icon

Malígny melanóm - zhubné nádorové ochorenie

adriana2301
28. sep 2015

Ahojte mamicky, rada by som popisala s mamickami,ktore maju,mali v rodine Maligny melanom,mne ho totiz zatial predpokladaju lekari,cakam na histologiu, ale rada by som vedela,ako taku chorobu zvladat ako sa na nu pripravit,lebo ja som na tom psychicky velmi zle,bojim sa,neviem co ma caka,nechcem este umriet..mam male dieta,prosim o kazdu skusenost,viem ze kazdy to moze mat ine,ale ake su sance,alebo ako rychlo sa to sirilo,ci boli nejake ine priznaky..mne to zistili podla znamienka,zacalo menit farbu cierno cervena asi,podla toho co som videla v zrkadle,lekari vam nepovedia vsetko,ale z ich pohladov clovek vyciti rychlo ze nieje vsetko v poriadku.Prosiiim za kazdu skusenost a radu budem vdacna... ☹ ☹ ☹

amot
12. júl 2018

Navštíviť čím skôr kožného lekára. On sa na to pozrie a povie či treba odstrániť čo v tomto prípade už bude asi treba a potom to pošlú na hystologiu a tam sa uvidí. Držím palce a čím skôr s tým choď

nympha
12. júl 2018

@helenanovakova okamzite koznej.. Nemusi to znamenat nic, ale moze. Rychlo nech nie je neskoro. Ziadne cakanie ani strach.

lucicka009
2. aug 2018

@bojko123 Ahoj. Pocuj ako ti to dopadlo? Bolo to len znamienko? Ja mám úplne presne taký istý problém...

bella1988
16. okt 2018

Ahojte zienky,chcela by som znovu otvorit tuto temu...pred vyse rokom sa mi na temene vo vlasovej casti spravila vyrazka,vytlacila som,ale ta sa nehojila-kazdy den si umyvam vlasy a niekolkokrat sa mi podarilo zavadit tam.kefou na vlasy,postupne sa z vyrazky urobil vriedok,ktory neboli,nesvrbi...neriesila som to,az ked si svokra dala vybrat znamienko z hlavy na odporucanie koznej,rozhodla som sa tiez riesit...sla som ku koznej,ta pozrela dermatoskopom a povedala,ze to vyzera znamienkoidne,ze ak chcem,moze sa to odstranit laserom,kedze je to na blbom mieste...ja som rovno povedala,ze to chcem dat vybrat,dala mi teda vymenny listok na chirurgiu s tym,ze sa to posle na histologiu a ze sa nemam bat,ze z jej pohladu to vyzera neskodne,ked tak,ze max bazaliom a to nie je nic strasne...no ja sa strasne bojim,mam normalne navaly uzkosti...mate prosim s niecim podobnym skusenosti?prikladam aj foto...vopred dakujem za odpovede!

bella1988
16. okt 2018
lucicka009
17. okt 2018

@bella1988 ahoj, moja mama ma také isté a tiež na hlave vo vlasoch. Vravím jej nech s tým ide na kožné, ale ešte nebola. Tiež by to chcela vybrať, tak neviem prečo s tým tak otáľa... Podľa mňa to však na melanóm nevyzerá. Ja mám tiež na nechte hnedocierny pasik, strašne som sa bala, že je to melanóm, bola som s tým asi u siedmych doktorov. Nakoniec mi to riadne vyšetrili na koznom v Banskej Bystrici a nie je to melanóm, ale obyčajná pigmentova čiara. Dokonca to nie je ani névus, lebo to nemá pigmentové ložisko. Vraj je to z poškodenia nechtoveho lôžka a už to nezmizne. Takže sa nestresuj, ja som sa strašne, bola som presvedčená, že mám rakovinu a úplne zbytočne. Ja som od strachu ani nespavala ☺️

bella1988
17. okt 2018

@lucicka009 ani mi nehovor,ja som uplne na nervy,som sa vcera vecer rozplakala,uplna uzkost,strach...aj si poviem,ze nestresovat dopredu,ale vzdy to nejako na mna dolahne,na internete same katastroficke veci citam...😢

lucicka009
17. okt 2018

@bella1988 ja som to tiež všetko prečítala... 🙁 Uverila som, že nemám melanóm až keď mi to povedal primár v Ružomberku a potom lekárka z melanomovej komisie v Bystrici. Kedy ti to idú vyberať? Podľa mňa to melanóm nie je.

lucicka009
17. okt 2018

@bella1988 aha posielam ti môj "melanóm" vola sa to Melanonychiada striata. Neboj len veľmi malé percento zo všetkých vybraných znamienok je nakoniec melanóm. Poviem mame nech s tým tiež už ide. A keď s ňou budem, tak jej to odfotim a pošlem ti to. Uvidis, že to máte skoro úplne rovnaké. Ona si však s toho nerobí vôbec nič, akurát jej to vadi, lebo si to občas tiež hrebeňom zaskrabne. Minule to mala celé červene (poranene) a tiež som myslela, či to nie je melanóm, ale keď sa jej to zahojilo vyzeralo to skôr ako bradavice. Podľa mňa to vyzerá jak tvoje, no porovnáme, keď budem mať foto..

lucicka009
17. okt 2018
amot
17. okt 2018

@bella1988 ahoj v prvom rade nečítať somariny na internete..viem čo vravím zbytočne si len naháňa teraz strach. Ja som zo začiatku tiež všetko čítala a vyčítala som že s mojou diagnózou sa ľudia dožívajú len 6-10 mesiacov. Zrútil sa mi svet ale keď som prestala čítať somariny a začala vnímať svet okolo zistila som že žijú aj dlhšie a preto som si začala užívať život a nečítať blbosti. Držím oakce

amot
17. okt 2018

@helenanovakova treba navštíviť kožnú lekárku

bella1988
17. okt 2018

@lucicka009 dakujem za podporu,potom ked budes mat moznost,odfot,kludne aj do spravy mi to posli

bella1988
17. okt 2018

@amot uz sa snazim nestudovat na googli,lebo mi je len zle z toho...strasne sa bojim aj tak,stale si v hlave opakujem,ze kozna mi to pozrela a povedala,ze jej to pripada neskodne,este mi vravela,ze ked chcem,mozem si to dat laserom odstranit,ja som ale povedala,ze radsej vybrat,tak mi dala vymenny listok na chirurgiu

bella1988
17. okt 2018

@amot a ty mas aku diagnozu?

bella1988
18. okt 2018

@lucicka009 ako si mi poslala tu fotku tvojho nechtu,pozrela som si aj ja nechty a toto som si nasla na prostredniku...zosaliem asi,uz neviem,ci si daco nahovaram...

bella1988
18. okt 2018
lucicka009
18. okt 2018

@bella1988 ahoj, to je v pohode nie je to ani čierne ani hnedé. To bude obyčajné ryhovanie. Mne doktor pozrel všetky nechty a povedal, že to mám všade len nevýrazné. Ty tam nemáš pigment.

lucicka009
18. okt 2018

@amot ahoj, a ako sa máš teraz si vyliečená? Som čítala, že keď to výberu hneď v prvom štádiu, tak je to ok. Či ti dávali aj nejakú liečbu ako chemo?

lucicka009
18. okt 2018

@bella1988 zajtra príde mama, pokocikovat vnučku ☺️ tak odfotim a hneď posielam.

lucicka009
18. okt 2018

@amot práveže som čítala, že s týmto majú ľudia dobru prognozu, keď sa to nájde včas a kým to začne metastázovat, tak to trvá okolo 6mesiacov, co nie je tak málo. A ze sa to da úplne vyliečiť narozdiel od dakej rakoviny pľúc alebo pankreasu. A podľa štatistík zomiera na rakovinu kože zo všetkých rakovin len malo ľudí (už lepšie sú na tom len pacienti s rakovinou prostaty). Tak si myslím, že to nie je také zle, nevzdávaj sa vôbec si mladá a ty tu sprostu rakovinu porazis. Ja sa tiež strašne bojim, že raz nejakú chytím, mám až hrôzu. Kúpila som si ako prevenciu marhuľove jadra horké (tie obsahujú vitamín B17 a ten je najlepši v boji proti nádorom), jem veľa fakt veľa zeleniny a ovocia, len bohužiaľ fajčím a to obsahuje najviac karcinogenov 😞 Od Nového roka končím, aspoň dúfam, že sa mi to podarí, po toľkých rokoch s cigaretami.

mobilbabie
18. okt 2018

@lucicka009 kde sa dajú kúpiť tie jadrá

lucicka009
18. okt 2018

@mobilbabie ahoj ja som objednávala zo stránky svetplodu.cz. Obsahuju len čisto tie jadra bez všetkých tých konzervačných latok. Ináč je to hnusné, strašne horké, ale už si pomaly na tú chuť zvykám 🙂 Prvé dva dni ma s toho žalúdok riadne bolel.

lucicka009
18. okt 2018
mobilbabie
18. okt 2018

@lucicka009 fúha uff tak to by som nezjedla

lucicka009
18. okt 2018

@mobilbabie dá sa to zniesť, zvykneš si. Pozeram, že si aj v skupine predcasniatka, tiež sa ti narodilo bábo skôr? Mne dcéra v 33tt teraz má 4mesiace.

bella1988
18. okt 2018

@lucicka009 ale dole tam je trocha farby,sa mi zda...ja uz mam psychiku v prdeli uplne...

bella1988
18. okt 2018
xana17
19. okt 2018

Melanom na nechte to určite není ani vo vlasoch./tie 2 fotky/Znamienka laserom by som si nikdy nedala vyberať,lebo narastú znova,ale nie vždy.Co sa týka informácií o melanome je dobré čítať.Treba vedieť všetko aj dobré aj zlé.Treba to prijať aj ked je to strašne ťažké.Prevencia je najlepšia dať všetko von aj nečakať kedy sa to zmení na melanom.

mobilbabie
19. okt 2018

@lucicka009 nie nie ale hrozil mi predčasný pôrod