icon

Mali ste chronický zápal slepého čreva?

jana_w_89
5. máj 2020

Ahojte,

chcem sa spýtať, či máte niektorá skúsenosť s chronickým zápalom slepého čreva? Ak áno, aké ste mali príznaky a aké ste podstúpili vyšetrenia predtým, ako Vám dali túto diagnózu?

Ďakujem.

J.

Strana
z2
luciahac
13. dec 2021

@katarinaminar ja som mala praveze vsetkook 3x som bola na pohotovosti .crp nizke ,sono no slepak nenasli ale kedze ziadny zapal nebol vidno a rtg bolo negativne tak isto na pohmat nic tak to dalej neriesili a bolesti mam stale ako nejsu to silne bolesti len obcasne pichnutie a taky tlak citim dole vpravo niekedy uplne pri panve a biekedy nizsie ako je vajecnik
U gyn som bola a nasiel tam akurat tak zevraj folikul 2cm ...o 3 dni mam mat ovulaciu ale teda ved bolesti mam uz mesiac

stanulka27
28. apr 2022

Dobrý večer, mali ste niekto dieťa s chronickym zapalom čreva

kacusik69
28. apr 2022

@stanulka27 dieta nie, ale ja sama som mala od 9 rokov - operovali ma dva mesiace pred 19, takze som s tym zila 10 rokov

terry658
Autor odpoveď zmazal
terry658
28. apr 2022

@stanulka27 bola som tehotná s jedným záchvatom chronického čreva.

terry658
28. apr 2022

@stanulka27 bola som aj dieta s chronickým zápalom a slepak stále mám.

stanulka27
28. apr 2022

@kacusik69 😭 tak ja dufam ze moj 10r syn nebude trpieť s bolesťou 10 rokov

stanulka27
28. apr 2022

@terry658 vyšetrenia ktoré všetky vam robili. Syn ma zatiaľ krv, stolici, sono ok. Ale bolesti a kŕče stále v apendix. Jedine zvýšené IGe hodnoty(predpokladáme nejakú intoleranciu)

kacusik69
28. apr 2022

@stanulka27 no mala som to pestre najma na ZS v tom zmysle, ze dr. ma vzdy odpinkal ze “sa mi len nechce do skoly” (nebola som ten typ), mam si na to davat lad ked ma to bude boliet atd. - nemala som bolesti sustavne, vacsinou mi to zacalo na jesen do jari, mimo to obdobie som mala bolesti len obcasne, potom vzdy s prichodom menstruacie to byvalo horsie… naozaj som x rokov pocuvala to iste dokola, ze uz som to potom ani neriesila… v maturitnom rocniku mi ale zacali bolesti intenzivnejsie, gynekolog zistil zrasty na vajecnikoch a do mesiaca som lezala na stole za pritomnosti aj mojho gynekologa a slepak siel von, ale uzila som si aj potom… po tyzdni v nemocnici a tyzdni doma sa mi rana otvorila, zapalila, zacala hnisat, nasledoval dalsi tyzden v nemocnici na antibiotikach, s drenom… po roku aj 9 mes. reoperacia - zapuzdril sa mi vnutorny steh, dg. schlofferov tumor (len nazov desivy, inak pohoda) - opat bolesti atd., po operacii uz dobre, je tomu 11 rokov od reoperacie a mam konecne pokoj

stanulka27
29. apr 2022

@kacusik69 takýmto komplikácie sa chceme vyhnúť. 4x sme už boli s podozrenim na apendix. Crp norme, sono tam mu jedna dr nspisala retrocekálny apendix 🤔. Ale klinicky sa necíti dobre. Neviem fungovať v škole. Hadičku sme nedali musia ho uspať, este ide ns test pre množenie baktérií v čreve SIBO. Ale bolesť je výslovne lokalizovaná v apendixe, takže potom ešte sa uvažuje vstreknut látku a o žiarliť. Najlepšie asi vybrať, lebo uz psychicky to nedáva ani nespi.

terry658
29. apr 2022

@stanulka27 ja som mala vždy všetko ok len som mala kŕče a zvýšenú teplotu. Cele roky som na tie kŕče trpela a až teraz mi prišli nato, že mám histaminovú intoleranciu. Odkedy držím dietu, tak kŕče zmizli, ale musim si dávať pozor na dostatočný príjem vlákniny. Tieto dve veci mi zaručene pomohli.

evinka2311
10. sep 2025
@luciahac

@katarinaminar ja som mala praveze vsetkook 3x som bola na pohotovosti .crp nizke ,sono no slepak nenasli ale kedze ziadny zapal nebol vidno a rtg bolo negativne tak isto na pohmat nic tak to dalej neriesili a bolesti mam stale ako nejsu to silne bolesti len obcasne pichnutie a taky tlak citim dole vpravo niekedy uplne pri panve a biekedy nizsie ako je vajecnik
U gyn som bola a nasiel tam akurat tak zevraj folikul 2cm ...o 3 dni mam mat ovulaciu ale teda ved bolesti mam uz mesiac

@luciahac
@luciahac
@luciahac ako to,prosim,vtedy dopadlo?

Strana
z2