icon

Lymfatická uzlina na krku.

dennoc1312
4. apr 2020

Dobrý deň. Vie mi niekto, prosím pomôcť či je toto na krku zväčšená uzlina? Alebo je to sval krku? Má niekto skúsenosť? Zväčsené to je hlavne, keď nakloním hlavu do strany. Ďakujem pekne za každú odpoveď

Lymfatická uzlina na krku.
astrid14
28. jan 2021

@kristyna88 no vidim, ze to kazdy lekar pise inak. Mne prve usg len morfologicky popisal uzliny, ale ziadny zaver. Kedze mate aj to svrbenie, tak asi chcu si byt isti a radsej vam to vyberu. Aspon budete presne vediet. Vobec to nemusi byt lymfom, tie uzliny nie su az take velke

velli1
Autor odpoveď zmazal
astrid14
29. jan 2021

@velli1 A to ste boli u akeho lekara, co vam nasiel tie dalsie uzlinky? Ja tam mam tiez take malinke a mne povedal, ze to nemusi nic znamenat

kristyna88
30. jan 2021

@astrid14 ano každý píše něco jiného. No snad to nějak dobře dopadne. Přijde mi totiž jakoby se mi to někam vytratilo a už to moc necítím, ale když v úterý doktor na Orl do zprávy napsal ze to je hmatatelny 🤷‍♀️mám jen strach aby se pak na mě nedívali CO TAM DĚLÁM, nebo jakobych si to vymyslela

astrid14
30. jan 2021

@kristyna88 tak ale ak to mizne, tak je to super. Moze to byt este hmatatelne. Ale moze sa to zmensovat.
To by bola ta najlepsia varianta, keby pridete a spytaju sa, co tam robite 😃 ale asi by som im aj povedala, ze sa to zmensuje. Lebo predsa operacia nie je len tak...

velli1
30. jan 2021

@astrid14 infektolog

llenka014
30. jan 2021

@velli1 normálne ste sa dostali na infektologiu ? Lebo mna odbili že je covid nevezmú má

velli1
30. jan 2021

@llenka014 ja som sa v stredu objednala a v piatok som mala vyšetrenie ..... Vo ZV funguje infektologicka ambulancia normálne

llenka014
30. jan 2021

@velli1 u nás nie nechcú nikde brat na vyšetrenia kvôli covidu vraj

kristyna88
2. feb 2021

Holky tak už sedím na příjmu a čekám. Zítra operace

jannaxp
2. feb 2021

@kristyna88 držím palce

astrid14
2. feb 2021

@kristyna88 drzim palce 🙏. A nezmensilo sa to teda?

kristyna88
2. feb 2021

Děkuji holky. Ale opravdu NEMÁM SLOV‼️vysetrovala mě doktorka a řekla že mi udělají ještě dnes ultrazvuk protože to nemůžou nahmatat a pokud tam nic nebude tak jdu domu. Doprdele PROČ ME ALE TEDA PRIJMULI NA ODDĚLENÍ???? už ležím dávno na pokoji a oni mi řeknou toto. 😡Samozřejmě nikdo nechce být operovany, ale já už s tím počítám a chci mít jistotu!!!

astrid14
2. feb 2021

@kristyna88 no tak ked tam nic nebude, tak mate istotu, ze ziadne zvacsene uzliny nemate 😃 ale chapem, to cloveka nahneva. dajte vediet ako to dopadlo 🙂

velli1
2. feb 2021

@llenka014 ja som tiež išla mimo môjho okresu treba ich obvolat a hádam sa nejde niekto kto robí 🤷

velli1
2. feb 2021

@kristyna88 strašne niečo ... Držím palce nech sa to nejako vyrieši

kristyna88
2. feb 2021

Tak ultrazvuk ukázal že se uzliny trochu zmenšili, prý mají strukturu jakoby byly reaktivní, což znamená po nějakém zánětu, a zda půjdu na operaci tak to rozhodnou až ráno primář a vedoucí lékař 😡pichali mi zatím injekci na ředění krve a teď mi dali prášek na spaní. Pokud půjdu na operaci tak půjdu hned o půl 9 ráno prý.

hejbalka
3. feb 2021

@kristyna88 dobrý deň, prečítala som si celú diskusiu, tiež riešim problém s uzlinami.... Môžem sa spýtať, ako ste dopadla? Operovali vás nakoniec? Veľmi som na vás myslela, že čo vám povedali....

kristyna88
3. feb 2021

@hejbalka ano dnes byla hned v 8 operace. Mám v tom i dren ale jen nějaký malý.

astrid14
3. feb 2021

@kristyna88 prajem skore zotavenie! Kedy budete mat cca vysledky? A preco sa nakoniec rozhodli pre operaciu, ked sa to zmensilo?

karush
3. feb 2021

@kristyna88 Veľmi, veľmi držím palce, aby výsledky dopadli dobre! 🍀

V Česku je na tom zdravotníctvo úplne inde ako tu, ani nechcite vedieť, čo tu so mnou robili lekári so zväčšenými uzlinami, bola som sledovaná hematológom, najprv som mala len 2 uzliny, postupne pribúdali, zmenšovali sa, opäť zväčšovali, zmenšovali, nekonečný príbeh...
potom sa pridali mierne zvýšené teploty, vtedy mi vyskočili 1x v krvi aj onkomarkery, tak hneď infektológia, tam mi Dr. povedala, že nič infekčné som neprekonala, čo by to vysvetľovalo, ale že všetko, čo mi vyšlo mimo normy, že by to mal riešiť hematológ a ona by dala jednu uzlinu vybrať,
tak opäť kontrola u hematológa, už som mala dobré výsledky, ale že stále sa môže jednať o vážnu diagnózu, že mám, ísť opäť na infekčné, že keby opäť nič, tak ďalšie kontroly u neho, no ja tieto neustále stresy a pohadzovanie si pacienta neprajem nikomu,
miesto toho, aby mi dali uzlinu na histológiu, mám žiť v neistote a chodiť na sono/hematológiu/infektológiu
som s tým sekla a je mi dobre a dúfam, že sú tie uzliny v poriadku

astrid14
3. feb 2021

@karush presne tak. Tam maju uplne ine postupy ako u nas. To ako dlho ste takto chodili po lekaroch? A ake ste mali velke tie uzliny? Ja mam tiez a kazdy mi nieco ine povedal a nieco ine nameral 🤷‍♀️ Stale to nie je uzavrete

karush
3. feb 2021

@astrid14 ja ani neviem, u hematológa som bola dokopy cca 8-10x, tiež to mám tak, že na pohmat to mám veľké, ale jedná sa o viacero uzlín na jednej kope, najväčšie som mala myslím okolo 2cm, teraz na poslednom sone mi len toľko napísala, že viacero uzlín zväčšených obojstranne do 16mm

hejbalka
3. feb 2021

@kristyna88 tak aspoň to už máte za sebou.... Prajem vám rýchle zotavenie a držím palce aby výsledky dopadli dobre...

astrid14
22. feb 2021

@kristyna88 dobry den, ako ste dopadli? Uz mate vysledky?

kristyna88
22. feb 2021

@astrid14 dobrý den ano mám, uzliny jsou v pořádku a byly reaktivní, reagovali na nějaký podnět. Bohužel se nezjistí na jaký :(

astrid14
22. feb 2021

@kristyna88 hlavne, ze to nie je nic vazne 🙏

velli1
13. apr 2021

Ahojte tak som tu zas bola som na infektologii X krát a nič nezistili neprekonala a ani nemám žiadnu chorobu uzliny mám stále a už na oboch stranách 2,5 CM dnes som bola na dobe a napísala len oválne LU s hilom do 2,5 cm ..... Záver krcna lymfadenopathia a teraz bábo raď je to v poriadku či nie ? Ja už neviem chodím ako debil hore dole ale nikto mi neodpovedal prečo mám na krku také uzliny

lapersefona
13. apr 2021

@velli1 ahoj ake testy na infektologii ti robili?

astrid14
13. apr 2021

@velli1 a vies si ich nahmatat? Citis ze su zvacsene?