Mali ste chronický zápal slepého čreva?
Ahojte,
chcem sa spýtať, či máte niektorá skúsenosť s chronickým zápalom slepého čreva? Ak áno, aké ste mali príznaky a aké ste podstúpili vyšetrenia predtým, ako Vám dali túto diagnózu?
Ďakujem.
J.
Dobrý večer, mali ste niekto dieťa s chronickym zapalom čreva
@stanulka27 dieta nie, ale ja sama som mala od 9 rokov - operovali ma dva mesiace pred 19, takze som s tym zila 10 rokov
@stanulka27 bola som tehotná s jedným záchvatom chronického čreva.
@stanulka27 bola som aj dieta s chronickým zápalom a slepak stále mám.
@kacusik69 😭 tak ja dufam ze moj 10r syn nebude trpieť s bolesťou 10 rokov
@terry658 vyšetrenia ktoré všetky vam robili. Syn ma zatiaľ krv, stolici, sono ok. Ale bolesti a kŕče stále v apendix. Jedine zvýšené IGe hodnoty(predpokladáme nejakú intoleranciu)
@stanulka27 no mala som to pestre najma na ZS v tom zmysle, ze dr. ma vzdy odpinkal ze “sa mi len nechce do skoly” (nebola som ten typ), mam si na to davat lad ked ma to bude boliet atd. - nemala som bolesti sustavne, vacsinou mi to zacalo na jesen do jari, mimo to obdobie som mala bolesti len obcasne, potom vzdy s prichodom menstruacie to byvalo horsie… naozaj som x rokov pocuvala to iste dokola, ze uz som to potom ani neriesila… v maturitnom rocniku mi ale zacali bolesti intenzivnejsie, gynekolog zistil zrasty na vajecnikoch a do mesiaca som lezala na stole za pritomnosti aj mojho gynekologa a slepak siel von, ale uzila som si aj potom… po tyzdni v nemocnici a tyzdni doma sa mi rana otvorila, zapalila, zacala hnisat, nasledoval dalsi tyzden v nemocnici na antibiotikach, s drenom… po roku aj 9 mes. reoperacia - zapuzdril sa mi vnutorny steh, dg. schlofferov tumor (len nazov desivy, inak pohoda) - opat bolesti atd., po operacii uz dobre, je tomu 11 rokov od reoperacie a mam konecne pokoj
@kacusik69 takýmto komplikácie sa chceme vyhnúť. 4x sme už boli s podozrenim na apendix. Crp norme, sono tam mu jedna dr nspisala retrocekálny apendix 🤔. Ale klinicky sa necíti dobre. Neviem fungovať v škole. Hadičku sme nedali musia ho uspať, este ide ns test pre množenie baktérií v čreve SIBO. Ale bolesť je výslovne lokalizovaná v apendixe, takže potom ešte sa uvažuje vstreknut látku a o žiarliť. Najlepšie asi vybrať, lebo uz psychicky to nedáva ani nespi.
@stanulka27 ja som mala vždy všetko ok len som mala kŕče a zvýšenú teplotu. Cele roky som na tie kŕče trpela a až teraz mi prišli nato, že mám histaminovú intoleranciu. Odkedy držím dietu, tak kŕče zmizli, ale musim si dávať pozor na dostatočný príjem vlákniny. Tieto dve veci mi zaručene pomohli.
@katarinaminar ja som mala praveze vsetkook 3x som bola na pohotovosti .crp nizke ,sono no slepak nenasli ale kedze ziadny zapal nebol vidno a rtg bolo negativne tak isto na pohmat nic tak to dalej neriesili a bolesti mam stale ako nejsu to silne bolesti len obcasne pichnutie a taky tlak citim dole vpravo niekedy uplne pri panve a biekedy nizsie ako je vajecnik
U gyn som bola a nasiel tam akurat tak zevraj folikul 2cm ...o 3 dni mam mat ovulaciu ale teda ved bolesti mam uz mesiac

@katarinaminar ja som mala praveze vsetkook 3x som bola na pohotovosti .crp nizke ,sono no slepak nenasli ale kedze ziadny zapal nebol vidno a rtg bolo negativne tak isto na pohmat nic tak to dalej neriesili a bolesti mam stale ako nejsu to silne bolesti len obcasne pichnutie a taky tlak citim dole vpravo niekedy uplne pri panve a biekedy nizsie ako je vajecnik
U gyn som bola a nasiel tam akurat tak zevraj folikul 2cm ...o 3 dni mam mat ovulaciu ale teda ved bolesti mam uz mesiac