icon

Macrogol prášok vo vreckách

paulinka17
25. jan 2021

Ahojte mám pár otazok ohľadom macrogol sackov, poradíte prosím? Berieme ich len krátko, našťastie zatiaľ super zaberajú. Ako dlho sa môžu užívať ? Lebo v letáku je 14 dni, môžem ich dávať aj dlhšie? A ešte sa chcem spýtať na dávkovanie či to robím správne. Keď kaka v ten deň mu dávam Iba jeden sacok, keď nekaka vtedy dva. Inak včera sa mu podarilo krasne vyprazdnit a mal len jeden sacok a predchvilkou kakal aj dnes. Mám tu dať teda sacok aj dnes?

sense
25. jan 2021

@paulinka17 ja by som nedala... a tiez by som nedavala ani slhsiw ako lekar kazal. Ja som to mala mne to nezabralo a lekar mi povedal ze nie dlhosobo uzivat nakolko si crevo na to "zvykne a zlenivie"...

cookie29
25. jan 2021

Tak ja nezijem na Slovensku, ale davala som malemu pretoze mal problemy, ale netusim, ake velke mas dieta, moj ma 3roky. A zo zaciatku som nechcela davat, prave preto, ze som sa bala ako pise @sense a bavila som sa o tom aj s obvodnym aj s pediatrom a obidvaja potvrdzuju, ze nejde o laxativ ale rozpustnu vlakninu a ze dlhodobejsie uzivanie nema negativne ucinky, prave naopak, ze si crievko zvykne, ze sa ma vyprazdnovat. Ja som mnozstvo prisposobovala potrebam, podla toho ci kakal a aka bola stolica. Niekedy som davala len pol sacku, proste od oka. Do 2 sackov som nesla, ale moze sa. Akurat ked to beries dlhodobejsie, potom treba vysadzovat postupne a nie zo dna na den. A zatukam si, u nas to zabralo a po par mesiacoch uz fungujeme prirodzene.

kavicka12
25. jan 2021

@paulinka17 treba pravidelne a dávkovanie nastaví dr.ja dávam 5 ročnému ,každý deň 1 vrecko ,potom keď už kaká častejšie tak len polovicu sáčku ,treba dávať každý deň a mi určite už berieme viac ako len 14 dní

kavicka12
25. jan 2021

@sense to nieje návykové napr.ako môj syn zadržiava ,tak nám to pomáha lebo stále má mäkkú stolicu ,takže v takomto prípade je ten prášok super

sense
25. jan 2021

@kavicka12 mbe to tak povedal lekár keď mi to. Pred rokmi predpísal... Ze to nemám uzivat dlhodobo....

cookie29
25. jan 2021

@sense verim, ale zalezi aj od lekara. A macrogol je vlastne rozpustna vlaknina, to ako keby Ti povedal, ze zelenina je navykova (aj ked to by asi na skodu nebolo)

sense
25. jan 2021

@cookie29 ja som nemala u dieťaťa problém ale u mňa... A to jem zeleninu každý deň... Ale údajne už ako dieťa som mala s tým problém... Inak mne ani ten macrogol nezabralo... Pomohol mo duphalac a pórom denne len kyslo mliečne produkty a vločky...vyvar zo sušených sliviek atď. Ale myslím ze u môjho lekára to bol skôr pokus ci nezaberie... Zloženie som nečítala co to je...