icon

Mal už niekto robené PET CT?

katkka08
13. mar 2019
Strana
z2
zara0201
13. mar 2019

kolegyňa

katkka08
autor
13. mar 2019

@zara0201 neviem mám sa toho báť?

zara0201
13. mar 2019

Nikdy sa nebála vyšetrenia ale výsledku.

sorciera24
13. mar 2019

@katkka08 vysetrenia ani nie, len viem, ze 2 dni ocovi zakazali stykat sa s detmi a tehotnymi, ze bude vyzarovat radioaktivnu latku

katkka08
autor
13. mar 2019

@sorciera24 a nemal nejaké vedľajšie účinky po vyšetrení

sorciera24
13. mar 2019

@katkka08 nie, nemal

katkka08
autor
13. mar 2019

@sorciera24 ďakujeme troška som kludnejšia lebo sa toho dosť bála

klinger
13. mar 2019

@katkka08 nic strasne, ja som akurat bola zvysok dna totalne unavena. Zakaz styku s detmi a tehotnymi som mala 24 hodin.

moni73
13. mar 2019

Nedava sa tam kontrastna latka? Jod? Na to otec dostal alergicku reakciu.
@klinger otec bol 2x a ten druhy bol fakt 2 dni zniceny (tak ale nebol v poriadku...)

katkka08
autor
13. mar 2019

@moni73 čo znamená tak ale nebol v poriadku?

katkka08
autor
13. mar 2019

@klinger môžem sa spýtať koľko máte rokov?

klinger
14. mar 2019

@katkka08 iste ,-) 38 a robili mi ho v 36 rokoch.

klinger
14. mar 2019

Ak ste boli na MR alebo klasickom CT, tak toto mi prislo trochu narocnejsie, ta tekutina co sa pije trochu hnusnejsia ako na CT, dlhsie to trvalo a potom ta unava. Ale inak nic strasne ani bolestive.

katkka08
autor
14. mar 2019

@klinger vďaka za odpoveď ja len sa bojím lebo mám malého chlapca

katkka08
autor
14. mar 2019

@katkka08 a ešte jedná otazočka keď vás neurazim zaistili vám niečo

klinger
14. mar 2019

Moj mal 2.5 ked som bola (dokonca sa este kojil). Bol vtedy prvy krat bezo mna cely den a noc, ale zvladol. Nastastie boli vysledky ok, zalezi od toho, kvoli comu idete, tymto vysetrenim sa riesia rozne veci... Pokojne napiste aj do IP, ak sa chcete viac opytat 😉.

katkka08
autor
14. mar 2019

@klinger mne začali tŕpnuť najprv iba prsty na nohách a časom už aj chodidlá ,litka , stehná a stracam cit stabilitu, podlamuju sa mi kolená z ničoho nič spadnem a chodím ako keby som stúpala do prázdna.V noci necítim prikrývku či som prikryté alebo nie je toho veľa

klinger
15. mar 2019

V tom neporadim, u vas asi nevedia prist ma pricinu. Ja som bola z inych dovodov. A doteraz vas poslali kam? Lebo toto vysetrenie byva vacsinou jedna z poslednych moznosti. A vysledky nepovedia hned, ale caka sa na ne ( ja cca 2 tyzdne).

katkka08
autor
15. mar 2019

@klinger je to posledná z možností lebo za posledné dva roky som už prešla asi všetkým

klinger
15. mar 2019

@katkka08 tak drzim palce nech konecne zistia, kde je problem. Vysetrenia ako takeho sa nemusite bat, asi ste teda uz boli aj na klasickom CT a nie je v tom extra rozdiel. Akurat treba oddychovat den pred aj po, kedze je to velka zataz pre organizmus a nebyt s drobcom ten odporucany cas.

katkka08
autor
15. mar 2019

@klinger ďakujem pekne za povzbudenie

veri_k
15. mar 2019

Ja som bola tiež na PET ku 😉. Žiadnu alergickú reakciu som nemala, tu som mala z klasického CT keď sa mi.na krku spravili malé vyrážky ale inak nič.. je to dosť zdĺhay proces, ktorý trvá cca 3 hodiny. Celý čas ležíte, oddychujete a pomaly pijete kontrastnu látku, kontrastnu látku vám dajú aj vnutrozilovo cez infúziu, kadiaľ van podajú aj rádioaktívnu látku. Po podaní by sa pacient nemal zdržiavať hlavne pri tehotných nakoľko asi 24hod.pacient žiari. Najlepšie je piť veľa tekutin a chodiť často cikať aby sa to z tela čo najrýchlejšie všetko vyplavilo. 😉

katkka08
autor
15. mar 2019

@veri_k Vďaká

katkka08
autor
2. apr 2019

@katkka08 dobrý deň môžem sa spýtať koľko ste čakali na žiadanku od lekárky kým vám prišla domov.

katkka08
autor
2. apr 2019

@veri_k dobrý deň môžem sa spýtať koľko ste čakali na žiadanku od lekárky kým vám prišla domov.

veri_k
3. apr 2019

@katkka08 dobrý deň, za mna to vsetko vybavoval moj onkolog.

zdenka7887
Odpoveď bola odstránená
palinohavino
19. dec 2020

@katkka08 Ako dopadlo PET CT bolo to v pohode mňa to caka nebude to hucat ako MR?

katkka08
autor
19. dec 2020

@palinohavino bolo to pred rokom a pól, celkom v pohode, nič hrozné, len som sa 24 hodín musela držať od detí, tak som bola sama v izbe,že som na 2 metre vyžarovala ešte žiarenie z kontrastnéj látky musela som veľa piť, aby som viac močila

zdenka7887
Autor odpoveď zmazal
Strana
z2