudem mať všade 😀 alebo nejakým rozprašovačom nanášať?

mandzula
27. máj 2024

@personality dali sme do pohara trochu octu, doliali teplou vodou a sup na hlavu. A nech si tecie, kam chce, aspon boli po nom vlasy lesklejsie.🙂

personality
27. máj 2024

@mandzula ďakujem, budem skúšať aj ja 😀

milos81
2. jún 2024

Treba zistiť, či to máš lupiny, alebo suchú pokožku hlavy, tiež som bol v tom cca 2 roky dozadu že mám lupiny, nič nepomáhalo, tak som čosi prečítal a našiel som Eucerin dermo capillaire 5% urea šampón
Po prvom umytí som cítil úľavu, po druhom už som vedel, že to neboli lupiny ale suchá pokožka hlavy, keďže ten šampón s lupinami nič nemá.