Má niekto skúsenosti s rakovinou žalúdka?
Aj ja, ked chces, napis ss
@river_song prisla som o zaludok pred rokom ale teraz mam bolesti criev neviem co robim zle ako sa stravujete vy?
@gugocka Ja som prišla o celý žalúdok a časť pažeráka už pred 10 timi rokmi. Po zjedení potravy, ktorá mi nerobí dobre na črevá mám v črevách také krče a hnačku (mliečne nemôžem). Aj keď prehltnem nie dobre rozžutú stravu ma bolia črevá, ale po chvílke to prejde. Ak máš pochybnosti a bolesti máš po každom jedle, tak pre upokojenie by bolo asi dobré absolvovať kolonoskopiu.
@gugocka A ešte si spomínam, že prvý rok po operácii som mala problémy s črevami skoro zo všetkého. Ja som prvé mesiace nemohla jesť vôbec a ani poriadne piť. Schudla som neskutočne. Možno to chce iba čas a zlepší sa to. Skús postupne zistiť, po ktorom jedle nemáš problémy. Držím palce.
@gugocka Nie som na žiadnej diete. Snažím sa stravovať zdravo. Jedávam veľa zeleniny, ovocia a milujem vajíčka. Nejedávam žiadne údeniny, salámy a mäso iba občas aj to iba hydinu a ryby. Vyhýbam sa jedlám, ktoré mi robia "revolúciu" v črevách . Občas dostanem chuť na smotanové jedlá (sviečková, segedínsky guláš . . . ) a potom lietam často na záchod. Inak sa veľmi neobmedzujem, doprajem si skoro všetko, čo mi chutí, obmädzujem iba mäso. Uvidíte, časom spoznáte svoje telo a budete sa stravovať tak, aby ste nemali problémy. Prvý rok je najťažší, postupne sa to zlepší. Držím vám palce a poteším sa novým správam od vás.
@gugocka Poteší ma správa ako sa vám darí. Ja verím že sa budete mať stále lepšie a prekonáte všetky súčasné ťažkosti. Ja som zo začiatku vôbec neverila, že sa z toho dostanem a už je to 10 rokov. Teraz už iba spomínam čo všetko som prežila a musela zvládnuť. Ak budete niečo potrebovať, alebo poradiť napíšte mi IP rada odpoviem. Veľa síl, zvládnete to.
Ahojte ju tu niekto kto prežil rakovinu žalúdka v 4 fáze? Ak áno prosím ozvite sa mi prosím

Áno, ja mám osobnú skúsenosť.