icon

Má potláčanie emócií vplyv na zdravie?

26. mar 2024

Ahojte, som zvedava, ci ste sa s tym niekde stretli, citali....

Som uz mama 🙏🏻, ale....

Nevedela som otehotniet. Pracovala som v jednej firme, kde ma sikanovali za to, ze som madarka. Dali mi to vyzrat, boli ku mne hnusni, odorni. Robila som velakrat za kolegu. Pri podani vypovede (po roku), sefka ma poslala doslova do p.... Bol to pre mna velmi tazky rok psychicky. Kazdy den som doma plakala, a ku koncu uz ma napinalo. Pichalo ma velakrat na hrudniku. Mojim cielom bolo otehotniet, a z toho, ze sa mi nedarilo som bola pod dnom. Kolegovia o tom vedeli, kedze som bola cerstvo po svadbe (hovorila som im ja sprosta o tom, pretoze som este nevedela, co su zac).
NIKDY som im nedala na javo, ze mi ublizuju. Ano, konfrontovala som ich. Hadali sme sa, ja som sa pri tom stale rehotala, aj ked vo vnutri silno zurila. Velakrat ma chytili aj krce v nohe. Robila som sa, ze mi nic nie je, mna urazit nevedia.

Mala som neustale zapaly mocovych ciest. Ale ze za ten rok aj 10x. Stale ATB dookola. Potom uz bolesti mechura a moc cisty. Nikto nevedel prist na to, co mi je. Samozrejme otehotniet som nevedela, bola som vo velmi zlom psychickom stave. Vyhladala som imunologiu, hemato a psychologicku. Lekari povedali, ze moja imunita tvori silne protilatky voci embryjkam, a hned sa pytali, ci nepotlacam svoje emocie a ci nemam nejake dlhodobe stresy.

Dostala som na to lieky, a IVFko sa podarilo. 🙏🏻

Je tomu uz 6 rokov, co som od nich odisla, a momentalne zijem spokojny zivot plny lasky. 🙏🏻

Vy ste mali nieco taketo s imunitou? Je to podla vas blud alebo naozaj ma takyto vplyv psychika na telo?

luccija
26. mar 2024

Aký blud?80% chorôb spôsobuje psychika.Vzdy, keď je niečo zle či práca či doma som chorá a opakovane.Zlost, nervy, stres, žiarlivosť, submisivnost a direktivny muž vždy sa to niekde prejavi.Vysoky tlak, obezita, anorexia všetko je psychika

gabika0825
26. mar 2024

Samozrejme že psychika môže spustiť vacsinu zdravotných problémov. Napríklad ja keď mám dlhšie stresové obdobie, hneď sa mi vyhodi opar cez celé usta a drzi sa ako kliešť. Ledva sa zahojí a hneď vyskočí znova o kúsok ďalej. Akonáhle sa ukludnim a je v práci na istý čas “po strese”, tak opary zmiznú a neobjavujú sa. Takisto aj s tým že bývam viac chora aj keď ja nebyvam skoro vôbec, ak mam dlhodobý stres a niečo dôležité stresujúce riešim, tak sa mi zvykne zapáliť hrdlo, minule som chytila dokonca angínu, čo som mala raz v živote ako mala. Ja mávam cely život problémy s cystami na vaječníkoch. A tam hneď vidím kedy mám hektické obdobie a kedy je moje psychika ok…. Čiže určite áno je to aj dokázané