icon

Magnetická rezonancia a bolesti chrbtice

baschmil
1. feb 2021

Ahojte, chcela by som sa opýtať či by ste mi niektorá nevedela vysvetliť pojmy vo výsledku z MR .Mám hrozne bolesti v krížoch a už sa ťahám po doktoroch veľmi dlho a posielajú má jeden k druhému.teraz mi robili MR driekovej chrbtice.uz sa mi ani veľmi nechce to riešiť , bolesti v krížoch má úplne vyhradzujú z bežného života, nič ma už nebaví a hlavne aby si ma doktori takto posielali.chcela by som preto vedieť či tam niečo je .dakujem

0silvia0
1. feb 2021

@baschmil skus si to dat skonzultovat zahranicnymi odbornikmi.

0silvia0
1. feb 2021

Pridam aj najcastejsie terminy zo skupiny bolesti chrbtice...

baschmil
autor
1. feb 2021

@0silvia0 vďaka tak ja mám toho viac popísané teda ale sú tam aj tieto výrazy ďakujem.

0silvia0
1. feb 2021

@baschmil a aku ti dali liecbu, ked pises, ze chodis od lekara k lekarovi? A s vysledkom mri si nebola u lekara?

baschmil
autor
Autor odpoveď zmazal
kacena4
1. feb 2021

posli nie som lekar ale mnozstvo MRI za sebou (aj operaciu chrbtice) ak budem vediet poradim

baschmil
autor
1. feb 2021

Ďakujem 🤗

baschmil
autor
1. feb 2021

@0silvia0 rehabilitácie, keďže kojim nic mi ani od bol sti veľmi nechcú dávať totižto za posledné tri mesiace som mala dvakrát zápal sedacieho nervu a infúzií a liekov dosť , ešte k tomu aj antibiotiká troje ..dookola niečo.s výsledkom len mám ísť , len som chcela vedieť čo tam mám.

baschmil
autor
Autor odpoveď zmazal
baschmil
autor
2. feb 2021
baschmil
autor
2. feb 2021

@baschmil pozerám, že som vás včera neoznacila

olinaaaa
2. feb 2021

@baschmil skus europoclinics...ja trpim uz roky a teraz chodim tam..ulava bola hned ....kukni na facebooku europoclics

olinaaaa
2. feb 2021

@olinaaaa europoclinics

kacena4
2. feb 2021

@baschmil ahojko mas degeneraciu platniciek to je MODIC I a II je este aj III to je najhorsi stupen ☹ , spondillolyza je razstep stavca u teba L4 (moze byt vrodeny alebo ziskany urazom), schmorlove uzly su vtlacenie platnicky do tela stavca, dorzalny bulging je vysunuta platnicka TH11/12 s tlakom na duralny vak a kontakt miesneho... asi znamena ze je tam aj utlak na korene miechy ☹ takze preto mas bolesti lebo mas vyskocenu platnicku, nie akoze len hovorovo ale naozaj treba cvicit najlepsie je na to sm system + rehabilitacia naucia ta spravne cvicit aby sa chrbtica odlahcila. nevidim tam kolko mas vyskocenu platnicu takze viac neporadim (ak je vystupena viac moze sa odporucat operacia) alebo sa robi "opich" pod CT kde sa priamo do oblasti vyskocenej platnicky vstreknu protizapalove kortikouidy ak si dobre pamatam proti bolesti malo by to na chvilu ulavit od bolesti drzim palceky

baschmil
autor
3. feb 2021

@kacena4 ahoj veľmi pekne ti ďakujem, od pondelka som sa dnes dostala konečne na neurológiu a sestrička mi vo dverách povedala aby som prišla zajtra tak stále neviem čo..tak aspoň už viem čo tam mám si zlatá.

kacena4
3. feb 2021
baschmil
autor
Autor odpoveď zmazal
daniela2202
4. feb 2021

@baschmil minulý rok som odpadla kvôli bolesti v krížoch, rehabilitácie, kúpele, nič sa nedialo...stále zle, pol roka doma a bolelo stále, neurológ sa ani nepozrel na mňa, ani žiadne lieky, iba Novalgin od bolesti...???
Začala som cvičiť, najprv málo, každý pohyb-ohromná bolesť, potom som už viac vládala a pridávala. A začala som jesť Milgama N ....za mňa...👍👍👍
...pomohlo...už prvý týždeň....
Odkaz pre doktorov ....ste zbytoční
.. česť výnimkám

0silvia0
4. feb 2021

@daniela2202 co si zacala cvicit? Ake cviky?

baschmil
autor
4. feb 2021

@daniela2202
@0silvia0
@kacena4
@olinaaaa tak vám len idem povedať že podľa magnetickej tam nič také vážne podľa neurológa nemám že to má každý druhý človek ,že mám stále zápal ischias

0silvia0
4. feb 2021

@baschmil a nejaka liecba? Nic neodporucil?

baschmil
autor
4. feb 2021

@0silvia0 rehabilitácie, mám vysunuté platničky a degeneratívne zmeny na stavcoch a platnička je ale nie je nutná operácia a nejde okrem bolesti o žiaden akútny stav , jediné čo je akútne je bolesť chcel mi doktor dávať ešte dva týždne infúzie ale nakoľko kojim tak som už nechcela , no musím dávať pozor aby som tam zase nenacupkala že už sa to nebude dať vydrzat

daniela2202
5. feb 2021

@0silvia0 mala som papier s cvikmi z rehabilitácie, sm systém sme cvičili v kúpeľoch, jednoducho cvič tak, aby si uvoľnila všetky svaly na tele, cviky v leže hlavne, a pomaly a isto, uvidíš ako sa to všetko uvoľní postupne, ja cítim všetky stavce ako praskajú 😂...cvikov je na nete XY...len venovať sa tomu.... veľa šťastia prajem

0silvia0
5. feb 2021

@daniela2202 sm system cvicim 8 rokov. Do fitka chodim 15 rokov, teraz cvicim aj mojzisovej cviky,
ale dakujem

rubina123
18. apr 2021

Dobrý deň, prosim viete mi niekto okomentovať ako ďalej, moje MRI

daniela2202
18. apr 2021

@rubina123 Ahoj, znamená to, že ti nič nie je a máš chodiť do práce..... musíš len cvičiť a cvičiť a cvičiť