Lymfatická uzlina na krku.
Dobrý deň. Vie mi niekto, prosím pomôcť či je toto na krku zväčšená uzlina? Alebo je to sval krku? Má niekto skúsenosť? Zväčsené to je hlavne, keď nakloním hlavu do strany. Ďakujem pekne za každú odpoveď

@kristyna88 dobry den, ako vam dopadli vysetrenia ak smiem vediet?
@astrid14 dobrý den, právě jedu na kontrolu na hematoonkologii kde mi sdělí všechny výsledky
@kristyna88 drzim palce! Dajte potom vediet. Mna caka onko buduci tyzden
Ahojky všem. Tak na hematoonkologii krevní testy ok, rentgen plic ok, EKG ok, a na ultrazvuku prý nejde poznat charakter uzlin. Takže mi dnes ještě vzali krev na toxoplasmozu znovu, na tularémie a na bartonezu. Tyto tři infekce přenáší zvířata. Jenže my kočku nemáme. Máme civavu a nahate morče. Příští pátek budou výsledky a pokud se žádná z těchto infekcí nepotvrdi tak pak půjdu na operaci kde mi uzlinu vyriznou
@kristyna88 presne mne toto povedali že zo zvierat to mám mame PSA ktorý sa hra s mackou
@kristyna88 tak to su zatial super spravy. A nemate nahodou zaznam z usg, ze ake maju presne rozmery? Lebo podla druheho sona mali okolo 2x0,5 cm. A neviete ci su z hilom?
@llenka014 jenže my kočku nemáme a vůbec nejsme s kočkami ve styku.jedině na chalupě, kde jsou pouliční kočky a náš pes tam olizuje místa kde se kočky pohybují. A to vám doktor řekl jen tak že to máte od zvířete,a nebo vám to vyšlo v krvi? Já chci mít totiž jistotu.
@kristyna88 mne to povedal orl lekár krv sono som mala v poriadku dal mi lieky a keď to nezmizne spravia mi testy estw
@astrid14 co je to hilom? ve zprávě mám jednu velikost 11x7 mm a druhá hned těsně na ní nalepená má 16x6mm
@kristyna88 a to preco vam predtym dali do spravy, ze maju cca 2x3 cm? Mne povedala druha radiologicka na to, ze tie uzliny vyzeraju byt skor chronicke a ze nic cudne na nich nevidi. A to som mala 2,2x0,5. Ale chodim po dalsich vysetreniach. A idem na onkologiu. Neviem co je hilus, ale vraj ked maju hilus tak to nevyzera na malignitu, ale samozrejme moze byt
@astrid14 protože ta první zpráva byla ještě BEZ ultrazvuku. A ta uzlina na pohmat i pohled působí jako jedna velká cca 3cm velká uzlina, ale ve skutečnosti ultrazvuk ukázal, že to jsou dvě menší hned u sebe 🤷♀️jsem zvědavá v pátek na výsledky těch třech infekcí
@kristyna88 jasne. Tak snad to nebude nic vazne. A tie uzliny v nadklucnej oblasti mate ok? To ste tam tiez spominali
@astrid14 o těch mi nic neřekli. Dívali se ale doktor nic neříkal 🤷♀️musím se ho zeptat v patek
@kristyna88 zistili vam nakoniec nieco? Mne zatial nic
@astrid14 nezjistili nic a dnes jdu v 10 na hematoonkologii k doktorovi a podle mě na Orl na operaci 😫🙏
Tak mne naši vo februári lymfatické uzliny teraz to bude rok vravela som dr že chcem vyšetrenia a on nič na naliehanie má poslala v novembri aspoň na USG jedna je vo veľkosti 2,5cm nebolia ma sú tvrdé a pohyblivé ... Dr mi vravela že na ďalšie vyšetrenia ísť nemusím tak to nechávam tak ..... Aj keď môj otec má rakovinu lymfatického systému má Hodgkingiv lymfóm
@kristyna88 tak aspon budete vediet presne na com ste. Alebo vas mozno este poslu najskor na CT
@astrid14 našla som si malú hrčku no vtedy som mala infekt dýchacích ciest tak sme to neriešili v lete to už bola hrčka väčšia a v novembri som si našla ďalšiu na druhej strane tak som šla k Dr že chcem vyšetrenia poslala ma ORL a tá má poslala na sono ... Od novembra mi narástli tie uzliny ale ako Dr povedala že mala by ma odoslať na infekčné ale je covid tak tam sa nedostanem tak nemám vymýšľať a pozorovať 🤷 len neviem do kedy mám čakať

@kristyna88 moja uzlina má 17x9 mm a neviem či je to možné aby bola od toho že mi rastie zub múdrosti dole .. už viac ako pól rok