Má dlhá fáza REM spánku negatívny vplyv?
Dobrý deň..
Mam nové inteligentné hodinky a tie mi merajú aj spánok a fázy...už viackrát mi vypísalo že mám pridlho fázu REM... A tým pádom nekvalitný spánok...
odjakživa sa mi veľa.sniva... rada snívam, viem si sny aj navodiť, prípadne ich riadiť lebo viem že snívam... dokončiť ak sa prebudim v "polke"sna... Ale nikdy by mi nenapadlo, že to môže byť zlé...Google mi nič neporadil prečo by to malo byť naskodu... Vyznáte sa niekto?
@ewwe Toto bolo super 😂 verila že nedýchala 😆.
Kym sa zobudzas vyspata, neries. Tie hodinky su len stroj, ktory vyhodncuje data a porovnava ich so statistikami. Presne tak ako appky "urcuju" ovulaciu a co ja viem co este. Ked si vyspata, tak spis dobre napriek tomu co hodinky "zistili".
Narychlo som nasla toto:
https://www.theguardian.com/lifeandstyle/2021/j...
Pise sa ze prilis vela REM sposobuje ze si telo a mysel dostatocen neodychnu kedze je menej fazy s hlbokym spankom kedy sa oddychuje a regeneruje.
Pocas REM sa spracovavaju informacie a emocie.
Minule som bola doma sama cez víkend a vyspala som sa ako ešte nikdy. 8,5 hodiny, ale ja som vstala ako znovuzrodená. Pozriem na hodinky a tam "Zlá kvalita spánku - musíte zlepšiť ". Dnes som napr.zaspala až o 1nej, vstala o 5tej, do obeda som chodila ako mŕtvola, zívala a hodinky má pochválili. Tak asi toľko k tomu 😬😁
Áno áno...ja tým hodinkám nedávam váhu...mne je to jedno, len ma to zaujalo...ja milujem spánok aj snívanie... vyspatá som dobre ..to bolo len zo zvedavosti
Ďakujem za postrehy 😊

Toto je len tip, ale asi si mozog neoddychne keď je takto aktivny