Mal už niekto robené PET CT?
Nikdy sa nebála vyšetrenia ale výsledku.
@katkka08 vysetrenia ani nie, len viem, ze 2 dni ocovi zakazali stykat sa s detmi a tehotnymi, ze bude vyzarovat radioaktivnu latku
@sorciera24 a nemal nejaké vedľajšie účinky po vyšetrení
@katkka08 nie, nemal
@sorciera24 ďakujeme troška som kludnejšia lebo sa toho dosť bála
Ak ste boli na MR alebo klasickom CT, tak toto mi prislo trochu narocnejsie, ta tekutina co sa pije trochu hnusnejsia ako na CT, dlhsie to trvalo a potom ta unava. Ale inak nic strasne ani bolestive.
Moj mal 2.5 ked som bola (dokonca sa este kojil). Bol vtedy prvy krat bezo mna cely den a noc, ale zvladol. Nastastie boli vysledky ok, zalezi od toho, kvoli comu idete, tymto vysetrenim sa riesia rozne veci... Pokojne napiste aj do IP, ak sa chcete viac opytat 😉.
V tom neporadim, u vas asi nevedia prist ma pricinu. Ja som bola z inych dovodov. A doteraz vas poslali kam? Lebo toto vysetrenie byva vacsinou jedna z poslednych moznosti. A vysledky nepovedia hned, ale caka sa na ne ( ja cca 2 tyzdne).
@katkka08 tak drzim palce nech konecne zistia, kde je problem. Vysetrenia ako takeho sa nemusite bat, asi ste teda uz boli aj na klasickom CT a nie je v tom extra rozdiel. Akurat treba oddychovat den pred aj po, kedze je to velka zataz pre organizmus a nebyt s drobcom ten odporucany cas.
Ja som bola tiež na PET ku 😉. Žiadnu alergickú reakciu som nemala, tu som mala z klasického CT keď sa mi.na krku spravili malé vyrážky ale inak nič.. je to dosť zdĺhay proces, ktorý trvá cca 3 hodiny. Celý čas ležíte, oddychujete a pomaly pijete kontrastnu látku, kontrastnu látku vám dajú aj vnutrozilovo cez infúziu, kadiaľ van podajú aj rádioaktívnu látku. Po podaní by sa pacient nemal zdržiavať hlavne pri tehotných nakoľko asi 24hod.pacient žiari. Najlepšie je piť veľa tekutin a chodiť často cikať aby sa to z tela čo najrýchlejšie všetko vyplavilo. 😉
@katkka08 Ako dopadlo PET CT bolo to v pohode mňa to caka nebude to hucat ako MR?
@palinohavino bolo to pred rokom a pól, celkom v pohode, nič hrozné, len som sa 24 hodín musela držať od detí, tak som bola sama v izbe,že som na 2 metre vyžarovala ešte žiarenie z kontrastnéj látky musela som veľa piť, aby som viac močila

kolegyňa