Má niekto skúsenosť s Tietzovým syndrómom?

24. máj 2022

Ahojte, mali ste, prosím, tento syndrom alebo niekoho takého poznáte? Je to zriedkavé
ochorenie hrudníka, takže aj lekári majú málo skúsenosti.

cristy
25. máj 2022

Ja ho mám už roky, keď je "zle" , doktorka mi predpisuje Aulin a Guajacuran, inak mi odporučila len masáže a strečing.

autor
25. máj 2022

@cristy Prosím a lepší sa to? Zaberá niečo z toho na to? Chodíš aj k nejakému odborníkovi alebo len k bežnej ortopédke? Vopred ďakujem.

cristy
25. máj 2022

Nechodím nikde, ani doktorka to nejak nerieši. Najprv som mala veľké bolesti,aj pri obyčajnom nádychu,vtedy mi predpísala ten Aulin a Guajacuran, tie som brala dva týždne a dlho som mala pokoj od bolestí. Zakázala mi robiť namáhavé cviky( u mňa to začalo tým, že som velice chcela schudnúť a začala som cvičiť ako besná), fakt len ten strečing,chôdzu. Párkrát sa mi to zhoršilo, vtedy mi zas predpísala tie isté lieky...teraz už asi vyše roka "mám pokoj", maximálne mierne bolesti,ako pri svalovici.

autor
25. máj 2022

@cristy Ďakujem. U mm to začalo tak, že vykonával dlhodobo jednostrannú namáhavú prácu, kde zaťažoval hrudník jednostranne. Dr. ho poslala na ortopédiu, predpísali mu nejakú náplasť proti bolesti, trvá mu to už vyše 2 rokov, niekedy sa to zoslabuje a niekedy zhorší.

cristy
25. máj 2022

Mám pocit,že doktori s tým nejak extra skúsenosti nemajú, ani neviem, či na to existuje liečba okrem tlmenia bolesti... našťastie ako som písala už vyše roka mám len mierne bolesti,takže to nejak neriešim,uvidíme ako bude ďalej. Ináč aj ten Guajacuran je dobrý a je volnopredajný...len ja som ho brala len večer, lebo ma uspával

autor
25. máj 2022

@cristy Ďakujem krásne.

cristy
26. máj 2022

Neni zač, držte sa.