Lymfóm alebo mononukleóza? Kedy navštíviť hematológa?
Zdravím , mám taký problém nahmatal som si minulý rok uzliny na krku pod uchom , tvrdá nebolestiva,pocitujem časté bolesti hlavy a krku presne na tej časti kde mám uzlinu nedávno som si nahmatal aj v slabinách ťažko sa mi dýcha ma cca 1-1,5cm na krku mám do 1cm bol som kade tade okrem Hematologie , asi u piatich Orl , Plucne , Endikrinologia,gastro , proste všade nemal niekto niečo podobne idem na Hematologiu p dva týždne
Mal som zvýšené aslo 216 200 je hraničné
A hraničné výsledky z mononukleozou
Plus zvýšené lymfocyty 48 do 45 je ok
@viktor24091999 zdravím, už vám zistili niečo?
@rika44 zdravím zatiaľ nie z Hematologie ma poslali na röntgen pľúc a ultrazvuk brucha a v piatok idem z výsledkami na hematologiu jedine čo mi našli na ultrazvuku je zväčšená uzlina v bruchu 16mm
@rika44 príde mi že sa cítim čoraz horšie a bol som aj na magnetickej rezonancii mozgu kvôli častým bolestiam hlavy a nič všetko ok
@viktor24091999 držím palce nech to nie je nič vážne 🙏
@rika44 mate niečo podobne ?
@viktor24091999 lymfóm...som po protónovej liečbe, ale výsledky budem vedieť až koncom januára
@rika44 tak prajem skóre uzdravenie , ak sa môžem opýtať aké ste mali príznaky ?
@viktor24091999 žiadne typické pre toto ochorenie, len bolesť na hrudi a RTG ukázalo tieň okolo srdca...ďakujem
@rika44 mňa tiež poslali na rtg a ultrazvuk brucha , lebo výsledky krvi som mal dobre , ale primárka vravela že výsledky krvi môžu byt dobre ale aj tak to môže byt veľmi zle tak uvidíme
@viktor24091999 držím palce
@rika44 včera som bol na kontrole primárka ma poslala na CT hrudníka brucha a panvy kvôli tým zväčšeným uzlinam v bruchu takže uvidíme ďakujem dúfam že všetko bude ok
@viktor24091999 s uzlinami má dnes mnoho ľudí problém, ale nemusí to znamenať nič vážne....prajem dobré výsledky 🙏
@rika44 ďakujem pekne 🙏
@viktor24091999 prečo ti tú hrčku ešte nevytiahli a nedali na histologiu?
@tilly ja neviem že je mala a že zbytočne zasahovať do uzlín
@tilly na ideológiu posielajú keď ma Hrčka 2cm
@tilly primárka povedala že keď sa zväčší vyhrá zatiaľ je rovnaká
@viktor24091999 moje uzliny majú viac ako 2cm a nikto ich nerieši.. Asi ste narazili na dobrých lekarov, keď Vám robia toľké vyšetrenia.
@martinockka ani moje sa nemuseli riešiť a bohužiaľ po 7 rokoch prudko narástli....mať zväčšené uzliny, to je ako "damoklov meč" ☝️
@rika44 tie moje zatiaľ "spia" 3roky... uvidíme, čo z toho vzíde..
@martinockka nech to vydrží čo najdlhšie 🙏 ja som vďačná za tých 7 rokov bez lekárov 🥴😀
@rika44 a počas tých 7rokoch, ste ich ani necítili? To naraz sa zväčšili?
@martinockka nie, nemala som žiadne zdravotné problémy...myslím, že sa prudko zväčšili za krátky čas
@martinockka primárka povedala že ma posiela na ct hrudníka ct brucha a panvy lebo mi našli zväčšené uzliny aj v črevách a boli ma často brucho takže pre istotu

@martinockka proste ako keby kŕč