icon

Mali ste bolesti hrudníka a chrbta pri Covide?

majjjka24
14. feb 2021

Zdravím, je tu veľa diskusií o covide, ale mňa by zaujímalo, kto mal bolesti hrudníka a chrbta bez kašľa a dýchavičnosti, ako dlho to asi trvalo. Bojím sa o blízkeho, aby to neprešlo do zápalu pľúc. Kašeľ len sem tam, dýcha aj rozpráva sa mu ok.

Strana
z2
majjjka24
autor
20. feb 2021

@soldi čo by kamoška infektologicka poradila na suchý dusivy kašeľ.. je horší a horší a keď veľmi kašle, klesá aj saturacia 😔 už som zúfalá, má codein, stoptusin, pije prieduškove čaje..

soldi
20. feb 2021

@majjjka24 nasi dr by jej poradili atb. A rtg pluc. Kamoska mi hovorila ze na to poriadne nezaberaju ziadne lieky bohuzial 😔 este jazvecie sadlo na hrudnik natierat vie pomoct. Ked sa to zhorsi, tak kyslik. Vela oddychu. Vela pit. Vitaminy

luccija
20. feb 2021

@majjjka24 nám doktorka radila aj osusky namočiť a zvlhčovat vzduchu v miestnosti, vetrať...vela veľa pit.ist von na balkón a dýchať vzduch držím palce je to na nervy muž mal podobne, ale až takto zle nie

majjjka24
autor
20. feb 2021

@soldi má nasadený dexametazon, to je silný protizápalový liek.. RTG mala v stredu a len fliaciky na pľúcach, zápal pľúc zatiaľ našťastie nie. Teploty už nemá, je jej celkovo lepšie, len ten kašeľ strašný.

3petka
20. feb 2021

@majjjka24 ja som mala bolesť cca 2 týždne pri covide. Teraz som už cca 2 mesiace od a mám na jednej strane pľúc stále pocit bolesti keď kašlem alebo smrkam ale len niekedy . Iné ťažkosti nemam , pri cvičení normálne zvládam dýchať...

majjjka24
autor
20. feb 2021

@katren a boli aj horšie aj lepšie dni, či sa to stále zhoršovalo?

majjjka24
autor
20. feb 2021

@3petka a kašeľ bol aj pri rozprávaní, alebo pri pohybe? Lebo mama pokiaľ sedí, leží, tak je ok, ale ak začne chodiť, prípadne rozprávať, vtedy sa rozkašle..

katren
20. feb 2021

@majjjka24 asi jeden densa zlepsilo a potomhorsie a horsie....kaslal hned ako otvoril usta...ci sedel, ci lezal, ci sa hybal....

3petka
20. feb 2021

@majjjka24 pri rozprávaní trosku. Ale ja kašlem ešte stále ale čoraz menej a už vlhko. Ono to šlo tak postupne najprv suchý košel ráno a večer a potom častý vlhký ráno a teraz stále ráno vlhko ale už si len tak 2-3 krát odkaslem a je to ok.

tanika
19. jún 2021

@slavaf poprosím vás o info ake mala vaša mama prvé stb a potom tie druhé keď mala začínajúci zapal pri covid ake dostala a kortikoidy jej tiež dali ??? Dskujem mic za radu 😉

majjjka24
autor
19. jún 2021

@tanika ahoj, ATB mala summamed a kortikoidy dexametazon.. po mesiaci od prekonania covidu bola na pneumologii a RTG ukázal zápal pľúc tak brala ďalší mesiac ATB, znova summamed a ešte nejaké iné, to už neviem. Plus ventolin a nejaké antihistaminiká.

tanika
19. jún 2021

@majjjka24 ďakujem za odpoved ha sa s t m teraz trápim 10 dni fromilid UNI a prednison 20 mg ráno 8 dni potom znizujem podtón e na 10 mg a po dvoch týždňoch kontrol. Rtg pluc sa že sa uvidí ako ďalej v liečbe . . No a kedy má pošle na plucne ti si budem musieť vyberať a vydupať sama . A môžem sa pýtať ako sa cíti je jej lepšie ? Dik za ake kolvek info . Lebo
Moja obvodná mohla aj skôr nasadiť atb pred víkendom a možno by nebil z toho zapal .

majjjka24
autor
19. jún 2021

@tanika no trvalo to dlho, hlavne kašeľ a zadychanie sa pri chôdzi a ráno... Skoro 4 mesiace. Je dobré nasadiť vyššie aj 3nasobne dávky Dcka, Zinkorot 2x denne a celaskon 1000mg denne. Držím palce nech ste čím skôr fit.

tanika
19. jún 2021

@majjjka24 ďakujem za info predsa ešte písané ten dexamentazon brala cca dokedy tiež jej ti pistupne znižovali . ? Dik za odpovede 👍

slavaf
20. jún 2021

@tanika Prvé si nepamätám, ale tie ATB, čo zabrali, bol azithromycin. Kortikoidy nebrala, pichala si fraxiparin. Inak zinok, D, C veľké dávky a isoprinosine.

tanika
20. jún 2021

@slavaf Dskujem za info uvidim čo povie o týždeň kontrolný rtg ale mám pocit že tie prvé atb čo mi dali fromilid Uno bud nezabrali ale bolo 10 dni malo . Juj keď ta moja obvodná k ničomu ssms si mudim vybavim plucnu len ta má dovololenku do 30.6. Celé zle .
Ake akt zaujímavé že po mesiaci rtg - ešte mama potrebuje atb 😏 to je sila . A tersz už je lepšie sa cíti ? Chodí na kontroly ? Ďakujem

slavaf
20. jún 2021

@tanika Je jej lepšie, bola na kontrole pľúc a je to v poriadku. Niekedy sa jej ťažšie dýcha, ale to pri veľkej námahe. Len jej veľmi padajú vlasy.

tanika
20. jún 2021

@slavaf a to zlepšenie s tým dýchaním je cca od liečby . Ďakujem moc Juj ja 14 dni čo som dobrala atb ale nie je dobre zajtra volám obvodnej .😏

daneso
20. jún 2021

😊

majjjka24
autor
20. jún 2021

@slavaf toto presne aj mojej mame.. brutálne jej padajú vlasy. Kúpila som jej vlasové hnojivo aj tablety aj šampón aj vodu. Zatiaľ cca 2 týždne to užíva, ale nevidieť že by pomáhalo.

majjjka24
autor
20. jún 2021

@tanika áno po 10 dňoch znižovala dávku. Nesmú sa naraz vysadiť

meg_junova
11. dec 2021

@angelinja ahoj, si prosím ťa, ja mám teraz prvýkrát ko vo ide a už týždeň má bolí chrbát, ale že strašne. Mala si na potom aj na iné príznaky? Ďakujem ti vopred za odpoveď ❤️

akrima
19. feb 2022

@meg_junova Prosím vás ako dlho vám trvali tie bolesti chrbta? Ďakujem

meg_junova
19. feb 2022

@akrima 5dni a potom som si dala isoprinosine a prešlo má to za 24hod

Strana
z2