icon

Mám 23 rokov a som takmer plešatá!

isabellaswann
5. nov 2019

Ahojte zeny. Nemám deti ani nečakám dieťatko a aj tak mám problém s plesatostou a vyhľadávaním vlasov. Moja situácie je urgentna. Keď si prehrabnem vlasy rukou, hanbim sa. Mam na hlave miesta kde nemam ziadne vlasy a vidno to aj ked stojíte oproti mne, vedľa mňa, za mnou. Môžete vidieť že moje vlasy sú tak riedke, že viac vidíte moju kožu na hlave ako vlasy. Bola som u kožnej, brala vzorku na histologiu, vraj chýbajú estrogeny. Dala mi lieky, sampony, vodičky. Nič nezaberá, prosím pomôžte mi, poraďte mi :( mám 23 rokov som zdravá, nemam problem iba s vlasmi a už hladam vhodnú parochnu lebo viem ze do roka nebudem mať vlasy.
Ďakujem.

esyrogeny

sisa_s
5. nov 2019

Neviem, ako si na tom financne, ale skusila by som NuClinic v BA, maju viacero metod na rozne problemy s vlasmi, robia super diagnostiku vlasov a pod 🙂

deti95060810
5. nov 2019

myslela som že to máš horšie podľa tvojho opisu...Nedržíš dlhodobo diétu? Vtedy tiež letia vlasy...

modrava
5. nov 2019

ak chybaju estrogeny, vies aspon co je pricina.. daju sa zvysit?

darina77
5. nov 2019

Nemáš nahodou pco syndrom tzv. Polycystické vaječníky?

lyci
5. nov 2019

neprehanas to nahodou s nejakymi vyzivovymi doplnkami? ja som si takto zapricinila vypadavanie vlasov po pramenoch doplnkovym selenom

snehulienka8
5. nov 2019

ja si plesata nepripadam, no moja hlava sa od tvojej velmi nelisi - tiez mam menej estrogen, ak sa farbis, skus svetlejsiu farbu a mozno kratsi strih..mne sa fakt nezdaju take hrozne..😉 nevidela si mna😀 plus vdaka viac testosteronu si pripadam jak majster sveta..

boldo87
Odpoveď bola odstránená
liliflora
5. nov 2019

@isabellaswann ahoj, verim, ze ta to trapi, najma v tomto veku. Ale baby maju pravdu v tom, ze to vhodnou upravou vies "zamaskovat". Ja to mam podobne, aj som sa naplakala kvoli tomu, ale moja rodina a priatelia to neriesia a ostatni si nevsimaju... Odporucila by som ti vsak trichologicke vysetrenie na dobrej vlasovej klinike. Budes musiet zrejme obehat kadejakych lekarov, kedze pricin vypadavania moze byt vela- hormony, kozna choroba, skryty zapal v tele, zuby, nejaka ocna vada, stres aj genetika. Vacsinou to vypadavania je vsak len docasne a po case vlasky zacnu znova rast. Drzim palce!

petronelapetra123
6. nov 2019

@isabellaswann ahoj, napis mi mail: patricia.ziarova@gmail.com. Mam pre Teba riešenie na tvoje vlasy.

modrava
6. nov 2019

@petronelapetra123 a pre nas ostatne?

nika82
6. nov 2019

@modrava aaale ake riesenie zase len nejake ,,bio,, vodicky ktore zaberu mozno par ludom a nikomu inemu

modrava
6. nov 2019

@nika82 vsak jasne... na 100 dovodov zlych vlasov len jedno riesenie 🙂
ja mam problem s vlasmi a kazdy rok iny... pred casom stres, potom hormony, potom zapal dasna pri osmicke, potom ocna (ne)-korekcia, teraz vek ...
ta jedna univerzalna biovodicka by sa zisla :D

petronelapetra123
6. nov 2019

@modrava môžete mi tiež napísať, kľudne. Neviem povedať všeobecne pre všetky, keďže neviem či ide o dedične vypadávanie vlasov, či ide o vypadávanie vlasov spôsobené seboreou napríklad, či to je ,,len,, prechodne vypadávanie vlasov v tehotenstve alebo po pôrode. Takze viem pomôcť na konkrétny problém a potrebujem vedieť čo spôsobuje to vypadávanie vlasov alebo čo vyvolalo vypadávanie vlasov. Pekný den.

modrava
6. nov 2019

@petronelapetra123 vdaka. ale vlastne ja neviem zistit preco mi aktualne padaju. mam po 50ke, mam stresy, aktualne to dasno v klude, je jesen. ci mi chyba nejaky prvok, mineral, vitamin? netusim. vsetko su to premenne a nezname v rovnici. nemyslim, ze sa to da nejako vyriesit.

petronelapetra123
6. nov 2019

@modrava pokial nemáte nejaké kožné ochorenie, psoriaza alebo seborea tak je to stres, hormonálne zmeny ako klimakterium a áno môže Vám chýbať aj nejaký minerál, preto Vám keby som odporučila LEN nejaku ,,bio vodičku,, tak by Vám nezabrala....potrebujete doplniť minerály (nepoznám Váš krvný obraz a odobraté minerály v sere, či tam niečo chyba alebo nie) ale sodikom, draslikom, horčikom, chromom , vápnikom nič nepokazíte, iba Vám to doplní všetky tie minerály ktoré potrebuje žena v obdobi klimakteria, keď ma veľa stresu, taktiež v tomto jesennom obdobi vitamín D je veľmi dôležitý, a izoflavonoidy tiež vhodne v klimakteriu. Toto čo Vám teraz píšem Vám nepomoze na vypadávanie vlasov, ale ked bude hormonálna rovnováha v poriadku tak potom Vám pomôže aj ta ,,bio vodička,, ktorá je určená na vypadávanie vlasov... preto píšem kto chce môže mi napísať mail a viem každej jednej pomôcť komplexne, nie len bio vodickou ktorá síce je možno Ok (asi ako ktorá) ale keď sa nevyrieši príčina, tak si môžte aj kybel vodičky vyliať na hlavu alebo vyskusat akékoľvek šampóny a vypadávanie sa nezlepší ani neodstráni.

petronelapetra123
6. nov 2019

@modrava a ešte k tomu že vy si nemyslite že sa to da vyriešiť....tak ja si naopak myslím že všetko ( takmer všetko) sa da vyriešiť. Pokial nenatrafite na predajcov bio vodičiek ktorí chcú len rýchlo predať a nezaujíma ich nič iné len vízia rýchlo predať a mat províziu a taktiež lekárnici v lekárni, nevedia ani čo predávajú, čo to obsahuje poriadne, nevedia čo vás presne trápi, prídete tam, vypýtate si niečo na vypadávanie, lekárnik Vám to predá, ako super to zaberá -ALE NIE KAŽDÉMU, pretože každého jedného človeka trápi niečo iné a univerzálna vodička pomôže len málokomu.

petronelapetra123
6. nov 2019

Keďže už mi prišli 3 správy ohľadom pomoci s vypadávanim vlasov tak som dievčatám napísala že pošlem fotku mojich vlasov po roku co sa o ne poriadne starám. Mala som podobný problém aj ja. U mna to spôsobilo tehotenstvo a pôrod - čiže hormonálne zmeny.... len škoda že nemám fotku pred tým. Ak náhodou nájdem nejaku kde mi vidno plešiny tak pošlem aj tú

modrava
6. nov 2019

@petronelapetra123 nechcem byt zla, ale po porode snad nie je zena, ktora by nedosla o vlasy a nemala problem s padanim. na 99% su to docasne problemy. tento stav sa mesiacmi a rokmi sam upravi. kedze stale neviem aky zazrak ponukas, stale verim, ze padanie by sa ti zastavilo same a vlasy by sa spamatali.

petronelapetra123
6. nov 2019

@modrava nie každá a nie po kazdom porode. Mam dve deti, takže hovorim z vlastnej skusenosti 😉 A áno hormonálne zmeny väčšinou spôsobujú ženám rôzne problémy, napríklad aj vypadávanie vlasov ale je to stav prechodný (par mesiacov, možno rok) nie trvaly. No mne to trvalo 6 rokov po porode, co už asi až tak normalne nie je. Samozrejme ja vám Vaš názor neberiem. No kto ma skutocne problémy s vypadávanim vlasov tak hlada riesenia. Kto to riesit nechce tak najde problém na každé riesenie. Ja rozumiem ze vela ludi neverí na ,,zázračne vodičky,, a neverí ani všetkým možným predajcom lebo je ich veľa a niektorí klamu a zavádzajú. Ale každý si predsa môže vybrať komu bude veriť a komu nie. Ja svojim klientom dám len to čo mám vyskúšané na sebe a na xy dalších klientoch. Pekný den

modrava
6. nov 2019

@petronelapetra123 dakujem za odpoved a reakciu. myslim, ze plesatost je problemom ludi na celom svete a keby bolo riesenie, vsetci nosime na hlave hrivu do 90ky 🙂
pekny den 🙂

petronelapetra123
6. nov 2019

@modrava aj to je názor 🙂 Ja si zase myslím, ze takmer vždy existuje riesenie, no rozhodne nie univerzalne, ako si mnohí myslia... a ja som si na tej fotke naozaj nedokreslila tie vlasy 😄 Oni mi fakt takto narastli a zhustli 🙃

modrava
6. nov 2019

@petronelapetra123 ved jasne, kazdy ma nazor, skusenost. si mlada a predokladam, ze ak nemas zdrav. problem vplyvajuci na padanie a kvalitu vlasov, nie je dovod aby im nejaky doplnok nepomohol 🙂 . za zivot sa hustota vlasov meni. ale po prechode a finalnych hormonalnych zmenach uz nepomoze asi nic. treba si to len priznat.
ale to uz je iny problem ako ma autorka. tak ta ta snad oslovila a pomozes jej 🙂

majuska125
6. nov 2019

@petronelapetra123 dobry den prosim vas mohli by ste mio tom napisat viac, ja mam tiez problemy s vypadavanim vlasov po porode, moj mail. majuska125@gmail.com

petronelapetra123
6. nov 2019

@modrava samozrejme že sú aj prípady kedy sa moc nedá pomôcť, ale klimakterium alebo obdobie po, to určite nie je. Samozrejme aj tým každá žena prechadza inak a každá ma aj odlišné tazkosti. Ale aj s tým mám skusenost nie osobnú, ale moja mamina je už po prechode, tiež tým prechádzala a je aj moja ,,klientka,, ale ona mala iný problém ako vlasy. Taktiež som jej pomohla. Ja nemusím nikoho prehovárať a ani nechcem, to určite nie. Ja mám spokojných klientov a to hovorí za všetko. A nikdy, ešte naozaj nikdy sa mi nestalo aby som mala nespokojného klienta. Vždy som vedela pomôcť či už s detoxom nadváhou, s pleťou, zdravotným problémom. Samozrejme nie zdravotne problémy kde už treba naozaj medikamentoznu liečbu, ale s menšími zdravotnými tažkosťami pomôcť viem. A keď viem pomôcť, tak pomôžem a ja za to aj ručím, lebo viem čo robím 🙂

petronelapetra123
6. nov 2019

@majuska125 dobrý den, jasne napíšem Vám na mail.