Mala som anorexiu, teraz trpím bulímiou
Ahojte,
dlhšie bojujem s problémami s jedlom a už si naozaj neviem rady. V minulosti som mala obdobie anorexie, potom sa mi podarilo schudnúť, ale neskôr som sa začala prejedať. Momentálne trpím silnou bulímiou, resp. prejdem sa v obrovských množstvách a potom vyvraciam.
Mám priateľa, ale nikomu som o tom nepovedala. Bojím sa, že by ma ľudia odsúdili, a necítim sa komfortne to s niekým zdielať osobne. Pritom jedlo milujem a neviem si predstaviť, že by som mala opäť prestať jesť , no zároveň mám pocit, že každým sústom okamžite priberám.
Skúšala som aj psychologičku a psychiatričku, ale zatiaľ mi to nepomohlo. Preto sa chcem spýtať , podarilo sa niekomu z vás z bulímie dostať?
Čo vám najviac pomohlo?
Budem vďačná za každú skúsenosť alebo povzbudenie.
Ja som sla dobrovolne na liecenie kt. MNE ale nepomohlo skrz uplne ine dovody lebo som musela velmi rychlo odist odtial. Pomohlo mi az tehotenstvo, zo sekundy na sekundu som s tym skrz maleho prestala. ALE bolo tam velmi vela mladych ludi kt. Tam boli cele 3 mesiace a vyliecili sa.
Ja som tiez mala najskor anorexiu a potom bulimiu. Nemala som ale problem s jedlom ako takym, ja som sa psychicky zrutila ked som porodila v 5. Mesiaci
Ahojte všetci 👋
Píšem bakalárku a súrne by som potrebovala vašu pomoc. 🙏 Týka sa to témy sebahodnotenia a spokojnosti s telom u žien.
Budem vďačná každej žene, ktorá si nájde asi 25 minút a vyplní mi tento anonymný dotazník. Každá odpoveď sa počíta!
Link je tu: https://forms.gle/7VMXRramcg3s1C5V8
Ďakujem krásne za pomoc a pokojne zdieľajte ďalej 😊

A s tými odborníkmi si to riešila ako dlho?