icon

Má niekto po liečbe strojčekom Invisalign?

17. máj 2023

Ma uz niekto po liecbe? Mala by som par otazok🙂

patka06
17. máj 2023

Dcéra už má retenčné dlahy, po dvoch rokoch liečby

autor
17. máj 2023

@patka06 ahoj prosim ta.mam par otazok. Rozmyslam nad strojcekom vo family dental care.. ale zaujima ma skusenost niekoho, kto uz ma liecbu za ssebou. Prosim ta:
1 ako dlho trvala liecba a ci bola velmi bolestiva
2 ako dlho vydrzia retencne dlahy a ci za kazde nowe retencne dlahy doplacate (ak ano kolko)
3 dokedy sa retencne dlahy nosia
4 ci po ukonceni liecby podlepili dcerke zuby z vnutornej strany drotikom. Ak ano, dokedy ma ten drotik.
5 ako casto ste chodili na kontroly cez liecbu a po liecbe a ci ste za kazdu kontrolu platili
Dakujen 🙂

patka06
17. máj 2023

1./ liečba trvala 2 roky a 2 mesiace, bolelo iba 1 večer, keď si dala novú dlahu - menila po týždni, ale nebolo to nič neznesiteľné, skôr len taký tlak - na druhý deň už to bolo ok
2./ Retenčné dlahy, mala v cene - myslím, že na ďalší rok, ale vydržia aj dlhšie, lebo sa nosia iba na noc
3./ Retenčné dlahy nosí dovtedy kým chce mať zuby bez posunu, prirodzene sa zuby vekom posúvajú /jasné, že sa nevrátia do polohy ako pred liečbou, ale posunúť sa trochu môžu/ . Po ukončení liečby sa nosia každú noc - to by mal byť ten rok, potom 1-2x za týždeň tiež na noc.
4./ po ukončení liečby sú len tie retenčné dlahy, žiadne drôtiky
5,/ Kontroly boli cca každých 10 týždňov- niekedy bol inetrval aj dlhší, započítané v cene. Neplatilo sa nič navyše - ale toto môže mať každý lekár inak.
Pre mňa bola výhoda, že sme hneď na prvej konzultácii vedeli konečnú cenu - bez ohľadu na to, koľko bude kontrol, skenov, RTG a pod.

autor
17. máj 2023

@patka06 s tymi dlahami po liecbe co sa nosia na noc je to prosim ako? Resp ako casto ich meni za nove???? Raz za mesiac napr.ci ako casto?????...a po skonceni liecby teda rok na noc ich nosi a potom 2x do tyzdna? ....a aka bola prosim cena ak to nie je tajne? V tom family dental care je vyrata nejako do 4tisic, ale neviem uplne presne kolko. A v konecnom dosledku ste spokojni so strojcekom? Isli by ste do toho znova?

autor
17. máj 2023

@patka06 a prosim ta tie "atačmenty" jej po liecbe dali dole? A tie retencne dlahy na noc sa nasuvaju uz bez toho vsak?

patka06
17. máj 2023

Dlahy mení raz za 2 týždne -- momentálne, v oktobri má kontrolu po pol roku a potom sa dozvie ako ďalej. Zatiaľ jej lekárka povedala, že rok každú noc a potom len občas.
Teraz bola chorá, tak ich na noc nemala a po 5 dňoch znova cítila tlak, takže asi má význam mať ich pravidelne.
Cena bola 3000.- Eur pre 14 ročnú v septembri 2020 sme mali prvú konzultáciu
Sme obe maximálne spokojné, určite odporúčam - je to neporovnateľne lepšie ako fixný
Atachmenty išli dolu po ukončení liečby a retenčné sú už bez nich - presne ako píšeš

autor
17. máj 2023

@patka06 super, dakujem ti za info 🙂

cicimon
17. máj 2023

Dlahy sa Po skonceni liecby nosia kazdu noc...navzdy. a pokial sa s tou dlahou nic nestane,nevymiena sa

hela_tn
17. máj 2023

@cicimon navždy?to hádam nie

cicimon
17. máj 2023

@hela_tn no na noc v tom nevidim problem...lebo Potom sa zuby posunu naspat

hela_tn
18. máj 2023

@cicimon dcéra bude končiť tu základnú dvojročnú liečbu, to keď sa dozvie, tak ju aj porazí😂

cicimon
18. máj 2023

@hela_tn no ja som tri roky Po a nosim ho kazdu noc a v pohoo...

autor
18. máj 2023

@cicimon a ako casto menis tie nocne strojceky??? A platis za tie nocne dlahy?

cicimon
18. máj 2023

Nemeni sa to,to je v principe velkost poslednej....Len sa cisti....AK sa zlomi a pod da SA urobit nova

autor
18. máj 2023

@cicimon dakujem. A kolko ta stoji vyroba novej ak sa napr zlomi?

cicimon
18. máj 2023

no to neviem, este sa mi to nestalo