icon

Malígny melanóm - zhubné nádorové ochorenie

adriana2301
28. sep 2015

Ahojte mamicky, rada by som popisala s mamickami,ktore maju,mali v rodine Maligny melanom,mne ho totiz zatial predpokladaju lekari,cakam na histologiu, ale rada by som vedela,ako taku chorobu zvladat ako sa na nu pripravit,lebo ja som na tom psychicky velmi zle,bojim sa,neviem co ma caka,nechcem este umriet..mam male dieta,prosim o kazdu skusenost,viem ze kazdy to moze mat ine,ale ake su sance,alebo ako rychlo sa to sirilo,ci boli nejake ine priznaky..mne to zistili podla znamienka,zacalo menit farbu cierno cervena asi,podla toho co som videla v zrkadle,lekari vam nepovedia vsetko,ale z ich pohladov clovek vyciti rychlo ze nieje vsetko v poriadku.Prosiiim za kazdu skusenost a radu budem vdacna... ☹ ☹ ☹

kittykat22
Autor odpoveď zmazal
joannita
28. apr 2020

@pink_lady hej chodim 1x za rok na onkodermatologiu (nemala som ziadny vazny problem, ale tam som zacala chodit na kontroly) kozna si toto nevsimla, respnic nepovedala...

pink_lady
28. apr 2020

@kittykat22 ano NM rastie rychlo a na pocit je to taky uzlik tvrdy.

inak nieco taketo - ze zotriem - supiny - mavam ked chytim bnejaku plesen na plavarni ale to su skor take ovalne utvary

joannita
28. apr 2020

@kittykat22 toto je vyvysene len tak pol milimetra asi, uplne malinko. Mozno som prehnala tie 3 roky, ale minimalne 1 rok urcite a mozno aj 2. Je mozne ze aj 3 🤷‍♀️ verim ze ten nelanom co si napisala ti nieje, to by sa asi menilo viac....
Akurat ma vyplasili tie supinky, lebo jasne som si dala do googlu supinate znamienko a naslo mi to, ze supinky mozu byt varovny signal, ale tam ich bolo samozrejme viac tych varovnych. Toto moje znamienko inak vyzera celkom ok, aj velkost, farba, tvar.... Akurat tie supinky.
A ty mas aky ten utvar so supinami? Aka velka plocha?

kittykat22
28. apr 2020

@joannita velka a cierna. Uplne strasidelne to vypada. Nespala som koli tomu a lekarka len mavla rukou, ze to nic nie je. Mne sa to spravilo z jazvy/chlpu 🙄 alebo z niecoho ineho? Mam to vzadu na lytku. A je tam flak? oval? cierne - hrozivo vyzerajuce cosi ... ale lekarky to videli dve, a povedali ze je to OK. Teraz mi to este supinati - no som v kome. Idem si to nechat vybrat, a budem mat klud. Ja som rizikovy pacient na melanom, a akekolvek cierne, supinate, s inym okrajom veci ma dokazu rozhodit.

kittykat22
28. apr 2020

@pink_lady vies, ze ma vzdy zaujimalo ci je NM tvrdy alebo nie? Nikde som to nemohla dohladat. Diky 👍

eliska13
28. apr 2020

@joannita na tej prvej fotke máš celkovo nejakú suchú pokožku choď si to dať skontrolovať ja mám podobne na stehne kozny povedal, že nič to nie je, ale tak istota je istota.

joannita
28. apr 2020

@kittykat22 chapem 😁 hej najlepsie vybrat a mas istotu. Ale tak hadam ked 2 dr. to videli tak to bude ok. Daj vediet potom.

joannita
28. apr 2020

@eliska13 to sa zda, je to fotene super makro z blizka a koza okolo posobi uplne inak. Ale ano uz som objednana o 2 tyzdne ku koznej.
Tiez mas take supinate znamienko? Ake velke?

xana17
30. apr 2020

To na fotkách určite nie je melanom

bubulacikkk
30. apr 2020

Kocky prosim moc sa bojim.....pred tyzdnom som spozorovala malu ciernu bodku na bruchu nevenovala som tomu pozornost az tak ale dnes pozrem a ono to dost narastlo ma to cca3.5milimentra a vyduva sa je to uplne ale ze uplne cierne znamienko nikdy som nic take nevidela dr pojdem len sa chcem poradit moze to byt nezhubne?

kittykat22
30. apr 2020

@bubulacikkk ja mam velmi podobne vzadu na nohe a nic to nie je. Tiez som koli tomu nespala 😅 Ale urcite si to chod nechat skontrolovat. Ak mas obavy a nepodari sa ti zohat termin v statnej ambulancii alebo klinike, tak mozes na sukromnu kliniku kde vyberaju a vypaluju znamienka. Vzdy to robi atestovana lekarka v devrmatologii, a po kontrole a vybrati posiela na biopsiu (ak uzna za vhodne, ze biopsiu bude vobec potreba). Platis za vyrez aj biopsiu - ale mas to okamzite vysetrene. Nie je to drahe. Mala by si sa zmestit do 30-50e zalezi od kliniky. Na biopsiu sa caka 14 dni - to je normalna cakacia doba, pretoze to robi len jeden labak, kam to vsetko vozia.

bubulacikkk
30. apr 2020

@kittykat22 dakujem ani nevies ako mi odhlalo♡♡♡

bubulacikkk
30. apr 2020

@kittykat22 isto pojdem to pondelok riesit 💋

joannita
2. máj 2020

Dievcata, tak si kontrolujem aj dalsie znamienka a nasla som nieco divne....
Mam take znamienko, mam ho tak 2 az 3 roky, malicke je max 2mm, tmavsia hneda farba, gulate, pravidelne, zarovno koze, nemeni sa. Ale predvcerom som si vsimla, ze v strede je biela bodka uplne malinka a uplne malinko vyvysena 😐 neviete co by to mohlo byt?
Ono na prvy pohlad to ani nevidno ved znamienko ma 2mm, len ked som zblizka pozrela, som sa zlakla trosku....

jankazpd
6. máj 2020

Baby ktoré máte diagnostikovaný MM a ste/boli ste v liečbe.... Máte niekto skúsenosť s liekom Mekinist ? Ake ste mali vedľajšie účinky? Vďaka za odpoveď😉

amot
8. máj 2020

@joannita ahoj ja to tiež zvyknem mať niečo ako taký jebačik raz za čas sa spraví a potom zmizne

amot
8. máj 2020

@jankazpd o takej som nepočula ešte ja som mala introm alebo známy keytrudu

pink_lady
8. máj 2020

@bubulacikkk co to bolo, bola si uz u lekara?

janulka04
21. júl 2020

Dievčatá, čo si myslíte o tomto? Posledné dni je to citlivé. Mám to naboku, tak sa do toho v týchto horúčavách obtieraju bočné švíky na všetkých veciach.
Zajtra sa chcem objednat na kožné, takto to vyrástlo za posledné tri dni. Predtým to bolo len ploske do 3mm, teraz to vystúpilo na výšku a hore je akoby chrasticka. Som v 8.mesiaci tehotenstva. najprv som to.prikladala zmenám koze v tehotenstve, ale toto už sa mi nepáči a okolo sa utvoril akoby zápal....je to červené. Neviem ci z oblečenia, alebo sa niečo deje.
Idem si k vám po radu, čo ma čaká. A ako rýchlo to rieši kožný lekár.
Ďakujem.

amot
21. júl 2020

@janulka04 určite choď k lekárovi ale bolo to znamienko ?

kittykat22
21. júl 2020

@janulka04 riesi to okamzite 🙂 Mne pride ze tam mas normalne zapal podla tej fotky. Mne sa par krat stalo ze som mala akne/bobak priamo pod znamienkom. Nebude to to iste? Inak ak by mala pocit kozna, ze by bolo lepsie to vybrat, u nas sa to riesi hned.

joannita
21. júl 2020

@janulka04 no presne, otazka je, ci to predtym bolo znamienko alebo len nejaka ranka, bradavuca....
Urcite sa 8bkednaj cim skor a trvaj na rychlom termine. Nestrasim ale preistotu

janulka04
22. júl 2020

@joannita
@amot
@kittykat22 bolo to znamienko. Presne také isté ako to pod ním, ale začalo sa posledné dni zväčšovať, narastať do šírky, do výšky zmenilo farbu a presne ako píšete, akoby sa zapalilo okolo. Toto cele sa udialo za posledný týždeň.

Ďakujem za odpovede, určite to idem riešiť. 🙂

amot
23. júl 2020

@janulka04 určite potom daj vedieť ako to dopadlo

janulka04
23. júl 2020

@amot objednala som sa na platený termín. Mám v pondelok hneď rano volať a zoberie ma už zač. bud. týždňa

Dám vedieť. Určite
Ďakujem :*

amot
24. júl 2020

@janulka04 držím silno palce

dana123123
27. júl 2020

@jankazpd môj tati mal tafinlar+mekinist

janulka04
27. júl 2020

Ahojte kočky, tak po dnešnej kontrole sa jedná o hemangiom. Inak sám sa vysušil, chrasta odpadla a nic
Lekarka mi skontrolovala aj ostatne, ale všetko je v poriadku. Veľmi vám ďakujem za.podporu. Dodali ste mi odhodlanie, ktoré mi chýbalo, lebo stále riešim iné veci a na seba zabudam

Este raz veľká vďaka 🙏

amot
28. júl 2020

@janulka04 super teším sa s tebou a gratulujem...prajem ti veľa zdravia